- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
по принцип не фъфлиш изобщо![]()
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Добре благодаря!А и друго,много ли боли![]()
Ами първите 4 дена мен лично много ме боля, и после всеки месец при стягането пак 4 дни боли. Общо взето е по- добре да не се опитваш да ядеш твърди неща- супички, кисело мляко е супер и няма да те боли.
Е , ДЕНЯТ НАСТЪПИ!ДНЕС ЩЕ МИ СЛАГАТ БРЕКЕТИТЕ!ДО СЕГА ИЗОБЩО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАХ,НО ДНЕС Е РАЗЛИЧНО
![]()
![]()
Е, спокойно![]()
СЛОЖИХА МИ ГИ ПРЕДИ ОКОЛО ЧАС И СЕГА МЕ БОЛЯТ САМО ТРИ ОТ ЗЪБИТЕ!!! :P![]()
![]()
Къде мога да намеря брекети за 700 лева ? Искам да си сложа ама ми искат 2500 евро а едва имам 2 криви зъба .........
аз носих брекети година и половина и ми се изправиха зъбите. сега на долните зъби отвътре имам една лентичка, а на горните вечер слагам апарат, за да не ми се върнат...така ще е още около 1 година.
Много ги мразех, постоянно ми ставаха афти, и винаги след хранене ми беше кофти да не би да е останала храна по тях и т.н. + това зъболекарят ми дереше яко..първо каза 1700лв за горни и долни и това ще включва всичко, после за всеки преглед ми взимаше по 10лв, за дъгите като ги сменяше взимаше по 40лв, отделно за апарата и лентата още над 200.... просто златни излезнаха, но пък поне сега имам прави зъби![]()
имаш 2 криви зъба, които ти виждаш- явно те са видели и други проблеми и затова цената е такаваПървоначално написано от levski994
Не съм чел всички мнения, но съм носил брекети. Беше някъде преди 2000 година, тогава беше адски престижно.Зъбите ми бяха ужасно криви и едва се намери такъв модел. Не е най-приятното нещо на света, но се свиква и спира да прави впечатление, болката е силна само първите 1-3 дни СЛЕД всяко притягане.
Който се интересува да пише на лично, имам даже кординатите на зъболекаря.
аз искам да Ви покажа какво постигнах за 6 месеца
http://prikachi.com/images/938/3920938j.jpg
![]()
oo,браво,има ефект определено!Първоначално написано от MegiBoOm
иначе аз моите ги свалих преди около половин година (:
отначало като ми ги свалиха имах чувството,че нямам зъби![]()
супер много се свиква с тях
lalala
Аз носих до преди 7-8 месеца.Вече не нося![]()
Никога не съм се притеснявала обаче да ги нося.
Първите няколко дни не можеш да се храниш но след това даже ни ги усещаш.Трябва много да внимавате с големите парчоци храна защото желязната дъга може да се откачи и започва да боде.Иначе не е нищо сложно!![]()
Аз носех 2 години и нещо,на 14сти февруари ми ги свалиха и ми сложиха лентичка отдолу която ще стой 4 годиниПървоначално написано от n3ri7ka
и вечер си слагам едно отгоре,което май не съм си слагал от 1-2 месеца
![]()
Иначе бяха ми неудобни,особено като ми кажеха да слагам ластици и през деня,когато ми слагаха нова дъга,а при мен имаше доста завъртени зъби и доста често ми се отлепяха...общо взето ако си ги пазиш нямаш проблеми.
п.п. : аз съм носил и една машинка,която е като паяк,на небцето отгоре в началото за 4-5 месеца май като всяка сутрин тва се разтягаше с едно ключе,и беше отвратително...
