- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Здравейте може ли да попитам дали ,някой знае дали брекетите могат да не обхващат цялата челюст а примерно два определени ,зъби който имат лека деформация ?Смисъл така да са направени за две зъбчета .. и ако има бих искала да зная на какви цени са
..
хора на вас колко ви струваха брекетите?
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
в предишните 2 стр се обсъждат следните 2 въпроса :
- може ли да се целуваме с брекети
- колко пари са
ти ако толкова си се заинтересувала за брекетите да си изчела не само нашата тема ( поне последните няколко сраници, където за пореден път се коментират горепосочените 2 въпроса), ами щеше да си и разучила по др форуми, ортодонти, пациенти.....![]()
я се успокой бе, нито ме интересуват, нито нищо, питам, защото на сестра ми й взеха доста. е*ати смеха с тебе.
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Здравейте на всички!![]()
Нося брекети от 2 год. и 2-3 месеца и разликата между зъбите ми преди и сега е огромна..Остават ми още няколко месеца и нямам търпение да ги сваля..
Добре, че не ми вадиха зъби, за да ги сложат. Отначало имаше голяма болка и самите брекети ми правеха ранички в устата, но после всичко отмина.
За жалост ще ги запомня с лошо, освен че ми оправиха зъбите де.Докато бях с тях, ми се подиграваха, което много ме мъчеше..
![]()
винаги съм се чувствала некомфортно с брекети.. Когато се смеех, си слагах ръката на устата или нещо подобно. А за усмивките или когато се снимах да не говорим - изобщо не показвах зъби..
![]()
Сега се чудя дали ще ми сложат от онези телчици зад зъбите..
![]()
Най- големият фен на Стъклен дом
Малко е нелепо...но мисля че съм си глътнала един брекет....Тоест преди няколко дена ми се разлепи и понеже ортодонтката ми в друг град ще ходя на преглед в понеделник,но междувременно нзм по какъв начин,но мисля,че съм го глътнала защото просто го няма...![]()
не помня да съм го изплювала докато си мия зъбите или докато ям или нзм...Та,случвало ли се е на някой да си глътне брекета? Тоест опасно ли е
просто ако има подобен случай ще се радвам да го узная...
![]()
Мии аз не нося брекети слава богу. Ама имам шина от 5 години обаче от 2 години я нося само докато спя.Една моя приятелка не си носеше шината (и тя я има от 5 години, а само 1 месец я носеше и сега дори не знае къде е
) и сега ще й слагат брекети и родителите й ще се изтърсят с 800 лева. За това ако сте още около 7-8 (
е не вярвам, че тук има такива, ама ...) слагайте шини и ги носете, че през най-хубавите ви години ще приличате на..
![]()
искам да попитам дали знаете нещо за вътрешните бреки някой наскоро слагал ли си е и колко струват ?
Aми аз носех брекити 11 месеца и първо ми беше добре, ама кво да ви кажа..избиват се комплекси,, почваш да праиш физиономии само и само не се показват. Абе мъка си е.. свалих ги преди половин година, но отказах да нося скоби след това (за да не ми се разместили) и сега са малко по криви, но като цяло съм доволна от тях![]()
това пък е най-тъпото нещо, което е можело да направиш. да си се срамувала, да си изтърпяла един вид този период и да се предадеш на финалната права- е те тва не го разбирам!![]()
![]()
някой ще препоръча ли добър ортодонт в София ,от който е доволен ииии г/д цена на прегледа .
