- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учителската стачка
Здравейте! По случай така нашумелите дълги учителски стачки и по случай невежествето на нашите министри (тези, на които ние гласувахме доверието и бъдещето си) искам да помоля тези, които са на мнение, че учителите заслужават уважението на правителството ни, а и нашето, да посетят този сайт и да подкрепят стачкуващите! Благодаря ви!
http://www.bgpetition.com/roditeli-z...eto/index.html
Sometimes Gravity Really Gets Me Down
Благодаря за сайта!Аз също подкрепям исканията им до някъде!За мен 100% са........доста пари!
Става дума не само за пари, но и за уважение. Аз съм научила 80% от нещата, които знам в училище и в университета. Вече нямам пряка връзка с учителите, но все пак ме дразни отношението на министрите и затова пратих сайта. Благодаря, че отговори. Само забравих да кажа, че после трябва да си отвориш мейл-а, за да потвърдиш. Благодаря ти още веднъж!Първоначално написано от Don't touch me
Първоначално написано от find_m3
![]()
Едва, когато нещо си отиде, едва, когато с нещо се простиш,
разбираш колко много ти е нужно... и започваш да тъжиш.
И знаеш, че не ще се върне вече, и празното местенце те боли.
Дори светът надолу да обърнеш, пак не ще го върнеш ти.
Az sym na mnenieto 4e sta4kata do nqkyde e osnovatelna za6toto u4itelite koito ni prepodavat vzimat naistina malko zaprata a nie (u4enicite) celi 6-7 4asa gi izto6tavame sys na6ite gyzar6tini (hiloteniq prevzemki ligotii neposlu6anie). No ot druga strana vsi4ko tova izliza na na6ia smetka dokolkoto az znam 6ti ni se urejat 1 hubu vakanciite amatogava 1-vata koqto 6te sta4kuva sym AZ ! pyk i 100% naistina e mnogo vse pak i na6ite roditeli ne polu4avat koi znae kolko visoki zaplati i te sa hora i te imat nujdi kakvito i u4itelite..a i trqbva da ni se kupuvat u4ebnici tetradki i o6te 1 milion u4ili6tni posobiq taka 4e az samo se uslu6vam kakvo stava po "sEdEnkata"
Ами аз имам да добавя няколко неща към думите ти. Виж, вярно е,че ви режат ваканциите, но за сметка на това лятната ви се увеличава вече с доста..Не можеш да отречеш. Относно родителите също сам сагласна, но такива са заплатите на всички в мизерната ни страна..И все от някъде трябва да се започне увеличението на заплатите като цяло...А коя сфера е по-добра от Образованието?Първоначално написано от LaDy^DaQnA
Даскалите нищо не заслужават!Не преподават качествено и не ги ебе кой какво научил!КАто не получат пари аз съм на кяр!Дано има анулиране на годината!Аз съм казал какво мисля за сегашната ситуация-даскалските неуспехи са моята радост и моят кеф!
Ti na kolko godini si, che razsajdavash taka? Na 13? LEle..kolko si povarhnosten v razsajdeniajta si...Tipichno lape!!!Първоначално написано от HePeAJIeH
Нали им дадоха парите дето искат 648 лв. ? Сега пък искат и още... после, ако правителството им ги даде ще искат още и още, и накрая кво се оказва, че ние сме прецакани...
Kogato ne si zapoznat s faktite, nedei da gi tvardish! Oshte nikoi na nikogo nishto ne e dal...Samo prikazki sa. Na 648 lv brutna zaplata 25% sa osigurovki..Sam smetni kolko im stava zaplatata.Първоначално написано от OnFire
До авторката:Или ти самата си даскалица или мама и тати са даскали и искаш другите да подклепят твоето становище!А относно до годините ми-кво та ибе на колко години съм?Дали като ти кажа ще се увеличат учителските заплати?
ако става въпрос за уважение,не само у4ителите ни,а лекарите имат нужда от такова.на запад да си у4ител/лекар е престиж,който разбира се е подкрепен с висока заплата.
проблема на наш'те управници е не само 4е са некадърни (и за това всеки 2ри безработен се кандидатира за депутат),а и 4е идват на власт за да си напълнят гушите и сметките в швейцарските банки.
Или има свое мнение, както аз. Също подкрепям учителите- много се радвам, че днес дойдоха и много ученици. Нямам роднини учители, но това не значи, че няма да ги подкрепя. А като ти чета умните разсъждения, такива като теб и най- добрите психолози няма да те възпитам и научат- просто на теб ти липсва възпитание.Първоначално написано от HePeAJIeH
До този момент подкрепях стачката защото с мизерните им заплати не се живее.Плюехме министрите,че нищо не правят.Ето дават им 650лв а те искат още.На какво прилича това!Незнам защо си мислят че министрите ще склонат да им дадат още пари.За мен учителите прекалиха
Така и аз мислех, докато не се поинтересувах и задълбочих. Колко получават реално учителите сега- 360 лв- това са чисти пари. какво дават министрите- 650 лв БРУТНА заплата, което е без данъци. За да им се увеличи на 100% парите брутната заплата трябва да стане 780 лева.Първоначално написано от Kisses{P}
Така е.Първоначално написано от ^Santra^
Трябва да се информираме, а не да слушаме разни провокативни слухове и клюки.
100% са си напълно нормални искания!
И пак ще попитам и аз-вие какво сте чували-понеделник учебен ден или не ?Първоначално написано от Борат
Look deep inside me ...
ами преди малко срещнах една госпожа , и тя ми каза : " айде почивайте си активно , стачката продължава , ще имате още време за купони " . това бяха думите й ! аз я поразпитах и тя ми каза , че няма да се учи и другата седмица , а за по-другата ако нещата потръгнат на добре , ако не-няма да се учи! но тя бе категорична , че отказване няма !![]()
Нормално е да викат оставка- все пак са на митинг. За понеделник нищо не е сигурно, ако това проектоспоразумение стане споразумение тръгваме, ако не- не!Първоначално написано от p4elata_brumze
Борат, друго имах предвид- исканията не са се променяли.
Първоначално написано от HePeAJIeH
Nito sam daskalka, nito roditelite mi sa. Tova ne mi prechi da imam svoeto mnenie i da go zashtitavam. Zasegnah vazrastta ti poneje otgovorat ti beshte dosta detski i nezrjal. JAvno se zasjagash na godini, koeto e oshte edno dokazatelstvo che si nedorasal. Kogato tvardish neshto, go zashtitavai s fakti. Ne mi se slushat vazdushni mnenija na uchenici, za koito uchenieto e neshto losho i e hubavo da ne hodite na uchilishte ako moje izobshto nikoga poveche... Днешната наивна младеж!
Абсолютно подкрепям това мнение. Истината е, че проблемат е много над това дали учениците да ходят на училище или не...И ме дразни факта, че повечето разсъждават така плоско.Първоначално написано от sapphirr
Първоначално написано от ^Santra^
Благодаря ти, мила!