- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Ехеее ...![]()
![]()
![]()
А от колко време си с тях?
Big or small, lies are lies!
А пък да ви се похваля, че след 2 месеца ми ги махат.![]()
Saatana! Vittu! Perkele!
няма значение от колко месеца ги носиш.. обикновените(каквито са и моите) се налага смяна всеки месец.. а тези дето са деймън са по-рядко, но пак мисля, че не трябва да е на повече от 3 месеца.
бтл.. при кой лекар си ?
Да, мойте са Деймън и вече 7 месеца не е бутана дъгата ..![]()
Аа аз тук в моя си град ги слагах - Плевен.
Интересува ли те подробно или ?!![]()
знам, че си от Плевен и за това попитах.![]()
таа щом са Деймън предполагам не са ти слагани тук..![]()
Е точно това казах - че в моя си град ги слагах, а именно Плевен.хихи
Ами май вече от 1 година - мин. година ми сложиха отгоре и на всеки 5 седмици ходя и ми сменят дъгата , а преди 1 месец ми сложиха и отдолу брекети ужасама трай бабо за хубост ...
Някой може ли да ми разкаже процедурата при свалянето на брекетите !?
Смисъл, и горе и долу за един ден ли се свалят или е индивидуално !?
После изпилването и избелването кога се прави и ей такива неща.
Понеже на мен скоро ще ми ги свалят, а нямам търпение и ми е интересно да знам кво е, що е.![]()
Е ?!
Лично аз две години носих брекети и просто нямах търпение да ги сваля, но като видях как ще ги сваля мацката - направо ми прилоша. То не боли или нещо такова, ама просто тя като ми показа едно такова като клещи и като ми каза, "ся с тва ще ги завъртам насам-натам, докато не станат по хлабави, и тогава ще ги изтръгна"...Да, мисля, че ме беше страх от подхода й, защото моята докторка винаги си е била леко куку.Първоначално написано от vagarious
Не знам дали и другите така ги махат :P Иначе както казах - не болеше много, просто някакво такова странно ми беше, едно по едно ги правеше и стана за горе-долу три-четири минути.
Изпилването ти го правят само колкото да се махнат следите от онова гнусно лепило, а след това избелването лично мен много ме гъделичкаха (?XD) и си умирах от смях ;д
резултати от целите 2 години - определено имаше! Зъбите ми станаха адски прави и бяха бели (до един период ;д), но лично на мен в училище адски много ми се подиграваха, защото й очила носих (слава Богу ги свалих >.>) - беше адски кофти.
И след като ти ги избелят, всеки ден ги мий по 2 пъти и то много добре =/ Много кофти ми стана не мен, защото Август месец ми ги махнаха, и аз милата - лято беше и леко ме мързеше да си ги мия и вечер, и като почнах да пия кафе - ужас! Началото на октомври почнах и вечер да ги мия, обаче в момента просто си се чудя акъла къде ми е бил. Сега едни жълтеят.. QQ Адски бързо пожълтяват, ако не полагаш грижи към тях.
Между другото, да добавя нещо °•°
След като ти ги махнат, ще ти сложат едни малки...не знам какво са, всъщност, не слушах докторката като ми говореше, но пак са нещо като брекети - отзад на зъбите горе и отдолу. Няма да има някакви телове - не, всяка "част" да я наречем се залепя за отделен зъб, и това е да предотврати разместването им...плюс това отдолу ще е до кучешките зъби само, а отгоре и без тях °.°. Вече дъвки ще можеш да дъвчеш (то сигурно и преди си го правила, ако си като мен ;д), обаче сериозно - много внимавай с това какво захапваш. Q.Q Веднъж падне ли някое е много досадно пак да го слагаш, и плюс това почва все по-често и по-лесно да ти пада. На мен за три месеца поне четири пъдни ми падна отзад на единия зъб (сигурно има нещо общо с факта, че много отгризвам, но това е друг въпрос д. В продължение на горе-долу три години ми казаха, че ще трябва тези неща да вися с тях... Първо може да ти е малко неудобно да говориш и да се храниш, обаче после се свиква. Хубавото е, че не се забелязват ^^
Би трябвало да ти вземат и отпечатък от зъбите и захапката, след което ще ти направят нещо, което аз обичам да наричам "чинета"...