значии преди няколко месеца са ти ги сложили иии не мисля, че е нужно да ти обяснявам за адската болка първите 2-3 дена ... иначе ги носих 1 година ии сега съм с уникалните зъби ии нося през нощта едни шини ама те да такива дето ти покриват целите зъби и са прозрачни и се едно ги няма ... аба газарияии ми казаха че трябва да ги носа поне 2 години амаа пука ми нали е само през нощта :P
I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox
Съжалявам че пак ще питам нещо което май го има.. Но боли ли когато ти слгата брекетите.. ?? ;]]]
никак .. те само ти ги залепят .. боли когато се ти ги сложили и почнат да действат ноо макс 3-4 дена след стягане или слагането .. после нищо ти няма
Такааа нося брекети от 8 месеца ии след 1 или 2 ще ми ги махат. В почти цялата тема няк'ви хора обясняват как си плащат лепилото, ако им се разлепи брекет се плаща отделно за лепенето му и мога да кажа само, че или много здраво лъжете хората, които задават въпроси, или много сте се прецакали :ДДД Мойте са сапфирени (керамични, които не се чупят) и се водят 3ти по цена (най-скъпите са някви които се залепват отзад на зъбите) и струват някъде 2800 като че ли. Рекорда ми за паднали брекети е 4 наведнъж, всеки емсец ми пада по 1 най-ммалко и НИКОГА не съм си плащала нито лепило, нито ластиците за челюстта, нито каквото и да било :ДД След като се свалят брекетите се носи една шина, която придържа зъбите и предотвратява разместването им. Тя се носи наполовина на времето, през което са носени брекетите и също си е включена в цената. Прии един доктор Видов ходя, който е страшно добър! Не знам кви са тия зъболекари, които ви искат пари за паднал брекет или да си купувате лепилото..
при мен не беше включени и ми казаха, че се носи 2 пъти по времето на носене на брекетите... сестра ми носеше половината време и зъбите й сега почнаха да се изкривяват ....Първоначално написано от niichety
Ами на мен ми казаха, че се носи най-малко половината от времето и че е включена, но може да си зависи от ортодонта все пак.
моооооже![]()
Ауу......ужасТ!![]()
Днес ми ги сложиха и в момента не изпитвам никаква болка, но все още не трябва да ям нищо, а съм зверски гладнааааа!![]()
![]()
Иначе вие какво си ядете принципно (имате ли някакви ограничения и т.н.)?
Ортодонтката ми показа доста сложен начин за миене на самите зъби и напраооо![]()
![]()
И последно: преличам на уроооодХич не се харесвам, дано всичко си е заслужавало
ПС. Със сини ластичета съм![]()
мегииии, добре дошла в клубаа!![]()
къде ходиш?
и аз никаква болка не усещах първите дни, а и после.. 1 ден ядях супа, само защото ми беше гузно да ям др след като ме убеждаваха, че трябвало течни храни и щяло да има мн болка.иначе ми се отлепи брекет на мен и днес бях при лекарката да ми го лепи и всъщност като махна дъгата отлепи още 2 бреката ии зъбите ми бяха мн яки на допир
( пак ги залепи де )
споко бе, ще им свикнеш![]()
Ауч имам чувстово, че ще ми падне единия долен зъб! Ох, малеее сигурно започва да ми отминава онова дет не ме боли с него![]()
Ортодонтът ти тук ли е .. !?Първоначално написано от katericArofl
![]()
Иначе MegiBoOm няма страшноооо.
И аз очаквах адската болка, за която изчетох в нет-а, но нямаше нищо такова.Болеше си ме съвсем нормално, смисъл не може без болка.
И аз в началото ядох само пасирани супи, защото ми беше гузно, но после вече свикнах и всичко беше ок.Споко, също като теб нон-стоп огледалото ми беше в ръката и се глеееедах.![]()
Много бързо ще свикнеш и даже няма да ти прави впечатление.Имай търпение.
А аз да се похваля, за сега бала ще ми ги махнат.Пу-пу, да не ми е уруки.
![]()
Big or small, lies are lies!
Ужас два от долните зъба вече ме болят - ама то е една мн странна балка, хем изтръпнало, хем боли!![]()
Иначе се хранех като коза - кусам кусам...ужас!![]()
Абеее дано има ефект само и тва е! Да се надяваме кретените в класа да не ме подиграват, че ще имааа......![]()
![]()
![]()