- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Искам да питам дали някой е чувал/са му оправяли зъбите в клиника "Валор"? Ако да, колко лева струват брекети за горната челюст ТАМ (не чета между редовете) и дали предлагат безцветни брекети (ако да, каква им е цената)?
Аз ходих при един много добър ортодонт, защото се нуждая от брекети и баща ми попита колко излиза и той вика ами общо за брекетите,прегледи,лечение и след премахването им илиза 4400 лв.???![]()
Тва според вас нормално ли е?
( говоря за горна и долна челюст )
Ако си от софия или имаш възможност да пътуваш до там мога да ти препоръчам моята зъболекрка.. брекетите + всичко останало излизат 3000 ( обикновение са), а тези които уж не се личат не знам как се казват са по скъпи..
Ами да от София съм и всъщност ми направиха дадения преглед в клиника Валор! Та нищо понеже малко скъпичко идва кажи сайт или телефон за контакт ще съм ти благодарна!Първоначално написано от katericArofl
![]()
Аз също съм от София и нося брекети 2 години,заради захапката ги нося все още.Преди 2 години ми излязоха 2500 лева,но сега предполагам цените доста са се дигнали.Ако се интерсуваш и аз мога да ти дам координати на моя ортодонт.Първоначално написано от MegiBoOm
MegiBoOm според мен, цената е нормална.Е, може и по-тънко да се мине, но все пак..
Мойте са Деймън и платихме 3000лв. за горна и долна челюст.
НО отделно съм ходила, защото имах отлепени брекети, ходих и за смяна на дъгата(по мое желание) - всичко съм си плащала.Ходила съм и за едни ластъци - плащах отново.
Сега ми се налага отново да отида, защото едното зъбче ме притеснява - вече толкова време не иска да се мести значително много, а имайки предвид останалите - трябваше да се е наместила отдавна.Както и да е.Предполагам, че отново ще плащам .............
Та, все пак - не гледай цената да е колкото може по-ниска, важно е качеството на брекетите.![]()
![]()
Колебая се дали да започна лечение там...Казаха че трябва да ги нося около 1-1год и половина ;х А пък и доста пари идват...нз не съм сигурна!
![]()
За лечение с брекети - не се колебай и за секунда.
Щом сте готови да дадете определена сума за това нещо - действай.
Вече въпроса е, къде ще прецените за най-добре да се "лекуваш".
Относно това, колко време ще ги носиш - строго индивидуално е.Значи един ортодонт ще ти каже едно, друг друго.А и зависи от вида на брекетите.Това сега няма значение.Консултирвай се колкото трябва и ти пожелавам успех - дано се спреш на най-доброто, защото си заслужава.![]()
Яяяя аз да ви питам, като се е отлепил брекет плащате ли като го залепя?
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Мда, наистина не би трябвало, но аз съм си плащала(не помня колко, обаче).![]()
най-странното е, че като ми се отлепи първия път си изгубих брекета и трябваше да си купувам нов (около 23лв беше), а като ми се отлепяше другите пъти си го носех и тя пак ми искаше пари![]()
плащаш си лепилото,защото е много скъпо на мен скоро ми залепя едни копченца за да ми дърпат зъбче да излезе и ми взе 20 лв комче+лепило ....
Ох , и на мен ми предстои скоро да слагам брекети1500 лв. за горната и долната челюст .. Да ви попитам , много ли се разваля емайла от брекетите ?
да де ама като си го купих не ми иска пари за залепянетоПървоначално написано от francyzoi4ety
нали ще си слагаш, разваля не разваля![]()
по-зле отколкото са сега няма да бъдат.. не знам, не вярвам да е вредно и цял свят да го прави
Не помня кой ме пита, но и аз сложих ластеците...![]()
Аз те питах.Първоначално написано от CaliforniaBoy
![]()
И само за протокола: аз няколко нощи, няма да ги слагам, защото чувствам разместване, като че ли...![]()
![]()
![]()
Ми на мен специално са ми, за да "прихвана" горната с долната челюст и фактически стоя само със затворена уста.Е, говоря, но смятай как, щом не мога да се прозявам, без да се отакчат.Ама свикнах де.
А бтв, не беше ли и ти с брекети или си била !?Може и да се бъркам де.
![]()
да, но моите са обикновени, пък ластици не съм носила![]()
слагаха ми ги само преди да ми сложат самите брекети между самите зъби.. абе жалка картинка![]()
на тебе кога ще ти ги махат?
Мисля, че няма значение какви са - ластиците са свързани с самата челюст.Де да знам точно, но сигурно си в началото на лечението и затова да не са ти ги дали още.Не знам .. хихи
Аа на мен не знам кога ще ми ги махат.Попринцип ми орт. ми каза, че до празниците най-вероятно ще ги махнем, но утре сигурно ще се отбия да си запиша час за преглед и ще видим.Но най-късно - април/май месец ще ги махам(силно се надявам).![]()
А ти откога си с тях, кога ще ги махаш а-у ?!![]()
от 4 месеца![]()
има още мн време да ги нося, макар че честно казано мисля, че не им трябва шдвндэь.. смисъл с „ груба сила„ могат да се дооправят за 2-3 месеца.. не виждам какво ще се прави за цели 2 години ( така каза ) ..
бее струва си определено.. те моите бяха прекалено големи за челюста бла бла.. па не беше пилене, не бяха чудесиии в момента саа мн добре
а при теб какви бяха проблемите![]()
Ее не си давай зор, че ще се депресираш излишно.![]()
Мойте проблеми бяха нечовешки, хах.Единият от предните 2 беше мнооого напред, а този до него-назад и някак се застъпваха.Кучешките също бяха с някакво грешно място и общо взето - супер грозно беше.Захапката ми, също не беше ок - но сега всичко е наред(да чукна на дърво).Днес даже си направих снимки от всички страни и като погледнах снимката, преди да ги сложа - мамале ... хахах чак ревнах от щастие, че вече не съм така, хах.![]()
Ewok и на мен не ми иска пари за лепенето,но то 40лв за копченца не са малки,а те едвам се виждат... много скъпо излизат тези зъби,но поне си заслужава незнам къде намирате тези ортодонти,където ви излизат по 2000 лв.Моите скоро ще минат 4000 отивам към 5000 хахахаха