- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ще подкрепите ли ученическата стачка?
Колкото чуват исканията на учителите и ги удовлетворяват толко ще чуят и учениците...
Никой няма да ви поиска лични карти да ви провери дали имате години да ПРОТЕСТИРАТЕ,не да стачкувате.Аз ще се включа в тълпата,защото моето бъдеще зависи от това,което ще получа като образование в 12 клас,а до момента не получавам нищо!
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
До колкото разбрах протеста е относно матурите и относно наваксването на материала... относно матурите смятам че трябва да ги има, защото това е начин да се подобри образованието на подрастващите (съжалявам ако някой не е доволен от изказването ми, но това си е личното ми мнение), отностно наваксването на материала- подкрепям протеста, но засъжаление не съм нито от София ,нито от Варна и няма как да ида там..
Колкото до смисъла на протеста и до ефиктивността му... може ако идат 100 човека никой да не обърне внимание, но смятам че ако идат поне 1000 или 2000 то все ще има някакво значение...
Аз мисля , че няма смисъл от тая стачка.Първо защото тези , които ще отидат да стачкуват ще си спасят само техните задници и за набора след тях матури пак ще има - това е ясно.И второ - според мен е по-добре да има матури защото повярвайте ми има разлика от какво училище излизаш и каква диплома показваш.Трябва да има някакъв тест , чрез който накрая след завършване на средното да се прецени кой колко знае , защото само ние си знаем колко учим , докато сме на училище.И не може ученик който 4 години се е трудил и е учил съвестно , да има по-ниска диплома и да бъде изместен от някой друг дето цяла година нищо не е правил и пак си е изкарал оценките , но са под съмнение знанията му.Просто не е честно така!
Няма място , което може да се заеме , а място , което ти сам ще си извоюваш!!!
Да, но ние НЕ ИСКАМЕ ПАРИ, ИСКАМЕ да не ни нарушават правата! Това не е нищо, което е непостижимо! Става съпрос за морал и етика! А всички които са под 18 години може да отидат, за да са повече хората а представители ще бъдат 12 клас...Първоначално написано от slavito007
АБЕ ВИ ТЪПИ ЛИ СТЕ! ТОВА НЕ Е СТАЧКА, А ПРОТЕСТ, ДА ПРОТЕСТИРАТ МОГАТ ВСИЧКИ! АКО СТАВА ВЪПРОС И УЧЕНИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СТАЧКУВАТ ПРЕЗ УЧРБНО ВРЕМЕ АКО ЩЕ ДА СА И 12 КАЛС И ДА СА НА 19 ГОДИНИ!Първоначално написано от lonely in my live