- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МАТУРИТЕ за 2008 май са мираж
много ще се радвам ако ги отменят поне за тази година,защото аз мисля че повечето от нас няма да се справят
My mind is gone..I`m spinning round...and deep inside my tears I`ll drown...This time was different..Felt like I was just a victim...and it cut me like a knife when you walked out of my life...But no metter what you`ll never see me cry...
ми как ще се справим като по БЕЛ е задължителна?Първоначално написано от *Never_Again*
Много ясно, че ще е задължителна. В България по кой предмет да е задължителна, ако не е по БЕЛ?О Боже! Подкрепям Милото! Не се правете на жертви, защото в цял свят ги има тези матури, а и няма какво да се лъжем - в провинцията си пишат 6-те ей така.. просто трябва да се допускат до университетите само тези, които няма да са срам за държавата после.
![]()
![]()
![]()
Ми ако не се лъжа има кандидатстуденстки изпити за тази цел.Матурите просто ще преебат дипломите на готините хорица дето ще кандидатстват в НоРМАЛНИТЕ държави от европа най-вече Германия.Първоначално написано от xpoose
Дипломите ако са толкова добри (т.е. високи), значи "готините хорица" ще могат да изкарат и готини оценки на Матурите нали? Нали за това са тези изпити, да се види кой какво е научил през годините? Или съм в грешкаПървоначално написано от kahn
![]()
Матури в цял свят може да има, но не и такива без никакъв смисълПървоначално написано от xpoose
![]()
Съжалявам, ама това създава излишно напрежение у децата, които и без това се суетим около кандидат-студентските изпити.Мен не ме е "страх" от зрелостните изпити, даже напротив, ще ги мина без проблем, да не кажа с отличен![]()
На doctors мненията(в които всъщност се казва едно и също) ги знам наизуст вече...Да, трябва да има матури!Да, но трябва да се предупредят пряко засегнатите след получаване на основно образование.
=D> =D> прав си кандидат-студентските изпити мисля че са на ниво за да докажат кой колко е учил.Един ученик е нормално според мен да се подготвя най-много по два предмета.Матурите са просто излишни няма смисъл от тях.Достатъчни са кандидат-студентските, ако има да се доказва нещоПървоначално написано от kahn
![]()
И като кажем, че доста хора се готвят с БЕЛ за кандидатстудентските изпити => че няма да имат проблем. Останалите, които не се готвят с БЕЛ няма да прегреят ако за 2 месеца си стегнат задника да научат къде се слагат запетайките и кой е написал "Майце си" (примерно)!Първоначално написано от feddel
Ако ставаше за 2 месеца мислиш ли ,че толкова хора щяха да негодуват а?Първоначално написано от xpoose
Мислиш ли, че не става? Я влез в сайта на МОН и виж примерните матури... повече от въпросите не са елементарни - те са смешни!Всички негодуват, защото са им натряскали 6-чки в дипломите, след 5 години ходене по кафенцата... Еми ако сте българи, трябва поне езика си да знаете! Смешно е на 18-19 години да не можеш да пишеш както трябва
![]()
Абсолютно прав си!Първоначално написано от xpoose
Но тези матури нищо няма да решат...моята диплома не е отлична, по простата причина, че уча в гимназия, където не стават нещата с "ама, госпожо...", докато хора, с ненормално ниска култура "развяват" 6-иците...и винаги ще е така...
Ми да малко е смешно да знам немски по-добре от български,ама някак ще го приживея като замина за Германия!!Първоначално написано от xpoose
Дано не ги махнат!
От къде на къде аз ще си скъсвам задника за 1 шестица, а Гошко от 92749мо от еди къде си ще е с диплома 6.0???
Матурите въобще не са толкова трудни. На който му се струват трудни е ясно колко е пипвал последните 5 години!
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Евала!Много си права!Точно за това са матурите да се види кой какво е научил през годините!Тези които са учили през годините и имат добра обща култура ще се справят с матурите!Първоначално написано от xpoose
а ти тъп/а ли си много или невъзвратимо ужасно много?Първоначално написано от xpoose
![]()
??
