- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Всичко эа месечния цикъл
Днес като отидох до тоалетната и имах кръв омесено със бялото течение.Възможно ли е кръвта да се "оттича" ?
Шегуваш ли се?! САМО 34кг, а си на 13?! Еми, ти как искаш да имаш мензис, като си толкова лекичка? Храни се много. Приемай храни, богати на мазнини, малко повечко калории.Трябва да туриш и някое килце, за да имаш цикъл. Пък и е индивидуално. А знаци, които показват, че скоро ще ти дойде са: гърдите почват да се уголемяват, да имаш повече апетит, бяло течение, без мирис и други симптоми. С цикъл е гадно. Преди и аз исках да ми дойде, ама... Веднъж в училище ме изненада и се чудих какво да правя и как да се скрия... По-добре се радвай. Иначе се храни много, но не да се тъпчиш с чипсове и други вредни неща, а по-често яж.
Благодаря ви за отговорите, започнах да се храня повечко и то по-мазни неща. Надявам се цикъла да ми дойде преди 45 кг.![]()
Аз винаги съм се чудил дали има обективна причина , освен физическия дискомфорт, момичетата по време на цикъл да са в кофти настроение. Евентуален хормонален дисбаланс ?
Хормоните бушуват. Като съм в цикъл съм предимно разнежена и обичлива. Рядко съм гадна харпия,но има и такива моменти,или по-скоро ги извинявам с това. Факт е,че когато сме на червена светлина хормоните си правят яко парти и ... мен например може да ме разреве най-малкото нещо
![]()
maDamn
Така..
Това са просто митове ,че идва при тегло 45 кг.Всичко е възможно,смисъл когато ти дойде,тогава.Може би не ти идва от това,че си твърде слаба за ръста и годините си
Няма методи за предизвикване на цикъл по дяволите.
Напълняваш като ядеш,а не се правиш на мадама с диети.
Майка ти добре е направила.Не се притеснявай да говориш с неяМоже тези въпроси да ги зададеш и на нея,хем ще си станете по-близки.
Повярвай,не искаш да ти идва.Това да кървиш по 5 дена си е ба*ти shit-а -,- ама няма как.
Може да си вземеш и резервни бикини в училищната чанта,за да си подготвена.
Последно редактирано от Your.Passion : 05-25-2013 на 20:13
Добре, но така или иначе ти недей да се притесняваш, че нямаш все още менструация. На някои момичета им идва чак на 17 години. О, и недей да бързаш... гадно е като си в цикъл, постоянно трябва да сменяш, за да не миришеш на "рози", не можеш да ходиш спокойно, притесняваш се да не се изцапаш, бе завиждам ти, че още нямаш.![]()
Сега искам за мен да попитам... значи този месец трябваше да ми дойде някъде около 22-ри, не дойде, което знам, че е нормално, защото имам нередовен цикъл все още. Обаче имам леки спазми в корема (където са яйчниците) някъде след 22-ри май. Усещам ги, когато сядам, правя резки движения или бягам. От време на време чувствам, че леките болки се увеличават и после бързо намаляват. На какво може да се дължи това, като не съм в цикъл, а пък имам леки спазми в корема?
Дойде ми. Днес. Какъв сюрприз пак ми направи този цикъл... обаче си бях подготвена.![]()
Искам да попитам номално ли е да ми идва 2 седмици по рано ?Обикновенно ми идва към 25 но този път на 9.От какво може да се получава така?![]()
Здравейте, аз съм почти на 15 години и си напипах малко топче в гърдата. Личната ми лекарка ме изпрати при акушер гинеколожка, която ме изпрати да си направя хормонални изследвания. Днес си взех резултатите и се оказа, че тестостерона ми е завишен-2,73 nmol/l. До сега никога не ми е идвало, имам изключително мазна кожа и искам всичко да се нормализира. Какво трябва да направя за да понижа нивата на тестостерона, прочетох доста неща и там пише, че трябва да приемам противозачатъчни, а в момента се опитвам да отслабна, а те могат да не ми понесат и да кача килограми от тях, а и не ми е идвало никога и не знам, не съм добре информирана и за това ви моля за съвет. Какво да направя? Възможно ли е да не ми идва заради повишения тестостерон?
Здравейте. На 13 години съм, сега завърших седми клас. Имам цикъл от 16 септември 2011 година. В началото на годината три пъти ми идваше нормално, на 28 дни. Три-четири пъти миналата година също си беше добре. Но сега, както и през другото време преди, ми идваше на около 40 дни(36-37-38-39-40). Мама се притеснява, че нещо ми има, но аз й казвам, че е нормално, но и аз не знам.Мисля, че е очевидно, но все пак да кажа, девствена съм. Нормално ли е според вас и какво да правя?
П.П. Последния път ми дойде на 25-ти май, на 39-ия ден.
полезна темичка
Здравейте!! Скоро ми дойде за първи път и това е 5-тият ми ден. Течението все още е дота обилно, а след 2 дена ще ходим с нашите на почивка и въпросът ми е: На вас колко дена ви продължи първият ???