.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Имам нужда....

Здрасти,пиша тази тема защото ми е много гадно пук и няма какво друго да правя в момента...От известно време страшно много искам да си купя куче-да го разхождам,да се грижа за него,с две думи-да имам ангажимент,пък и без това няма животно на света което да обичам повече от кучето.Проблема идва тук,че наще не дават дума да кажа че искам куче.Опитах да им втълпя в главата че имам нужда от куче,че ме е страх да седя по цял ден сама вкъщи(което не е особено вярно но има моменти в които наистина си е страшничко),че искам сутрин да тичам заедно с кучето и да сваля някои килограми,но няма сила която да ги накара да ми позволят куче вкъщи.Тати ми каза,че ако живеехме в къща одавна щяхме да имаме куче,но не може да се гледа в апартамента защото щяло да пуска косми и т.н. а той е голям маниак на тема чистота,мама също.
    Искам хубаво куче-или немска овчарка или питбул....но дори и пекинез наще не биха приели вкъщи....Имам още 3-4 години докато навърша 18 и се изнеса от нас и т еми казаха че тогава мога да имам цяла зоологическа градина,но АЗ ИМАМ НУЖДА ДА ИМАМ ВЕРЕН ПРИЯТЕЛ ДО МЕН СЕГА! Не за друго ами както казах искам да имам животно вкъщи и то куче......искам да имам ангажимент.....
    Моля ви за помощ,да ми дадете някакъв съвет как да склоня наще за кученце....

Град
    Асеновград, България
    Ако разговорите не те оправят, незнам какво друго!
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

Оф не знам обаче наистина искам куче.....

И нашите не искаха... но сега имаме две огромни каракачански овчарки Всичко опира до това да поговориш спокойно с тях и да обясниш мотивите си

I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.

Цитирай Първоначално написано от Steli{P}
    И нашите не искаха... но сега имаме две огромни каракачански овчарки Всичко опира до това да поговориш спокойно с тях и да обясниш мотивите си
    И ти какви мотиви им представи?МОля ти се кажи ми щото ше се побъркам.....

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    няма смисъл да мъчите животното в апартамент...най-много някаква малка, декоративна порода да живее спокойно
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Миличка, знаеш ли с колко ангажименти е свързано едно куче..аз имам вече почти 9 години доберман...наистина голямо куче не е за апартамент..айде това чв всеки ден ще ти се задръства прахосмукачката с козина едно на ръка, ама то иска и тичане ежедневно по няколко киломера сутрин и вечер и не го интересува дали вън е 40градуса жега или вали или на теб точно сега не ти е до него-то си иска неговото, ами когато го оставиш само..имаш ли представа какво те чака, когато се върнеш..поне през първите години..докато порастне и се научи...да не говорим през ваканциите, когато решиш да отидеш някъде на почивка и представи си няма на кого да го оставиш...тогава какво ще правиш?Може би затова родителите ти не искат...но все пак може да поговориш с тях..може като за начало да опитате с някаква по-дребна животинка, която не изисква толкова много грижи - хамстер, папагал, котка..ако се навият да ти вземат нещо..и след време се убедят, че можеш да носиш отговорност и си способна да се грижиш..тогава може и куче да ти вземат..ако не ти е минал вече меракаАз навремето така убедих моите...първо си взехме коте и...както ти казах..сега имам 9годишен доберман и котка.. но знаеш ли как ми писва от тях на моменти..особено от кучето
    ГОТИНО Е ДА СИ ВАЖЕН, НО ПО-ВАЖНО Е ДА СИ ГОТИН!

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    няма смисъл да мъчите животното в апартамент...най-много някаква малка, декоративна порода да живее спокойно
    Абсолютно права си.Когато си взимаш куче трябва то да отговаря на теб и на възможностите,които ще имаш да се грижиш за него.eXuSe My FrEnCh спомена,че искаш питбул.Имаш ли идея колко енергични кучета са това и че трябва много често да излизаш с него,да го бягаш с него,за да си изразходва то енергията.Не можеш да мъчиш едно животно,заради това,че ти харесва външно.Помисли добре какво точно искаш да правиш с кучето(да тичате,да стои до теб като приятел,да си го носиш в джоба или каквото и да е там),защото различните породи си имат различна природа и изискват различно внимание.Можеш да се информираш повече в http://www.dog.bg .Иначе,колкото до вашите,все пак те са тези,които ще осигуряват живота на кучето,поне докато не получиш възможност да го правиш сама.Ако не можеш да ги убедиш,бъди търпелива.Щом толкова силно го искаш,рано или късно ще го получиш
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

Супер фен Аватара на fake
    вземете пинчер..малък е и няма да пуска косми...
    нашите и на тоя вариант не се навиваха обаче...и почнах да влача вкъщи някви...хамстери, морски свине, зайци, птички, квот се сетиш...последната изцепка щеше да бъде плъх, ама вече са го дали на някъф друг малоумник. таааа мисълта ми е, много е яко да си имаш зайче, пробвай
    Boots and braces don't make racists!

АХАХАХХАААХАХАХАХХАХАХХАХ АХА
    лИз-бЛиЗ

hahah az sum v su6toto polojenie i gledai kakvo napravih...zna4i imam si brat s koito neprekusnato se karam i kazah na na6te "moje li da napravim slednoto:az nqma da se karam s brat mi 1 mesec, a vie v zamqna 6te mi kupite ku4e" i te poneje sa mn ot4aqni gorkite i vednaga se suglasiha ...ta sroka izti4a na 31 oktomvri a az ve4e daje ime sum muizmislilaaaa ... s drugo ne moga da ti pomogna tova be6e edinstveniq na4in, koito proraboti pri na6te \/

Мега фен Аватара на sasha_90
    Продължавай да се опитваш да ги убедиш.Надявам се в крайна сметка да си купиш куче.

и нашите не искаха куче. След последното което имах (откраднаха го ) 3 години не бях виждала животно. Толкова много мрънках на нашите, ама толкова много че не е истина. Накрая разбрах, че моята няма да стане и един ден просто ей така казах пак нещо за куче и баща ми изръси "Добре, но този път ще е някое умно, а не като ония пекинез" и аз много се зарадвах, но той ми каза че вземем ли куче всички отговорност аз ще поемам - ще му чистя след гъза, ще го извеждам, ше го храня, ще му купувам каижки, храна, ваксини и т.н. Ем вече си имам един много добър приятел у нас -лабрадор, а те не са малки кучета, нищо че живеем в апартамент. Всички го обичаме и се грижим за него. Но Да Знаеш, Че Кучето Е Голяма Отговорност! Имало е моменти в които направо съм се чудила кво да го прая (но тва е когато съм адски изнервена и ядосана, не гомисля наистина)
    Освен с мрънкане и молби....друг вариант няма. Настоявай повечко.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    Точно така. Предложи им да си вземете мобс. Те не миришат пък и козинката им е къса, така че...едва ли падат мн косми

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    Sofia
    i na6ite predi ne davaha da stupi jivotno v nas a sega si imam edin hubav,golqm doberman-a puk jiveq i v apartament
    pogovori o6te vednuj s tqh,kaji im da se postavqt na tvoe mqsto...i im kaji 4e gi ostavq6 da si pomislqt malko nqkolko dni ili ako sa nujni i sedmici...sled nqkolko dena opitai otnovo...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си