- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
При всеки е различно. След като свалиш брекетите твоят зъболекар ще прецени дали трябва да носиш шини отзад, в смисъл от задната страна на зъбитеИ после все пак ходиш на профилактични прегледи, за да ти следят състоянието :]
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително
Мерси за отговора hrisiiiiii
Здравейте!
Днес си взех час при ортодонт д-р Грета Йорданова . Може ли да ми кажете , дали сте доволни от нея и дали няма да ми одере джоба . на почти на 16 години съм и предните ми зъби са изкривени на вътре. Един зъболекар ми каза , че от тук ми идвали проблеми и със захапката и си е така - долната ми устна се е обълрнала. Това може ли да се оправи чрез брекети и дали ще ги махна преди завършването ( 12-9 = 3 години стигат ли? ) . Дълга ли е процедурата преди самото поставяне на брекетите , че като завърша няма да съм в софия постоянно и не знам въобще дали да се захващам още сега. благодаря предварително.
По отношение на ортодонтката-мне не я познавам и не мога да кажа (=Първоначално написано от H0lyGanGs7eR
Що се отнася до брекетите мога да ти кажа някои неща.Аз моите ги имам от 9 месеца и съм доволна...имах проблеми съ с захапката,но всичко това се оправя от допълнителни ластици,които се поставят между горната и долната челюст,така че не се притеснявай от това.Не вярвам устната ти да се оправи,но пък за зъбите мога да кажа,че има един доста солиден процент гаранция,че ще има ефект.Вътрешното изкривяване на зъбите също може да се поправи чрез брекетите.Тъй като вече знам какви са процедурите мога да ти кажа,че не се чака много докато се поставят.Взима се отливка от захапката,снимки и разни такива.Правят се брекети според твоите нужди и пристигат при ортодонтката ти.Поставянето ест не изисква много време.От това,което каза явно проблема не е съвсем безобиден,но и не е много серизозен и съм почти сигурна,че ако изпълняваш всички препоръки на зъболекарката след поставяне,няма да се изискват повече от 3 години,дори може и да е много по-малко.
Успех =)
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Spored men ne sa tolkova lo6i ot edna strana.Imam edna fr koqto nosi i ne se oplakva.Misla 4e sa za da pomagat kolkoto i da sa nepriqtni na nqkoi trqbva da gi nosi za da ima hubava usmivkaA koito ne gi iska da ne si slaga.
а я кажете каква е процедурата по махането на брекетите?как точно ги отлепват от тва здраво лепило,ако може опишете подробно цялата операция![]()
Na men ne mi gi otlepvaha s nishto ot tova zdravo lepilo. Prosto mi gi dyrpaha i te izlizaha syvsem lesno.Първоначално написано от Kalena
Az nosih breketi 2 godini i polovina i shte kaja na vsichki, koito imat nujda da nosqt, da gi slagat i da ne se kolebaqt, zashtoto sled kato gi svalih sym nai-shtastlivia chovek na sveta. Syveti ot tipa "Ne si slagai,ujasni sa" sa neumestni. Na men nikoga ne sa mi precheli, bqh sviknala s tqh i sqkash bqha chast ot men. Nikoga ne sym bila kompleksirana ot tqh, zashtoto nikoe momche ne mi e otkazalo zaradi tqh ili pyk nikoi ne me e gledal stranno, zashtoto gi nosq. V nachaloto naistina imah problem, zashtoto ujasno stqgaha i pieh Aulin, za da ne me boli, no tova beshe samo pyrvite 2 dni. Na men lichno mi struvaha 3000 lv.