Не, базикам се, лол, ама пак е нещо подобно. Два-три дена след това отиваш и си ги взимаш - ама гледай да не изпуснеш часа, че аз закъснях с две седмици и едва ги сложих тези неща на зъбите си. ><
Това също се използва да се предотврати разместването, и също много помага. Аз четири-пет дена не сложа ли това докато спя, просто усещам промяната в зъбите си и много се паникьосвам, че са се разместили.
Сутринта може да имаш малко дъх..окей, доста лоша дъх, но просто си мий зъбите двойно по-старателно и нищо няма да ти има xD и помни много добре да ги чистиш - ще ти дадат и опътване на ползване и хигиена заедно с тях - прочети и прави каквото трябва да правиш.
...и е АДСКИ без брекети ^_^ направо бях забравила какво беше, и след това просто не можех да спра да се усмихвам.
Уау.![]()
Вече нямам грам търпение да ми ги махнат.Не, че са ми досадни, ама все пак.![]()
Нося брекети от вече половин година (+) и нямам никакъв проблем, даже всички зъби с ами прави само за половин година, но трябва да свикан зъбите или нещо такова.Не ги мразя брекетите ми, до сега не са ми правили проблем със момиче и т.н.Ще ми ги свалят след година и половина.![]()
Йей, и аз ги нося от почти 8 месеца.Мноого скоро ще ми ги махат(да чукна на дървоПървоначално написано от CaliforniaBoy
)
![]()
А спиш ли с ластъци ?!![]()
Има супер сладки брекети, но ако нямаш проблем със зъбите, не си слагай..
P.S.. и аз чета между редовете![]()
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now {wish right now, wish right now} [h]
Не те разбрах много, но както и да е.Спя със всичко, което е по тях в смисъл мия си зъбите по 6-8 пъти на ден, което си е мой вреден (?) навик. Всеки месец ми сменят ластиците. От Габрово съм и тука ми ги сложиха.Лекърката ми е много добра, приятна и определено знае какво прави, със много добри впечетления съм. Нейното име е Дошкова.Първоначално написано от vagarious
CaliforniaBoy имах предвид дали спиш с онези ластъци, които придържат челюстите.Но явно не.
![]()
искам да питам нещо, може да ви се стори глупаво, но има ли проблем да дъвча дъвка смисъл някой ми каза , че не е хубаво докато съм с бреки, защото се размествали зъбите![]()
Съдбата помага на смелите !
^ Мен ортодонткара изрично ме предупреди да забравя за фъстъци, лешници и др.от този род, заедно с дъвките.
Грубо казано е, че дъвченето на дъвка е проблем, но никак не е желателно.Разтяга се, лепи се навсякъде и почистването е кофти.И наистина може да падне някой брекет.Така, че по-добре недей да дъвчиш.Аз вече 8 месеца не съм умряла без дъвки.![]()
хехех по една година вие сте късметлии.. аз въпреки че имах само 1 криво зъбче.. ги носих 3 години и половина... Дъвчех и си ядях всичко.. наистина почистването е малко гадно..ама се свиква..а между другото не знам дали знаете ама след като свалите брекетите ще носите до 5 години шини такиваа с непце дето са..само да знаетее ..ноо си заслужаваа
![]()
Ъм, не.Първоначално написано от confidence
Тва си е нещо индивидуално, според това колко зъбите ти са свикнали с брекети. Много зависи и от зъболекарката, при която са - някои казваш шини след това, а други казват залепени частици отзад, които не се виждат.
^^
хммм.. тъпото е че със сигурност носиш още нещо след това... аз примерно нося вече 2 години и 6 месеца шини..
няма начин от дъвките да ти се отлепят брекетите![]()
и моята зъболекарка си го потвърди сега.. забранено ми е да ям ядки, плодове с обелка ( омг) аал бала ама аз всичко си ям![]()
На мен пък ми забрани!Първоначално написано от katericArofl
![]()
Не знаех, че си ми съгражданка с брекети хахах..![]()
за тия 900 лв за брекети дето ги говорите, ще си сменя зъбите в устата бе
е да така е ама поне ти се оправят 100%,аз носих първо шини и не ми се оправиха(2 години)после брекети(2 години и поливина)и са са суперПървоначално написано от confidence
е да вечер си спинкам с безцветна оттливка ама... :P
Аз със обикновените, само 1-вия месец не дъвчих, после дъвчих... даже балони правих.![]()