- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Гласувайте против матурите !
НЕ!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
![]()
![]()
![]()
Ебаси смешната тема, ебаси смешната петиция, ебаси смешните хора! Така е като сте глупави, нямате доверие в себе си и собствените си знания и искате да минете тънко. Ако от една матура за обща култура ви е страх за къде сте тръгнали въобще..какви амбиции имате?
Аргументи:
1. Не може във единадесети клас да ти кажат , че ще държиш матура след дванадесети.
Може, може и още как!
2. Оценявани сме пет години ( плюс текущата 2007/2008, която не е изтекла ) и сега е излишно и ненужно да държим матури и така да получаваме повторно външно оценяване.
Напротив, много си е нужно, даже наложително. Все едно не съм ученик и не знам как ставя оценяването. Кого се опитват да заблудят тея хора?!
3. Всички знаем, че корупция в България има.Все някой ще си плати матурата и няма да е честно спрямо другите.
По същата логина все някой си е платил оценките през последните 5 години. Даже не е задължително да е плащал..трябва само да си добър натегач..а пък и ако кихнеш малко ставаш отличник. Матура много много по-трудно би се платила от обикновенните оценки в средното образование. Не знам автора на тая петиция как има наглостта да говори за честност.
5. Учениците, които едва са изкарвали тройка да преминат и разчитайки на богати мама и татко ще си платят и пак ще вземат диплома на която пише " добър " , а защо не и "много добър".
Ебаси железната логика. На някой му се въртят само пари в главата. Как точно ще си платиш независим изпит, след като дори не знаеш кой е проверяващия и т.н.
![]()
![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Da gi slojat po jelanie i ti si hodi ako iskash pitai dali moje da se qvish ne na 2,a na 3-4 maturiПървоначално написано от Momchence
![]()
Ima drugi hora,koito mislqt za drugi po prespektivni neshta ot tova da durjat 2 napulno bezsmisleni izpita,koito nqmat nikakvo prilojenie,a imaha da izmestqt povishitelnite i ministerstvoto da si prai proverka![]()
![]()
![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
абе точно аз много мрънках против тия матури, но Momchence е прав...матури трябва да има...ясно е, че все някой випуск трябва да е първи и че идеята ще се отхвърля...пък и петицията ви не може да бъде използвана за нищо![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Матурата не се състои само на базата на знания от обща култураНякой явно те е излъгал
За другото.. няма какво да коментирам. Бас държа, че вече си завършил и затова толкова много говориш... ако беше на дереджето на сегашните дванадесетокласници нямаше да си толкова смел.
![]()
Razbira se trqbva da ima,no te da imat prilojenie,a nadali nqkoi bi mi obqsnil i zashtitil tezata si za takovaПървоначално написано от alice sw
![]()
Ostavi poziorite da se pravqt na interesni i "inteligentni"Първоначално написано от bboy_bunker
![]()
Зависи ти какво имаш предвид под обща култура. Гледал съм примерни матури..за мен това е тест за обща култура с елементи на малко по-специфични познания но в никакъв случай не е нещо задълбочено.Първоначално написано от bboy_bunker
На бас, че не съм завършил и че ще държа матура..макар и не първи.
За мен приложението знаеш ли какво е. Именно това някои хора да се дразнят и да се страхуват. Писнало ми е от натегачи, подмазвачи, богаташчета и роднини в училище. Трябва да има независим изпит, който да ги отсее.Първоначално написано от DjBaloon
Това е лично мое мнение...аз казвам защо се кефа на матурите..вие се оправяйте..колкото повече ви е страх и се дразните толкова ми е по гот на мен![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Аз минах между капките-като последният випуск без матури..![]()
И съм ЗА матурите!![]()
Ако сте си учили през годините,а не сте преписвали само от зубърите и сте им говорили зад гърба колко са задръстени..не трябва да се притеснявате от резултата от матурата.
:P !
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Нямам мнение по въпроса...може би трябва да се пусне едно независимо външно оценяване, а може би няма смисъл от оценките на матурата...
Но едно е сигурно - доводите им са абсолютно глупави...
Някой можело да си плати...еми по тая логика да не се правят кандидат-студентски и кандидат-гимназиални изпити, така ли?Едва ли не въпроса с матурите е за пари
хъхъ..
I sa ako mi kajesh po kakuf nachin shte gi otsee!?!?Първоначално написано от Momchence
![]()
![]()
![]()
Tva na bas,che nekoi uchitel ti go e kazal!!!
Tiq maturi vuobshte znaesh li kvo stava s tqh!?!? da ne kandidatstvash s tqh?!!??!xa-xa-xa
Dori po posledni svedenq ne ti zamestvat ocenkata ot 5-te godini,a si ti ostava,xa-xa-xa![]()
Taka shte te otsee,che chak te e zasqla....
