Първоначално написано от
jghgh
Връщам се от "Фауст" цъкаща с език.
Страхотни, спиращи дъха ефекти, но прекалената модернизация и прекаленият секс в цялата работа не ми се понравиха. Адски е разсейващо да гледаш опипване, цици и секс на всяка сцена от една постановка. Пошло е и не се вписва в представите ми за високо изкуство. Всичко с мярка е добро, но тези "методи" да има повече гледаемост смъкват от качеството. Все пак имаше много мъже в театъра. На мен ми стана тъжно как никой дори не се опитва да вникне доколкото може в идеята, защото е провокиран предимно на първосигнално и примитивно ниво. Разсейващо е и бие малко на чалга според мен. Наясно съм, че определено скандалът става по-голям, когато има "гола цица" и имитация на секс + просташки шегички, но това става за сметка на пълноценното и дълбокото в една постановка (което за мен трябва да е основно). Навярно това се прави с цел да не заспят хората в залата, на които явно им се гледат само зрелища, но не е хубаво да се прекалява.. На мен поне сцените с "клецкане" ми се видяха доста.
[...]
Разочарована съм, че чух хвалебствия за постановката, а останах с лош вкус в устата.
Колкото и да се опитвам да съм толерантна или да съм по-отворена и "вникваща", не ми се получава. Прекаленото разчупване на класиката не ми се понрави.
Винаги очаквам нещо по-високо от това, което се предлага...
[...]Аз специално 'не се изкефих'.