- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Това изглежда страшно неудобно! Да, скъпички са си брекетите, но резултата е безпогрешен. Най-добрата ми приятелка имаше брекети и сега след свалянето им зъбите й са като от реклама за паста за зъби. Ако искате наистина да си оправите зъбите, брекетите са решението, дори и по-скъпи си заслужават. Една съученична има два криви зъба, носи апаратче от около година и аз разлика не виждам. В крайна сметка и тя ще сложи брекети сигурно, така че си беше чиста загуба на време.
Здравейте. И аз съм решила да си слагам вече брекети и ми препоръчаха д-р Валентина Давидова в Плевен. Някой, ако е ходил при нея, нека каже мнение. Важно е![]()
Здравейте, днес ми сложиха брекети, но след всяко ядене имам храна между брекетите и е доста грозно ако не ги почистя. Досадно е да ги мия след всяко ядене, а не става просто с жабуркане. В мен ли е проблема, само при мен ли е така? Ходя на училище, излизам с приятели не става да си нося четката за зъби в ръка, а не става да не ям цял ден. >_< -_-
При всички е така..просто се следи какво ядеш и поглейдай от време на време в огледалцето. И се старай да дъвчеш на задните зъби - та и да ти се закачи нещо не си личи![]()
Да ви се похваля, че и аз съм с брекети от близо 2 седмици
Бях при д-р Давидова в Плевен, и засега съм доволна.
Първата седмица ме беше страх да ям каквото и да е, понеже като опитвах да дъвча и имаше като изтръпване на зъбите, и карах по на течно. Сега обаче отмина и си похапвам, единствено съм ограничила сладките неща и fast food, понеже не съм сигурна кои от тях мога да ям и кои не. С времето ще опитвам внимателно от всичко, и така.![]()
Иначе за самите брекети свикнах още на първите дни, нямаше болки, единствено леко дразнеше като ми се допира до устната, но вече го няма този проблем. Както и изтръпналите зъби, но отминава.
Мия ги след всяко хранене + водата за уста, а ако ми се наложи да съм навън и съм гладна, си взимам нещо по-течно, което да не остава толкова по зъбите.
Да се надяваме на добри резултати скоро![]()
и какви пари ви взе Д-р Давидова?
Какъв е проблема със сладкото и фаст фууда освен че са калорични боклуци ;дддддд Няма никакъв проблем да си ги ядеш чак толкова пък...![]()
Здравейте съжалявам че пиша тук.. в тази тема но не ми се отваряше нова тема а видях че тук пишете точно за това за което ми трябва така започвамЩе ми слагат брекети и много ме е страх
на 12г. съм и вече не се притеснявам за мнението на приятелите ми те ме харесват такава каквато съм и не малко пъти са ми го повтаряли изчетох почти всички ваши мнения и коментари тук и накрая съм положително настроена
:3 Но мисля че ще се наложи да ми вадят два до четири нови зъба това ме кара да ме побиват тръпки аз съм много плашлива от зъболекари и много ме е страх че ще ме боли моля кажете мнение
Бях питала преди доста време, но няма отговор на въпроса ми - знаете ли някой добър ортодонт в Русе или околността?![]()
*сън*
Аз съм от Ямбол, на 15 години. През Май-тази година ми сложиха метални брекети в Сливен и моите струват 3000лв-за двете челюсти общо. Когато ми ги сложиха ме болеше 7 дена, но след това направо започнах да забравям, че ги нося. Дори и като ми сменят дъгите не боли след това и за по-малко от 4 месеца има огромна разлика, а иначе ще ги нося 1 година и половина.![]()
Аз нося брекети вече 2 години и 4 месеца ,но загубих едната година и трябваше да започна всичко отначало защото не си поддържах добре зъбите и венците ми кървяха за тази година и 4 месеца си поддържам зъбите идеално и наистина зъбите ми започнаха да се подреждат много по-бързо това е най-важното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след ваяко хранене зъбите трябва да се мият и после да се чистят с конец.
Здравейте. Преди месец сложих керамични брекети и в началото 2,3 дни се усещаше болка,но не толкова силна каквато изпитвам сега. Отидохме да сменят ластичките /от пред сложиха веришка понеже зъбите се раздалечиха/ и 3 ден по ред рева от болка . Пия хиксалгини,аналгини,ибопро м и пак. Моля кажете вашите мнения , когато вие сте ги носили и ще мине ли тази болка най-накрая?
На 15 съм, искам да сложа брекети, но имам още 7 млечни зъба, които дори не се клатят. Какво да правя, да чакам ли или да отида да ми ги извадят? :/
Здравейте!
Налага ми се да нося брекети...в моя случай нямам правото да избирам...задължително трябва да са Деймън кю...ОД ми каза цената 4500лв (вкл. всичко) бях на консултация на 21.05.2015г. и бях отишла с мисълта, че имам 1/2 криви зъба да сложи брекети и да коригирам този мой дефект...обаче при панорамата снимка излезна МНОГО по-сериозен проблем...искам да питам за Деймън кю, какво представлява...който е носил може ли да сподели мнение СПЕШНО Е!!! Благодаря предварително)