- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
бее никой няма да ти се подиграва
vagarious, ортодонтката ми е в софия и ходя веднъж месечно..а днес беше непредвидено..
Бе спокооойно бее, кой ще ти се подиграва.Да не ти пука просто - все едно си без тях!!Излъчваш непукизъм и това е.Важното е, ти как се въприемаш.Ама айде, нека самичка да се убедиш.
katericArofl яясно.![]()
Big or small, lies are lies!
Аз първата седмица бях само на супи и мн бях отслабнала![]()
После вече започнах да ям сандвичи,вафли и т.н.В началото е доста неудобно,но ще свикнеш!!!Но мен мн ме е страх като ги сваля да нямам кариеси,защото познавам няколко такива момичета и след това са 10000 разправии
Да ви питам (нямам време да чета целата тема), знаете ли я ортодонтката Ирена Хасара? Много е известна в тая област.
Има ли тук нейни пациенти? Щото нещо от 2-3-4 седмици, даже месец не си вдига телефона!!!![]()
![]()
![]()
..колкото по-голям салама, толкова по-мокро котето
Първоначално написано от fungus
Алллл....не! Днеска в даскало едвам едвам издържах - на моменти адската болкаааа![]()
Иначе всички казах,че брекетите ми са мн сладки!![]()
Аз съм при нея!!!Мн е добра,а за телефона нз то и аз скоро трябва да ходяПървоначално написано от bigshitpoppin
И аз да се наредя м/у вас.
Да попитам, има ли добри ортодонти в Русе / Разград или околността?
На каква цена вървят брекетите - обкновенните?
И последен засега - какви на цвят са вашите ластичета?
От много време се чудя, дали да си сложа брекети, но или не се навивам, или когато събера смелост нямам нужните пари за тях..
Сега съм решена да си сложа на всяка цена.![]()
*сън*
Меги ти кога ги сложи бе?![]()
Я дай малко по-подробна информация![]()
Съжалявам, малко ще те измъча
Как беше, боли ли като ги слагат? А след това? ако да, колко И колко пари?![]()
Страх ме е от зъболекари..не знам какво ще ми правят като ида( и все пак се надявам да стане скоро ;д) :Д![]()
*сън*
И моите са сини,а преди бяха розови!!!В началото като ходих през 1 месец ми ги сменяваше почти всеки път,но сега по рядко
Амм имам ги вече от една седмица и много се гордея с тях!Първоначално написано от fUcKsMiLe
Никой не ме подиграва, даже ми казаха, че са хипер яки....не усещам в момента грам болка, само малко при яденето е кофти, ама се свиква...
Като ми ги сложиха не боля, както и 6 часа след това, ама на следващия ден не можех да ям нищо - карах го само на супи, щото беше адската болка!
Сложиха ми на двете челюсти и +прегледи и + нощната шина след това ми излезе 2400лв.![]()
мойте пък са оранжевии, номномномуффф боли ме долното зъбче, все едно ще падне
![]()
yep.... reality bites -.-
Мойте пък са цикламениимразя ги ..само заради един зъб сложих брекети на идеално правите ми зъбки
...
Добре че са бъзиците, да си казваме истината.. =]]
Благодаря!Първоначално написано от MegiBoOm
Много евтино ти е излязло - супер.![]()
*сън*
Искам да питам тези,които са ги махнали - какво представляват нощните апаратчета !?
Някъде чета, че се слага метална дъгичка отвътре на челюста, нали за да не се вижда ии май не се маха,докато не мине известен период от време!?Другаде четох, че е нещо силиконово,което слагаме за през нощта .. изобщо, какво представляват тези ретайнъри !?
Ако говориш за апаратчетата, още наречени финализиращи скоби, след носенето на брекетите ще ти отговоря.Първоначално написано от vagarious
Значи силиконови са, изглеждат малко като на боксьорите, в смисъл така стоят.Носят се само вечер, през останалото време се държат в чаша, пълна със студена вода.
Аз в момента съм с тях, нося ги от януари месец, когато свалих брекетите.
А тези с металната дъгичка - това са апаратчетата, които се носят, когато проблема не е толкова сериозен и могат да се използват освен за изправяне на зъбите и за разширяване на челюстта. Аз носих такива 2 години преди да сложа брекети и то точно за да ми се изправят зъбите и да ми се разшири челюстта тъй като ми беше малка. Ортодонтката ми мислеше, че ще се размина само с тях, но накрая се оказа, че няма да стане и общо взето само ни мотаеше.![]()
Хаха, да, в момента нося същото.Първоначално написано от nomatterwho
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Значи и аз това да очаквам - ама само нощно време или в началото ще трябва и през деня (wtf) !?
![]()
Ами на мен ортодонта ми каза колкото мога, повече да ги нося, ама според мен си е индивидуално. Попринцип трябвало само вечер.Първоначално написано от vagarious
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Ох на мен скоро ще ми ги махат и така ме е страх, да не се разместят обратно или .. поне малко,но "фатално".![]()
![]()
Само трябва да си носиш шината, споко.Първоначално написано от vagarious
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Настръхвам ..![]()
Иначе ти колко време ги носи, а преди колко време ти ги махнаха!?Каква ти беше реакцията първоначално, а зъбите ти в какво състояние бяха откъм лепило и други нередности !?
Много ми е любопитно,изгарям и от нетърпение за моя ден.:)
Ами, година и половина ги носех, махнаха ми ги пради 1 седмица.. ии малко е кофти, като ти остъргва лепилото, защото същевременно ти маха и емайла.. И на мен ми каза да смуча флуорни таблетки, за да се въстанови по-бързо.Първоначално написано от vagarious
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
А снимчица имаш ли от сега - без брекети !?![]()
Всички ми искат, но още не съм се снимала.Първоначално написано от vagarious
Ще пусна, обещавам.
![]()
Първите няколко часа е супер якото чувство, аз постоянно прекарвах език върху предните си зъби.![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man