Kazah che nemoje nikoi da obqsni smisula na maturite,uvi pak sum prav![]()
ти си малоумнаПървоначално написано от fаke
![]()
НЕ НА МАТУРИТЕ!
http://ne-maturi.hit.bg/
Na chujd drub i 100 toqgi sa malko,dokazahte go prosto perfectno
![]()
![]()
![]()
Prekaleno dobre se vijda,che tuk se pishat komentari samo i samo zaradi spora da si go ima, da ne vi e skuchno,a nieki ne vlaga kakvato i da e misul![]()
бе само ми е някво тъпо че на сегашния 12-ти клас ще са по-лесни от нашите..![]()
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Пак ти казвам...за мен е достатъчен факта, че накои хора (като protoss) ги е страх и им е искрено гадноПървоначално написано от DjBaloon
Това мен ме прави искрено щастлив и доволен
Толкова ли не допускаш, че може да имам собsтвено мнение?! Мислех те за някъф готин и интелигентен младеж но уви....
Аз смисъл намирам за мен сиДа си проверя знанията от последните години в даскало, да се докажа ако щеш.
Vsushnost vuobshte qvno ne si mi chel mneniqta v tazi temaПървоначално написано от exploitedteen
Az kazah,che ot tqh na tozi etap nqma smisul,zashtoto nqmat prilojenie
Taka che nikoi ne uspq da mi obqsni takova prilojenie i az obobshtih stavashtoto v temata,koeto e prekaleno vqrno;]
Qvno zashtitavate taq teza za maturite s cel da se pokajete"az sum za sledovatelno, az sum inteligenten" kolko plosko![]()
Neka da ima maturi,no neka sa s prilojenie,a ne az da durja osvem tqh oshte 6-7 izpita;]
Ako mi govorish,che e normalno da ima maturi ne moje da ima nekvi normalni maturi pri nenormalna sreda;]
Spora e izkluchitelno bezsmislen i pak shte kaja sushtoto vodi se samo i edinstveno zaradi spora.. realno nikoi ne misli![]()
Daite da slojim na lainoto bqlo pero shte izglejda krasivo!??! ne i peroto shte se omaje
xa-xa-xa
Kolko nagleden primer;]
Got mi e zashtoto drug shte "strada"?Първоначално написано от Momchence
![]()
Dobre togava da sloja az moito lichno mnenie q mi kaji normalno li e da durja 7 izpita durjavni(zashtoto lichno moite sa mi tolko) bez da se qvqvam na nito edin za priemane vuv VUZ.. s tqh stavat poveche.. veche zavisi na kolko mesta shte otida.. mai stavat na 10? Normalno e..![]()
I kvo ochakvate da kaja"daite mi oshte 2"?!!?![]()
I da izkaram 3 kvo shte stane?!?!?-nishto, shte mi poprechi li!?!?-ne,shte mi e plus li!?!?-ne
Nachi trqbva da se durji,za da si napravq proverka kvo sum nauchil.. tochno 12 klas,kogato vseki se podgotvq za VUZ,tochno togava si misli kak shte se qvi da vidi kvo znae po bulgarski.. dobre dobre.. aide da si govorim realni neshta![]()
Purvo sa 2Първоначално написано от exploitedteen
Vtoro tuka vie "inteligentnite"(xa-xa) se muchite da go izkarate strah... pf kazah az che ste ploski t.e nameknah go ma qvno ne razbrahte,ush ste inteligentni![]()
Govorehme za prilojenie ti pa premina na strah xa-xa-xa,tup nachin da izbqgash ot temata![]()
Aide stiga tolkova.. hodi spori prosto i samo za spora s drug;]
Znaeh si che ne trqbva da pochvam spor s nekompetentni po vuprosa hora.. ama reshili da zashtitavat poziciq,koqto dori ne znaqt za kvo ide rech kato tova kolko sa maturite i kvo prestavlqvat;]
Leka vecher
Zima se diplomata kato cqlo.. diplomata se sformira ot vsichki ocenki.. maturite sa 2 ocenki.. smetki kolko sa obshtite ocenki i kolko shte promenqt kato cqlo diplomata........Първоначално написано от exploitedteen
Ako se zimaha ocenkite ot maturite dobre,no te ne se zimat,a se zima cqlata diploma
A 2 ocenki na fona na drugite nishto nqma da napravqt.. zemi si diplomata za sredno pribavi dve troiki i pak smetni.. xa-xa
Uvi i tova nqma smisul
Kakto kazah v predniq post spiram do tuk;]
Ne uspq da kajesh neshto smisleno.. ;] ama az kazah,che en mislite,a prosto sporite taka che nishto koeto ne predvidih ne stana![]()
![]()
![]()
Stara ti e informaciqta.. pak v teb e greshkata;]Първоначално написано от exploitedteen
изобщо не му е стара информациятаПървоначално написано от DjBaloon
балът се формира от оценките от изпитите и балообразуващите, които са 1-2 предмета, а не цялата диплома
В ПУ даже не се взима дипломата,а само ошесторена по изпита,което е компромисно-справедливо.
Въпреки че за мен най-удачния вариант за изпит е тест върху знанията от 8-12 клас по всички предмети,като матура..защото е елеметарно да научиш 50 страници езикова култура и да изкараш 6 на кандидатстудентския изпит..а е много по-важно да имаш обща култура,кяото в голяма част от себеизграждането си се придобива от знанията от 8 до 12ти клас.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower