.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city

Втори чужд език-труден избор

Искам да започна изучаването на втори чужд език, но се колебая между испански, френски и немски. Какво ще ме посъветвате? И много Ви моля да аргументирате отговорите си. Благодаря!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Немски, ако планираш да се занимаваш сериозно с втория си език. Испански ако искаш да ти е забавно.

На мен първия език ми е немския, втори-английски.
    А на въпроса-"Какво ще ме посъветвате?"-най-добре е сама да решиш.

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Немски, ако планираш да се занимаваш сериозно с втория си език. Испански ако искаш да ти е забавно.
    podkrepqm, ispanskiq e po truden ama e mnoo gotski ezik
    frenski ne sam u4il, u4il sam nemski i ispanski i predpo4itam ispanski(moje i da e zaradi u4ilite koit sa mi prepodavali) i kato cqlo ispaniq po me kefi ot germaniq kato darjava i ispanskiq e po razprostranen sprqmo nemskiq

Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    Според мен немски
    1-во защото има по голямо разпространение
    2-ро защото се доближава до английския
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

Re: Втори чужд език-труден избор

един съвет от мен, не се захващай с немски, избери испански или френски... Аз ти препоръчвам френски, щом аз го научих и ти ще се справиш за да учиш, особено чужд език, трябва да има нещо, което да те мотивира, замисли се "Париж, града да любовта, Айфеловата кула, Версай, ..." повярвай ми няма да сбъркаш аз имах възможност да избирам между немски и френски, и избрах втория, много се радвам, че съм направила този избор, а твоят избор ще направиш ти, аз само изказах мнението си
    L'amour est plus fort que la peine!
    ...
    Всички сме смъртни до първата целувка и втората чаша вино!

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Nemski

Цитирай Първоначално написано от vodolei4e_m
    frenski ne sam u4il, u4il sam nemski i ispanski i predpo4itam ispanski(moje i da e zaradi u4ilite koit sa mi prepodavali) i kato cqlo ispaniq po me kefi ot germaniq kato darjava i ispanskiq e po razprostranen sprqmo nemskiq
    Испанския по-труден?!

Според мен немски
    2-ро защото се доближава до английския Smile
    Испанският и френският са много по-близки до английския отколкото немският.

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от Anf3tamin4o
    Според мен немски
    2-ро защото се доближава до английския
    много грешиш пич
    няма по голямо разпространение (след английският в света е испанският)а и испанският също много се доближава до английския ама това така или иначе няма голямо значение

Голям фен
    Град
    In my broken heart...
    Италиански! Много е мелодичен!

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от vodolei4e_m
    Испанския по-труден?!

Според мен немски
    2-ро защото се доближава до английския Smile
    Испанският и френският са много по-близки до английския отколкото немският.
    да по труден е ... защото навсякъде в света където испанският е официален език говорят п оразличен начин , т.е. нов диалект ( да кажем родопски бг и книжовен, епа бая се различават) ама и не само заради това разбира се

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Немски и сега ще ти кажа защо....Живееш в България,значи в българия испанци не идват,французи,много малки,но германци...пълно е с такива,аз гледам от тази гледна точка защото живея в туристически град където е важно колко и какви езици знаеш,остави ти колко е труден или не,език е все ще се учи,че така де,немския е много по-разпространен и много повече ще ти служи ако си търсиш работа...успех!

Голям фен
    Град
    Констанц
    аз съм за немския,езика определено си заслужава,има добре стукторирана граматика и ясни правила,освен това е доста перспективен
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Град
    Pink Paradise
    Честно казано, от 3те езика, най не ми харесва немския. Хич не ми харесва как звучи. Или френски или испански.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Аз съм малк0о пристрастна като цяло и няма да дам мнение кое да избереш.Ще си кажата мнението за всекиеидн език пък ти си прецени.
    Немския никога не съм го учила но като цяло знам че е доста труден език ,а щом е втори значи няма да се заниамваш много сериозно снего и ще ти дойде нанагорно.
    ИСпански и френския са много близки, от една група са просто.За мен френския звучи ужасно хубаво,доакто испанския не ми е приятен.Акоп трябва да сме честни испанския е много по-лесно.Учила съм и двата езика,но за мен по-красив език от френския няма.Друг е въпросът че е труден.Грамтиката никак не е лека.Времената не са лесни.В испанския пак е подобно,но е доста опростено като цяло.
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

да по труден е ... защото навсякъде в света където испанският е официален език говорят п оразличен начин , т.е. нов диалект ( да кажем родопски бг и книжовен, епа бая се различават) ама и не само заради това разбира се
    За диалектите не знам, но като цяло испанският е с много по-лека граматика от немският и дори бих казал, че от трите езика, които съм учил (английски, немски и испански), той най-много се доближава до българския. А ако знаеш и английски, почти няма да ти се налага да учиш нови думи.