Махат ластиците,дъгите и после дърпат с едно метално нещо и ги махат едно по едно.Ти нищо не учещаш-НЕ боли!После остава само лепилото.На мен ми го нахна зъболекар,не ортодонт.Изпилва зъбите с една машинка и тва еПървоначално написано от Kalena
Моите брекети ги сложиха в 4ти клас и ми ги махнаха в края на 5ти.Емм носих ги година и половина.Хич не съм се оплаквала даже им се кефех.А сега съм много доволна от резултата![]()
![]()
Махат ги както ти описаха. Махат ластиците, дъгата и дърпат с едно като пинсета. После ти почиства зъбите от лепилото с една машинка и си тип-топ. На мен като ми махаха брекетите даже ми беше мъчно за тях, толкова им бях свикнала. Дори като се гледах в огледалото зъбите си ги виждах неестествено големиЕ, оказа се, че е било от новият изглед на зъбите ми...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Na men sashto mi izglejdashe mnogo stranno i neestestveno. Mama daje mi se bazikashe, che prilichat na izkustveni.Първоначално написано от Wrathchild
Ама сега имаме хубави зъбкииПървоначално написано от Nadelina
![]()
Носила съм повече от 2 год и оплаквания почти нямам.Като ти ги натегнат боли ,но поносимо,доста поносимо.Аз още на 2рата седмица забравих,че ги нося,станаха си част от мен без проблем![]()
oh,a na men koga li she mi gi mahnat![]()
veche godina i polovina gi nosq,ima oshte syvsem malko rabota po zybkite mi,ama...![]()
Мойта история е малко дългичка.Аз започнах да мъча моите зъби преди почти три години/бях на 12/.Обиколих доста ортодонти и всичките много държаха да ми сложат брекети-искаха два зъба да ми извадят,един пък искаше да ми вади мъдреците с операция и до колкото помня с външен разрез/те не бяха израснали/
Е отидох при един ортодонт който една приятелка ми препоръча.Той ми предложи и друг вариант освен брекетите,обаче каза че това лечение надали ще даде такъв резултат,аз реших да пробвам.Носих шини за горната челюст,но към тях се прикача и едно нещо подобно на...да кажем шапка и аз не знам как да го опиша /аз си го наричам наморник/,та цялата тая система с цел да дърпа захапката назад.Него го носех само в къщи,после останаха само шините по едно време /пак си ги носех само в къщи/ и сега само спя с това цялото чудо за поддържане на резултата.
Ортодонта се съмняваше че ще се получи без брекети,обаче резултата след година и нещо беше страхотен.Аз съм много благодарна,че се получи и по този начин,защото тогава не ме блазнеше идеята за брекети и вадене на зъби,просто попаднах на точното място.
Прочетох всичките мнения и май се настроих положително
Аз имам проблем само с 2 зъбчета от долната челюст иии .. само едното е наистина криво .. другото е просто с няколко милиметра по назад .. иии .. така чудя се дали да слагам брекети или .. незнам .. искам да се усмихвам добре , но някак сии .. и аз незнам .. така де .. имам няколко въпроса
1.Има ли такива който да не се забелязват ? (понеже ми трябва за долната челюст , може би трябва да кажа , че тя почти не се забелязва като говоря или се смея) и ако има такива на каква цена са и ако някой може да ми препоръча ортодонт в Плевен
2.Ще питам направо , тъй като всеки преди мен с този въпрос беше го задал по един .. заобиколен начин.. та .. ще има ли някакъв проблем при .. контакт с другия пол
така де ще мога ли да се целувам с тях или ?
![]()
3.Имайки предвид , че проблема може да се нарече лек .. т.е. зъбите не са много извън общия ред .. някой би ли могъл да ми каже за колко горе долу време биха се оправили ? така де дори някакъв максимален срок ?
btw . на 14 съм![]()
такааа ... аз нося от септември миналата година ... и така ... първите 4 месеца страшно много боли ...след това има всеки месец едни гадни прегледи в които ти ги затягат и те боли всеки месец по 3 дена ...
аз немога да ги понасям ... но пък ми ходят ! Явно в тази тема аз съм най - изстрадалата
![]()
^ InnchetO`bE
1.Има ли такива който да не се забелязват ? (понеже ми трябва за долната челюст , може би трябва да кажа , че тя почти не се забелязва като говоря или се смея) и ако има такива на каква цена са и ако някой може да ми препоръча ортодонт в Плевен
- Nqma breketi, koito ne se zabelqzvat, no, ako sa samo otdolu nqma da se vijdat tolkova.
