.

Виж резултатите на анкетата: Има ли разлика м/у чалгата и поп-фолка

Гласували
141. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

59 41,84%
  • Не

82 58,16%
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 79
    Голям фен

За "разликата" между чалгата и поп-фолка

Интересно защо всички чалга фенове твърдят,че има такава?Аз не слушам този стил,дори не го понасям,така,че може и да не съм много компетентна,но не мисля,че има някаква разлика между двете!Едното е с просташки текстове,а другото с баналните"ти разби сърцето ми""душата ми плаче за теб" и подобни!Все елементарни и еднакви песни откъм текст и откъм музика...Та бихте ли ми обеснили разликата между поп-фолк и чалга?
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

Поп-фолкът е малко по-културен. Пак няма музикална стойност в общия случай, но не е като чалгата - тя е просташката.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    За да ми пука, трябва да слушам някое от двете, или и двете,
    Но не ми пука.
    - Всички авто-части на едно място!

За мен няма разлика.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

няма..според мен...

Фен
    Град
    burgas mu e maikata
    Според мен има разлика...и тя е че Поп-фолка..са тези песни в които се пее за любов да ги наречем "баладки" а чалгата...това са мазните кючеци
    Вярвай в звездите и синьото небе,в зелените поля и безкрайната шир,в морето и планината чиста.Вярвай в недостиживото, то е там и те чака,просто иди и го вземи!

pop-folk = чалга
    folk е друго но попфолка си е 4иста мазна гадна 4алгия която се понася само на по няколко литра водка
    Един живот Една борбЪ
    Бира и шкмбе ЧорбЪ

Град
    City of Demons [Sofia]
    Не слушам нито един от двата стила, ама според мен има разлика м/у тях!
    Поп-Фолка: Фолк музика с много Поп елементи.
    Чалга: Крадена музика от Сърбия, Гърция, Македония и т.н. Ромското население най-често я свири и слуша.
    Повече информация относно чалгата Ви препоръчвам да погледнете това видео: http://vbox7.com/play:544a9056

AVEEE RAZLIKA OT PROSTOTIQ DO PROSTOTIQ IMA LI?
    se eno tfa me pitate =D> =D> umen vypros bee

Ххххх разлика ня и то никва . Просто някой се е опитал да приведе в "приличен " вид тази непоносима музика и да я направи стил музика , ама тя ще си седи в помията.

Зависи от гледната точка за мен ЧАЛГА Е-6 без 10,ориент кючек и т.н ..поп -фолк са ивана..преслава ..и т.н

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Поп фолка е със сърцераздирателни текстове...Чалгата са някви абсолютно безмислени текстове. На чалгата само си въртиш гъза и това е...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Има или няма слушането на чалга/поп-фолк е вредно!!!

Има разлика как да няма всички казват че Ивана и другите пеят чалга но не е те пеят за това колко те обичам, липсвам ми, ще страдам и всякви такива прости изречения които се повтарят по няколко пъти а чалгата е нещо на което да се напиеш и да слушаш защото просто не можеш сега да избухнеш на метъл или хаус.
    Правя го само с най-добрите

Гласувай за мен в hotco.eu

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Вълкът кожата си мени, но нрава - не.

Общо взето малко по-културен е поп-фолка, но чалгата поне е просташка музика с доста смешни на моменти текстове, а поп-фолка ми твърди, че е хубава и културна музика (дори наскоро го сравняваха с операта ). Предпочитам чалгата. Тя поне не твърди да е качствена музика.

поп- фолк - по радиото
    чалга - кат има някой да ти се кълчи
    Impossible is nothing

Цитирай Първоначално написано от Мо6no
    поп-фолка ми твърди, че е хубава и културна музика (дори наскоро го сравняваха с операта
    Ще умра.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Ще умра.
    Ем' да беше гледала сутрешния блок на НОВА ТВ където някаква дърта проститука изпяла преди години "Искам го, стискам го" (тя се оплакваше, че от Министерството на културата забранили албума заради името му) и някаква текстописка обясняваха как през последните години тази музика била претърпяла голяма реформация в положителна посока и почнаха да я сравняват с другата музика включително и операта.

Град
    City of Demons [Sofia]
    Цитирай Първоначално написано от Мо6no
    Ще умра.
    Ем' да беше гледала сутрешния блок на НОВА ТВ където някаква дърта проститука изпяла преди години "Искам го, стискам го" (тя се оплакваше, че от Министерството на културата забранили албума заради името му) и някаква текстописка обясняваха как през последните години тази музика била претърпяла голяма реформация в положителна посока и почнаха да я сравняват с другата музика включително и операта.

...that's just wrong dammit!!!

...без коментар...

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Всъщност не е много голяма, но я има.

Поп-фолк - фолк музика примесена с поп елементи.

Чалга - циганска, турска или гръцка фолк музика най-често правена от цигани.
    Съгласна

Супер фен
    Поп-фолкът е малко по-културен. Пак няма музикална стойност в общия случай, но не е като чалгата - тя е просташката.

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Всъщност не е много голяма, но я има.

Поп-фолк - фолк музика примесена с поп елементи.

Чалга - циганска, турска или гръцка фолк музика най-често правена от цигани.
    Да,така е.Но колко пъти поп-фолк певици правят чалга...

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    мн ясно че има...тъпи ли сте
    Let The BEAT Control Your Body

Няма абсолютно никаква разлика! Това че чалгарите които постоянно твърдят "има разлика между чалга и поп фолк" само защото едните пеят за пайнер, а другите за ара аудио мюзик или там каквото беше! За тях пайнерите са поп фолк а другите чалга е по принцип е едно и също. Само звукозаписните компнии са различни.

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    4algata tva sa barzite pesni ku4ecite i t.n. a pak pop folka tva sa baladite i malko po kulturnite pesni...Vapreki 4e 4alga po folk to se taq

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си