Мега фен Аватара на sasha_90
    Немски.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Немски ще ти е най-полезен, но и най-труден!!

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Голям фен
    Град
    Констанц
    Цитирай Първоначално написано от Chr!sSie
    Немски ще ти е най-полезен, но и най-труден!!
    всяко нещо е трудно когато човек не се занимава с него и не се старае да го научи,аз научих немски за около 6 месеца достатачно добре за да мога да следвам ,просто и за езиците трбва усърдие и желание както за всичко останало
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Според мен италиански.Първо защото този език ще има развитие и по мое мнение след време много ще се търсят хора говорещи италиански.Второ защото е близък до испанският и вече като знаеш италиански много по лесно ще научиш испански.Трето от избора ти той е най-лесният език за научаване ,че се поизмъчиш доста ако се захванеш с немски,а френския няма особено бъдеще.Много благозвучен и лесен за научаване.Айде успех и вземи правилното решение за теб

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Kisses{P}
    Аз съм малк0о пристрастна като цяло и няма да дам мнение кое да избереш.Ще си кажата мнението за всекиеидн език пък ти си прецени.
    Немския никога не съм го учила но като цяло знам че е доста труден език ,а щом е втори значи няма да се заниамваш много сериозно снего и ще ти дойде нанагорно.
    ИСпански и френския са много близки, от една група са просто.За мен френския звучи ужасно хубаво,доакто испанския не ми е приятен.Акоп трябва да сме честни испанския е много по-лесно.Учила съм и двата езика,но за мен по-красив език от френския няма.Друг е въпросът че е труден.Грамтиката никак не е лека.Времената не са лесни.В испанския пак е подобно,но е доста опростено като цяло.
    Опростен,ама друг път!Не знам дали си се занимавала сериозно с испанския,но аз сега в гимназията го уча като основен език!Да ти кажа,въобще не е толкова лесен,колкото си мислех и както всички казваха!

По темата:Учила съм немски от 5 до 7 клас (включително) и ми беше непосилно труден.Дали защото не се бях захванала сериозно с научаването му или защото постоянно се бърках с английския,не знам.Но сега като чувам от приятели,учещи немски,че е много труден се обеждавам,че не е било от несериозността ми(и донякъде от това,де ама щом и другите казват).
    Френския си нямам и напредстава какъв е.Знам,че произношението му е чудесно и граматика се доближава до испанската,но нищо повече.[/b]Испанския определено е по-лесен от немския,няма спор.И въпреки че уча испански(и нали се предполага,че ще кажа,че това е по-добрия избор) ще ти препоръчам немския.Защото тук някой беше казал,че испанския бил по-разпространен,дрън-дрън,това въобще не е така.Немския е след английския.

И така като обобщение ще ти кажа немски-ако искаш да учиш усилено и с желание(иначе не става,то си е за всеки език,но този е по-труден,както казах вече) и ако мислиш,че ще ти е нужен по нататък.Може и испанския,ако искаш един благозвучен език,с по-лесна граматика от немския,но въпреки това е горе-долу много разпространен(след немския).И накрая френския,за там нищо не мога да кажа.Важното е ти сама да избереш!!!

ИСПАНСКИ !

Супер фен
    Ами ако искаш да ходиш да учиш в чужбина учи немски защото в Германия има мн безплатни университети а навскяъде другаде са доста пари. Е, тогава ще трябва да учиш сериозно де. Ако искаш просто ей така колкото да кажеш че си учила френския и испанския са по-интересни. Зависи какво искаш да става от теб.

Мега фен
    Град
    София
    И аз знам, че от изброените испанският е най лесен. Като ми се наложи да избера втори език, избрах френски. Не съжалявам- много готин, но и труден език. За немския знам, че също е тежък, за испанския нищо не знам, но ми харесва как звучи. Някой ден ми се иска и с него да се захвана. Иначе съвета ми е да избереш това, което ти звучи най- добре. Аз така направих

Град
    у гъзо ти
    Немски.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си