2.Ще питам направо , тъй като всеки преди мен с този въпрос беше го задал по един .. заобиколен начин.. та .. ще има ли някакъв проблем при .. контакт с другия пол
така де ще мога ли да се целувам с тях или ?
- Az go kazah v moq post bez nikoi da me pita, ne sym imala nikakvi problemi s tova i nikoi ne e imal, koito nosi ili e nosil breketi.
3.Имайки предвид , че проблема може да се нарече лек .. т.е. зъбите не са много извън общия ред .. някой би ли могъл да ми каже за колко горе долу време биха се оправили ? така де дори някакъв максимален срок ? - Zybite se opravqt za malko vreme, na men oshte v nachaloto mi se podrediha, no prodaljavah da gi nosq, za da ne se vyrnat v starata pozicia, kogato mi gi mahnat. Trqbva ne samo zybite da se izpravqt, a i korenite im otdolu da zaemat sashtoto pravilno mqsto. I principno breketi se nosqt okolo 2 godini, poradi tazi prichina.
Men mnogo me e qd che ne si sloji prozrachni ... Inache i az sym mnogo dovolna ... Nosq gi veche 10 meseca i se ochertava v kraq na tazi godina da mi gi mahnat ... Samo che az imam i drugi defekti po zybite ... A tqh ne znam koga shte mi gi opravqt, a sa m takyv kompleks
Kakvi drugi defekti?Първоначално написано от Chr!sSie
Първоначално написано от Nadelina
мерси много![]()
![]()
![]()
аз искам да добавя че има брекети който не се забелязват, е виждат се но само от мн близко, та тия брекети са керамични и са прозрачни аз нося такива и съм мн доволна защото не се забелязват.![]()
Like boom, boom, boom
What I wa-wa-want
Is what you wa-wa-want...
Ох..и аз нося брекети вече повече от година и половина..
Моят проблем не беше кривината..зъбките си ми бяха почти перфектни като подредба, но пък задната ми челюст беше по назад от колкото трябва, демек 'дълбока захапка'![]()
В началото носех само отгоре с надеждата да се използва уж растежа ми за да се наместят нещата..да ама не..стигна се до варианта да ми извадят две здрави зъбчета
Е, изтърпях го, нямаше болка, не беше толкова страшно колкото си го представях..мина и това..сложиха ми брекети и отдолу..вече съм година и 8-9 месеца с тях..иии страшно много се надявам да ми ги махнат до Коледа..
За сметка на всички мъки, на ежемесечните стягания и изтърпяната болка след тях сама виждам резултата..сега задната ми челюст е плътно зад предната когато стисна зъби..дори и профила ми е по-добър сегаИма още какво да ми се нарежда заради махнатите зъби ноо..мисля че до няколко месеца трябва да са тип-топ..защото след всяко стягане все по-малко разстояние остава и зъбките ми се подреждат
![]()
И аз да кажа: Който се чуди дали да слага или не, да действа, защото колкото по-рано толкова по-добре, резултата е винаги прекрасен, просто няма такава опция да не сте доволни след като махнете брекетите! Е аз сигурно ще съм в някакъв шок след като ми ги махнат, защото вече съм свикнала с тях, но мисля, че това ще е не повече от няколко дни!
Поздрави!
..Gia panta tha meino an rotas (music)
такааа първо да се извиня че не прочетох всичките страници,но нямам нерви![]()
таа аз съм с брекети от около година и 3,4 месеци...и да-ужасно ено само заради резултата си заслужава
![]()
всеки месец са някви мъки,по 3,4 дена да те болят зъбите да не можеш да ядеш като хората,но на мене това не ми е най-големия проблем... колко пъти са ми правили рани...просто някое телче като почне да стърчи...ако не мога да го оправя това става рана...по едно време бях като пребита,защото нещо ми беше штръкнало ()на един от предните зъби и устната ми като се наду и все едно увисна от едната страна... аве направо трагедия
![]()
А брекетите пречат ли на целуването?защото и на мен ще ми слагат скоро...![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...