>>DjBelev<<
[quote="ForzaFelipe"]Да това е супер неудобно и гадно. Иначе аз моите ги нося от 9 месеца и след 2 дни ще ми свалят това горе описаното ;D . и понеже имам по-голям проблем при горните, долните ще ми ги сложат 3 месеца преди да ми махнат и горните. Всичко излезе 2500лв. и отделно четки, пасти и води. Казваха, че ще боли, но аз не усетих грам болка и при смяна на дъга, и при затягане. Така че тези които ще си слагат да не се стряскат, защото и това доказва, че всеки организъм е строго индивидуаленПървоначално написано от n3ri7ka
![]()
Скоро трябва да ходя да ми сложат и отдолу... а изобщо не искам.Имам чувството, че като говоря и всички ме гледат в зъбите![]()
Иначе с горните си свикнах и не ги усещам вече(до следващото стягане :д)
Save the earth! Its the only planet with chocolate.![]()
момиче
Здравейте! Бих искала да попитам колко ви взимат за контролните прегледи? Аз нося брекети само на долната челюст /засега/ и всеки път плащам 30 лева. Благодаря предварително!![]()
То зависи при какъв лекар си, колко плащаш за лечението и какво включва. При мене примерно всичко ми е включено в цената на брекети и не плащам за прегледи..
п.п. Нямам търпение да ми ги махнат.. но до половин година се надявам всичко да е приключило, но колкото по-бързо - толкова по-бързо!
Аз нося брекети от почти две години и ако всичко върви както трябва, ще ми ги свалят някъде около април.Най-първият ми ден с тях си мислех,че няма да мога да се храня изобщо,но още на втория ден си продължих нормално живота и дори не ги усещам.Боли само,когато ми стягат дъгата или слагат някакви ластици.
Гледам, че сте писали, че са ви взимали по 2500-2800лв. На мен ми казаха, че обикновените са 3200, а вече естетическите са с 1000лв по-скъпи. Възможно ли е, а и съм от малък град?! ... Ще се консултирам и с друг, от по-голям, но скоро ще ми слагат. Ужас.![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Така, момиче съм на 12 години. Преди една седмица бях на преглед в клиника Валор. Там набързо ме прегледаха, и казаха, че ще трябва да ми извадят 4 зъба преди брекетите! :O После отидохме в Медикал Дент, там по-обстойно ме прегледаха и казаха само един зъб за вадене. Избрах втората клиника ест. На тези от Валор тати най-тактично им каза, че имаме много ангажименти и не знаем кога ще дойдем пак. Те още си чакат де...Та във Вторник ми извадиха зъбче, вчера ми сложиха брекети. Лекарката е много добра, абе всичко е на 6. Без прегледите и ваденето щеше да ми излезе 4800 лв. (ама за по-скъпите брекети, иначе има обикновенни 3800лв.) Имаш два избора - наведнъж да плащаш или първо половината и после на вноски. Иначе цената включва, поставянето, комплект много и най-различни четки за зъби, прегледите всеки месец и залепването на брекет ако падне. Ние платихме наведнъж, като отстъпката е 10%, ама тати им каза, че е 15% и те се съгласиха.
Цената стана 4080 лв. Ваденето беше 90 лв, два прегледа по 40 лв. и всичко излезна 4250 лв.
Сега зъбите ме болят и съм само на кисело мляко и крем оле на доктор йоткер.
Така че, ако ще ви слагат брекети горещо ви препоръчвам Медикал Дент, и по-специално, тази която ме лекува, д-р Атанасова. Много е мила и добра.
Надявам се да ви бях полезна!
П.П-прозвуча като реклама![]()
Хора ако тези цени ви се виждат високи значи не сте чували за брекети които струват 5000лв
От къв зор ще си слагате брекети о.О не стига,че са скъпи,па и сте постоянно с тях.Вземе ти апаратче,поне като ядете,ще можете да си го махате....Аз съм така...От 7 годишна ходя по зъболекари и ортодонти и с въпросните апаратчета съм само вечер,като спя...за цени - не помня,но бяха около 200 лева,може и малко отгоре ....