- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Каква е целта на този раздел? ...
Интересен въпрос, над който се замислих в последно време след прочитане на една критика към него. Да кажем, че целта му е да покаже на подрастващите колко лоши, вредни и т.н. са наркотиците...но успява ли? Да погледнем темите..."Кое ще ме вкара в големия филм?" "Как да друсам еди какво си..." и всякакви подобни. По-скоро подстрекават...![]()
Дори и малкото теми, в които се говори за вредите от различните субстанции, нека така да ги наречем, не правят разлика...въобще някой обръща ли им внимание? Как мислите![]()
Но всичко това си има и друга страна...с информацията в този раздел, която не е никак малко, човек може да се информира достатъчно много, за да може сам да направи избора си- дали да пробва, да употребява и т.н. ...но на възрастта, в която започват тези мисли, смятате ли, че човек може да вземе обективно решение?![]()
Хайде сега защото се говори за наркотици да се премахне раздела, хайде след това този за секс да се премахне, защото подстрекава по-малките да правят секс (12-13 годишни). Стига с тези глупости, това че някой пита за даден наркотик, или с кой от тях може да си направи кефа няма лошо. Тук се дава информация никой не запушва устата и едната ноздра на дадения юзер за да вдиша нещо. Прави ми впечатление, че проблеми като алкохол и цигари не се взимат присърце. Но стане ли въпрос за наркотици КРАЙ. Темата да се заключи, да се модерира мнение и какво ли още не. Трябва да има контрол, но да не забравяме, че това е форум и би трябвало човек да получава информация, а оттам нататък всеки сам взима решение.
Виж сега...явно си разбрал погрешно предишния ми пост. Отношението ми към този раздел не е негативно, напротив. Просто се опитвам да направя дискусия и да обсъдим горезададените въпроси.Първоначално написано от xaxo_xixi
![]()
Тео разбрахте, но има много хора, които се правят на интересни. Винаги критикуват този раздел, а за момента не съм видял наистина сериозна причина. Всичко е само информация и нищо повече. Но все пак нека си чешат езиците хората.
Такива хора има колкото искаш...с лопата да ги ринеш.Първоначално написано от xaxo_xixi
Информацията е доста, което е само в + ...
Описанието на раздела няма нищо общо със съдържанието му.
Дано заедно успеем да се преборим с употребата на цигари, трева и наркотици
Както виждате тук е пълно само с теми кой какво е пробвал, колко ме е било яко, как се е филмирал, как е смесил алкохол с дизепам, как се е надрусал с гъби... Раздела изобщо не е според предназначението си, досега не съм видал нито една тема за "преборването".
Пишете на администратора![]()
Едно от предназначенията му не е ли да информира?Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Това как ще промени нещата? Ще изтрие няколко теми и какво от това? Всичко зависи от нас- хората, които пишем в този раздел.Първоначално написано от ramaiana
Ако раздела е с информативна цел, то тук определено тече много информация между подрастващите. С какви лекарства да комбинираш алкохола например, за да си "на пастет", как се ядат халюцигенните гъби,Първоначално написано от p4elata_brumze
къде да се намерят семена за трева. Въобще начини да се надрусаш. Аз на това не му казвам положителна информация, защото тийновете тук не четат с цел просто да се информират един друг. Те четат с цел да приложат и самите техники. Като заключение на тезата си в целия раздел няма нито едни, който да е започнал тема, която да информира наистина за вредата от наркотиците. В един тийн форум, чиято цел както казваш е да информира няма нито една статия посветена на информация за дрогите. Също така в раздела трябва да бъдат приложени правила, които са съгласувани с конституцията на страната ни. Свободната обмяна на информация е позволена, но до толкова, че тя да не подстрекава към употребата на вещества забранени от закона. Тук се наблюдава точно това - 14 годишни убеждават, че преживяванията им с халюцигенни гъби са безобидни, че е готино да се надрусаш, че е ултра тъпо да застанеш зад мнението, че наркотиците са вредни. Както и да, явно въпроса трябва да бъде зададен към действащи администратори, които да направят нещо по въпроса, но не наистина да изтрият няколко теми първата страница на раздела, ами като съставят нови правила, както и ангажират сегашните модератори да посещават раздела редвоно, а не само чат пат.
Вярваш ли си?Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Личи си колко си посещавал/а този раздел...
Ако питаш мен няма разлика дали има 10000 мнения в този раздел или го посещавам за първи път. Всичко е толкова очевидно, че още с отварянето на раздела в челото те плесват поне 10 теми как се друса и още 10 за хвалби, където се всички се старят да се надпушат на приказки, кой колко е пушил, колко повече е друсал. Така че ако питаш мен, това не е информиране, това е си е чисто облъчване с тъпота. Това май вече не е дискусия, но както и да е. Мнението ми е, че тази тема вече е без смисъл.Първоначално написано от p4elata_brumze
Аз съм съгласна с него/нея и си вярвам!'що?Първоначално написано от p4elata_brumze
Не е облъчване.Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Тук може да се пише какво ли не, да се дават какви ли не съвети и т.н., но в крайна сметка зависи от самия човек какво решение ще вземе.
