- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Ех,супер .. имам чувството, че тогава ще бъда супер емоционалното същество.![]()
Завиждам ти!![]()
Big or small, lies are lies!
апф, и ти ще си ТЪЙ (Първоначално написано от vagarious
) скоро
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Първоначално написано от vagarious
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Опатийн-а ми е към края си и се сетих да се регна и аз. Брекети нося от много дълго време 4 години и 9 месеца и след около 15 дни ги махам нааааааааай после, гледам, че сте изписали яко странички ама ако имате въпросителни може да питате
![]()
Еми принципно трябва да питаш ортодонта според зависи е (всеки ортодонт процедира различно)
Скоро и аз сложих брекети .. И ще ги нося към 2 години, защото тепърва трябва да ми се вадят млечни зъби ;x .. Някой от вас да е при д-р Иванова [ София ]?
Бях с моите брекети точно година, 5 месеца и 2 дни. Свалиха ми ги преди по-малко от седмица и резултат определено има. Но някакси ми липсват. Обожавам си "новата усмивка", но брекетите ми бяха като аксесоар, дори ги определях като "фешън".
![]()
![]()
В момента нося апаратче на горната челюст и имам една тънка дъга от вътрешната страна на долната - всичкото това е за запазване на резултата. Апарата не знам колко време ще го нося, но дъгата долу ще е минимум година-година и половина. Но пък е изключително неангажиращо.
Здравейте, искам да ви питам нещо!
Понеже баща ми постоянно ми натяква,че не трябва да ям никакво сладко, защото ако ми се появи кариес трябвало да се свалят брекетите и после отново да се плаща, та това вярно ли е? Аз лично му вярвам 50/50, ама кажете се пак вие?
Гледай ся аз как си ги обеснявам нещата.. кариес може да се образува, но ако съвестно си миеш зъбките сутрин и вечер вероятността да имаш кариес е същата, както и без брекети - демек никога не можеш да си на 100% застрахована. Ест, ако стане нещо такова то ще е на 1 зъб и следователно ще ти се махне само този брекет и дъгата, за да може да се работи, но в никакъв слячай няма да плащаш отново!
Яж си сладко, недей се лишава само заради едното нищо!
+1Първоначално написано от katericArofl
Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
Божее, аз като носех с брекети, си се тъпчех като прасе със сладко.Първоначално написано от MegiBoOm
![]()
И аз съм точно така в момента!Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
Скоро ще ми махнат и отдолу и мачът приключва.
![]()
Колкото до МегиБуУм: не се притеснявай, аз си ядох сладко и когато трябваше други кариеси от преди да чистим, сваляше които брекети трябваше и после си ги залепва наново.Плащах единствено манипулацията за кариесите.Нищо друго.Така, че не се притеснявай.НЕ БИ трябвало да ти вземе пари ... споко.![]()
Big or small, lies are lies!
Толкова много искам и аз да си сложа, но слава богу нямам проблеми със зъбите, но една приятелка докато свикне направо и се насълзяваха очите.. каза ми, че много боляло отначало, но при всеки е различно![]()
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now {wish right now, wish right now} [h]
e не е чак болка за умиране. Но особено след като ги натяга боли. Поне моят зъболекар така ми ги натягаше. Но все пак трай моме за хубост.!![]()
I'm beautiful in my way....
Може ли да ми препоръчате добър ортодонт от Пловдив или от околните градове ?![]()
Здравейте
тъй като и аз съм за брекети, но цените в Бургас са много високи и не можем да си го позволим.. Горните ми зъби са доста издадени напред, долните са си ок. Днес говорих със заболекарката ми и тя каза, че нямало проблем да се сложи само отгоре, ама щяло да има голямо разминаване в челюститетолкова ли е фатално? Ако някой е имал същия проблем, моля пишете!
Аз от вчера нося брекети-от една страна, а от друга
![]()
Първо да кажа за цената на брекетите-при всеки ортодонт е различна.
На мен ми излизат общо горе и долу 2500лв.Трябваше да платя 30% от цялата сума. Тези 2500лв са за брекетите, а за прегледите и зъбни снимки си плащаш отделно
![]()
Мен ми сложиха на горната челюст- не ми се наложи да ми вадят зъби, макар че няма място за кучешкия зъб(единственият проблемен на горната челюст). Та тази зъболекарка ми каза че за да го вмести в редицата ще трубва да измести задните три зъба с 1,5мм което значи около4 месеца на милиметър(все пак това са си кътници).
Но тъй като сега зъбите са ми точно нагодени, а не обратнозахапващи(съжелява ама не знам как да ви го обясня) ще трябва да ми слага и на долната челюст та да мога да се храня нормално.
Относно болката- при мен докато ми лепяха брекетите нямаше никаква болка. Като изминаха 2-3 часа откакто ми ги лепнаха тез железа зъмите ми апочнаха да изтръпват и скоро след това се появи болка от предните зъби та чак до кучешкитеНе мога да се храня нормално -само пюрета и супи
, но от приятелка знам че това ще трае около седмица. След това ще свиква, но тази болка ще се повтаря при всяко натягане, което става веднъж на 2-3 месеца, но болката ще отслабне и все пак ще си я има след натяганията.
Надявам се да съм ви била полезна!![]()
Здравейте! Oт Cофия съм и ми трябват брекети..Moля ви
препоръчайте ми някой ортодонт.. от София..и да работи по-евтино..4ee..и горе и долу трябва да си слагам
За предпочитане пишете ми ЛС..[Или коментирайте по темата]..Mерси предварително!![]()
Азз носих брекети 3 години някъде. Наистина не е много приятно отначалото,но после се свиква. А не знам дали знаеш ама след брекетите се носят шини поне 3 4 години,ноооо само докато спиш.наистина си заслужава сега ми е толкова приятно,когато някои каже ааууу имаш прекрасни зъби ее да те не знаят за мъчението което съм преживяла хахахха,но спокойно мога да кажа че сега зъбите са ми прелест
заслужава сиии
аз съм доволен от резултатите нося ги 1 година и 9 месеца остават ми още 3-4 месеца самоче няма за какво да се вълнуваш доста ще те болят зъбите като ти ги сложат в началото ще те болят 1 седмица няма да можеш да ядеш като хората няма да можеш да спиш от болки и всеки месец ще ти ги стягат тоест секи месец ще те болят по няколко дена после (при мене беше така) ама щом си за брекети значи ще боли достаабе с 2 думи гадно е ама резултатите са супер.
и ми излезнаха 1500 лева
Hardstyle Hardcore Forever !!!
Здравейте днеска щели да ми слагат някакви си гумички , а на 14 ще ми сложат самите брекети!Дали ще се науча да не фъфля до 15!!!
Моля отговорете ми! А и освен това незнам как да реагирам:
или
!!!