.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 53 от общо 53
    Град
    Varna
    Патриот и националист са синоними и се препокриват една друга . Ако не смяташ така моля те обясни се ...

Цитирай Първоначално написано от Diam0nD
    Патриот и националист са синоними и се препокриват една друга . Ако не смяташ така моля те обясни се ...
    ->
    Обикновено двете понятия се смесват. Много хора се заблуждават, че патриотът непременно е националист, и че националистът непременно е патриот. Нещо повече - мнозина не правят разлика между патриотизъм и национализъм. Това е, защото в днешното измамно време думите загубиха своя смисъл. Нека се опитаме да върнем смисъла.
    Какво е национализъм и какво е патриотизъм? Ами то става ясно от произхода на думите. "Патриотизъм" идва от "патриа", "Отечество". "Национализъм" - от "нация". Тоест патриотът е човек, който обича своето Отечество. А националистът поставя интересите на нацията преди всичко. Ще кажете, че особена разлика няма. Там е работата, че има.
    Кирил Рашков от с. Катуница, известен като Цар Киро, например е български патриот. Той много обича България. Затова иска да я направи циганска държава. Да я превърне в част от своя цигански етнос. Можем ли да кажем, че Киро от Катуница е български националист? Подобно е положението при Соломон Исак паси, който пък иска да прави от България Еврия - Новия Израел. Ционистът българомразец Паси е български патриот, който много обича нашата българска земя.
    Тези принципи са особено важни, ако искаме да разберем същността на интернационалния и космополитичен патриотизъм. Както комунистите - интернационалисти, така и демокрадците - космополити могат да бъдат патриоти. Те напълно искрено могат да обичат своята страна. Някои от тях даже обичат и държавата си. Като Тодор Живков, например. Само че за тях нацията не е нищо. Тодор Живков искаше да види една силно индустриализирана България с многобройно население. Но тъй като урбанизацията, преселението на хората от селата към градовете на практика се отрази върху раждаемостта, Живков реши да си внесе население. И си внасяше. Цигани от съседните и недотам съседни страни. Ето как антинационалистът Живков беше патриот. И патриотизмът изобщо не му пречеше да мрази българската нация.
    Разбира се, имало е друг тип български патриоти. Такива като Георги Сава Раковски и Васил Левски, които са били и големи български националисти. Патриотизмът може да отрича национализма, но може и да го допълва по един чудесен начин.
    Защо се спирам на темата? Защото стреснати от успеха на Атака, немалко демокрадци и комунисти започнаха да ни обясняват колко искрени и убедени националисти са. Какъв пламенен патриотизъм изповядвали и въобще колко ще загубим, ако не им повярваме и не тръгнем след партиите им. Тяхната задача е да ни убедят, че трябва непременно да им повярваме. А дали наистина ще им повярваме, това вече си е наша работа.

Слагам тази статия, защото просто не мога да го обясня по-добре
    Една идея не може да бъде унищожена!

Цитирай Първоначално написано от quench
    има разлика между патриот и националист

дори и терминът националист да е свързано с доза негативна слава, е по-добре от нещастниците, с които съм се срещал

естествено, всеки би казал за себе си и гупата, към която се чувства принадлежен, че са носители на високи ценности, морал и прочее - погледнете футболните хулигани - те не се бият заради това, че са пройдохи и нехранимайковци - не, те се БОРЯТ за правото си на живот, който не е футболен хулиган, не е истински човек

о, да, националистите са направо страхотни във всяко едно отношение, по дух са направо свръх герои - не, те не предпочитат разрешаването на проблемите по метода на най-ниското съпротивление, не, те не са за налагането на сегрегационни и фашистски стандарти - това се нарича "родолюбие"

Не че няма и националисти, които само търсят с кого да се сбият за да демонстрират колко "по-големи" националисти са от всички останали и определено не подкрепям такива, но мнозинството сме съвсем нормални и национално и граждански отговорни хора. Тъй че опитите ти да приравниш национализма с фашизма и расизма са много тъпи и неаргументирани, понеже очевидно си нямаш реална представа какво е национализъм/патриотизъм.
    И във всеки случай сме много повече стока от вас, разни пънкове, рейвъри, анархисти, деградирали комунисти и прочея пумияри.
    И като си против национализма, какво предлагаш по-добро от него? Анархизма сигурно? Или либерализма? Защото и двете са отрочета на разрушителния и изцяло вреден глобализъм/интернационализъм/ и ако предлагаш интернационализма като по-добър от национализма, значи е ясна работата какво представляваш...
    И без да съм расист съм изцяло на мнение, че България трябва да бъде управлявана само и единствено от етнически чисти българи. Ти не мислиш ли, че така е най-добре? Или смяташ, че няма значение дали евреи, турци, цигани и незнам си кви ни управляват?
    И да, не съм расист, но смятам, че не трябва да има прекомерно много смесени бракове, понеже това не е добре за българската нация. А и всяка нация и раса са си един собствен свят, имат своите специфики, които ги различават от другите нации и раси. Затова за мен е изключително погрешно и неправилно да се цели едва ли не претопяване на всички народи и раси по света с цел да се получи някаква обща световна раса. Защото хората са създадени различни и такива трябва да си останат. И съответно нека всеки да си знае мястото под слънцето. Аз искам мнозинството от българите да си останем етнически чисти българи, а не да се мешим с този или онзи и да губим оттам идентичността си. Иначе има и не малко българи, които не са 100% етнически чисти българи, но се чувстват изцяло българи и аз такива ги уважавам. Но като цяло съм против масовостта на смесените бракове, която съвсем умишлено се налага в днешно време навсякъде по света от глобалистите. Това не е нормално, нека всяка раса си се запази такава, каквато е създадена.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си