Не си прав/а.
Трябва да се вземат яко мерки за този раздел, защото не одобрявам това, което става тук. Нали навремето ни обяваваха във форума, че има "кампания" против наркотиците тук, ама като гледам днес нищо не е останало от нея.
"Да си вземе решението"? То по тоя логика може да оставят хората във форумите да им дават съвети как да убият някого и никой да не прави нищо. Човекът трябва сам да си вземе решението.
Още повече, че масата потребители в този форум нямат 18 години (ако вземем това като граница) и не могат да преценяват правилно.
Дечица.Момченца, които не знаят в кой крачол да си го пъхнат(сори, ама си е така) и момиченца, чудещи се как да разберат дали еди-кой-си ги харесва....И тези...деца...могат да вземат трезво/отговорно/правилно решение....извинявай, не знаех.Първоначално написано от p4elata_brumze
![]()
Напротив, тук е пълно със 14 годишни слабохарактерни все още тийнове, които лесно могат да станат жертва на цялата тази словесна пумия на надлъгване между децата и споделянето на най-точно казано - невежство. В тази възраст определено се счита за геройство да правиш това, което е забранено, да опитваш от това, което е не извесно, това което би показало на другите колко си голям вече и разкрепостен. Ти би трябвало да не си наред ако продължаваш да твърдиш, че всеки има възможността да направи своя собствен избор. Ами децата на 13-14, мислиш ли че умеят да избират правилно. Това наистина е една все още крехка възраст, в която човек е податлив на негативното влияние. Може лично да не осъзнаваш вредата всичко това, може и да си прекарал прекалено дълго време тук, за да ти правят впечатление подобни нещата, но считам наистина за тревожен факта, че раздела не се ползва според предназначението му. А още по-тревожно е, че всичко това - пушенето, пиенето и най-крайното - друсането се считат за модерни от днешните тийнове неща вместо за пороци.Първоначално написано от p4elata_brumze
Поредното униформено мнение...Първоначално написано от be_true
![]()
да намерим с кой да се чаднем примерно ?![]()
За някои неща съм съгласен с теб...Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Според теб, какво е предназначението на този раздел? Отговори ми точно и ясно.![]()
Това не го разбрах, но някаква ирония долавям...както и да е...Първоначално написано от p4elata_brumze
Добре ето точно и ясно всичко, което предъвкахме вече в тази тема.Първоначално написано от p4elata_brumze
За мен раздела би трябвало да е с възпитателна цел. Да е поддържан като проект за противодействие на употребата на наркотици сред подрастващите. Трябва темите, които се поддържат като важни например да съдържат подбрана информация, която да е убедителна и в крак с времето си. Да има теми, които предлагат на подрастващте повод за размисъл и обсъждане на възможностите как да се окаже помощ на приятел, който ползва или предлага наркотици. Или иначе казано раздела да не тип "Отлгеждане и употреба на гъби/трева, дискусии и взаимопомощ преди да се надрусате".
Казал съм го в прав текст...как не го разбираш?Първоначално написано от be_true
Това какво решение вземаш, дали е провилно или не е, зависи от самия човек!
Дори да си на 12 и да се чудиш Гошко дали те харесва, ако си информиран достатъчно, можеш да вземеш решение.
А информацията идва от различни хора, четене на различни мнения. Този форум може само да помогне за информирането на потребителите, но едва ли има силата да ги подтикне да употребят нещо.
Друсането не е най-крайното! Алкохола и цигарите не са в НИКАКЪВ случай по-малко вредни! Колко жертви вземат те???? МНОГО, в пъти повече.............
Точно друсането е най-крайното, а че алкохола и цигарите са вредни никой не го отрича. Всъщност раздела е както за наркотици, така и за алкохол и цигари. В случай, че не си изчел дискусията от начало ще е хубаво да я прочетеш, защото не искам постовете ми отново да нараснат лавинообразно, а да казвам едно и също отново и отново.Първоначално написано от FreAK_
Вече казах, че точно форума е в състояние да подткива и изкривява разбиранията за това какво е редно и какво не сред подрастващите.
Нима четейки "СЕКС" раздела не почнахте да си мислите, че вече е нормално момиченцата да се разпечатват на 12. Не почнахте ли да наблюдавате как това престана да ви прави впечатление. А те едно от друго се учат, вие какво си мислите, че едното като прочете от другото нещо, което му се стори готино няма да го повтори ли ? Децата нямат механизъм, който да ги предпазва от глупостите, които правят. А когато вече цялата пумия на света е достъпна дори за децата, никой не може да ги спре да опитат от нещо. А форума и мненията в него им помагат в тази насока - да опитват от всичко без да им прави впечатление, че не е редно.