извинявай много, СТОЛИЧАНЧЕ, дет сигурно родителите ти са от, така любимата ти, ПРОВИНЦИЯ(или прародителите), но аз за да си изкарам 6-ците, си скъсвам задника от учене, и то, щото учителите и гимназиите са напълно еднакви навсякъде(е, разбира се, че има изключения, както във всяко нещо - както в училищата в софия, така и тези в други градове, оценките се изкарват различно трудно), но не мисля, че трябва да имам матури и да ми го обявят когато съм в 12 клас, защото аз примерно се готвя с математика, а тя не се учи само в 12 клас, както и българският(който го знам мога да кажа перфектно от към граматика, т'ва е друг въпрос - дали тук, в някакъв си шибан форум, пиша правилно - въпросът е колко ме мързи)
ДА, МАТУРИ ТРЯБВА ДА ИМА ,защото това е изпит, с който се приравняват знанията на всички завършили, и такъв трябва да има и след начално, и след основно образование, но не и за випуск 2008, които не трябва да имат, защото не са предупредени на време, а и въпросът с матурите далеч не е ясен, а 12 клас почти свърши (нищо че още не е почнал), мен не ме бърка, дали ще имам матура, а ме бърка това, че не ми се спазват правата, а аз като човек на новото поколение не мисля, както и всички останали на моята възраст, да допускам това!
а ти, doctors, до колкото разбрах, май имаш няква връзка с министерството и си поне на двойно по голяма възраст, но дори и да греша и да не е така, твоята ионформация, както напсиаха по горе, я знам вече на изуст и далеч не е нещо ново или нещо, което ми изяснява въпросите, и решава проблемите. Ако обичаш, или давай по компетентни и качествени коментари, или си спести труда!Първоначално написано от doctors
Благодаря!
А и, xpose,по темата за столичани и провинциалисти, моля те, ограмоти се малко, като почетеш история, и си помисли защо именно София, а не някой развит тогавашен град (какъвто примерно е бил русе - най-развитият град тогава, или защо не Варна/Пловдив/Велико Търново... и т.н.) в момента е столица на България, и тогава ми говори, и колко население е имала, когато е станала и колко са истинските коренни днешни столичани (от които се съмнявам дълбоко, че си и ти) и тогава ми се гордей с столичанското си поведение!
е такива надути и необразовани, и повърхностни дразнители най мразя!![]()
doctors=Даниел Вълчев подприкритие!!![]()
Дано да ви ги махнат![]()
vodolei4e_m, извинявай за "провинциалистите", не исках никого да обидя.. аз също съм от провинцията - уча в София, но това не е толкова важно. Въпроса е друг - че в обиковените училища (дано пак не засегна някого) си пишат оценките без мн усилия, докато в други трябва да се спукаш да учиш, за да изкараш 5-6.. дадох пример за провинцията, защото там е по-ясно изразено. Нямаше нужда да ме обиждаш така, просто казвам мнение.. не е честно тези с пресилените дипломи да влизат където искат, а другите за някакви си стотни да не ги приемат.. Всички трябва еднакво да бъдем оценявани. Това е!
тогава и аз се извинявам многоПървоначално написано от xpoose
просто днес цял ден всеки ми лази по нервите и тук избих...
![]()
да проблема за който споменаваш е наистина много сериозен, но винаги ще съществува и в други държави го има, не може да се избегне...освен с матура, но в случая говорим за матура на випуск 2008..... която е абсурдно смешна да я въвдат, ама мон все бърза да не изостанем от ЕС... току виж им дали повече в гушата.... пак горкия народ пак да страда ама за жалост вече почва да тормози и едно изцяло ново поколение родено през новото време след реформите - родено по времето и след 89-та
Ще се разберем с теб, водолейче.. имаш късмет, че и аз съм.МОН не го направиха честно спрямо всички след 9ти клас ако питаш мен и си прав, че за 2008 е малко прецакано, но щом сме в ЕС и искат техните стандарти, ние нищо не можем да направим, пък в крайна сметка ти щом си перфектен с БГ граматиката, пука ли ти дали ще има или не?
![]()
ами зависиПървоначално написано от xpoose
не се знае колко ще съм трезвензащото сме на втора бална вечр до 31-ви май... а и не се знае още нищо тая матура как ни влияе...
![]()
Засега нали е решено оценката от матурата да остава в дипломата за съответния предмет? Това за университетите, да може да се влиза с тази оценка, няма да е скоро..
да бе да бе, ама дал исе вземат като балообразуващи не е ясно май още а и като цяло нищо не е ясно... тъмна индия....Първоначално написано от xpoose
всеки говори, на какво ли не не се наслушах... нищо обаче не е 100% сиг...![]()