.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Въпрос: Коя компания от долуизброените произвежда първа ...

Здравейте! Участвам в една томбола, при която трябва да отговоря правилно на даден въпрос. Въпроса е следния:

Коя компания първа произвежда CD-та?
    IBM
    Sony
    Philips

Моля кажете ако знаете? Мерси предварително!

Forslor
    Guest
    В) Чакам почерпка

Сигурен ли си

Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    Компактдискът е създаден през 1979 г. от компаниите Philips и Sony Във Philips е разработен общият процес на производство, като е използвана тяхната по-ранна технологияLaserdisc. Sony на свой ред, работи над метода за корекция на грешките. През 1982 г. започва масовото производство на компактдискове в завода в г. Лангенхаген край Хановер в Германия. Значителен принос в популяризирането на компактдисковете внасят Microsoft и Apple Computer. Джон Скали, тогавашният CEO на Apple Computer, през 1987 г. казва, че компактдисковете ще направят революция в света на персоналните компютри.
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

Forslor
    Guest
    E то това ясно и аз знам ,че Филипс и Сони си партнират ... но коя от 2 те компании започва производство ... имам спомени от един час по информатика как учтилката се отплесна да ни говори за възникването и производството на СД-та и мисля ,че спомена Филипс които започват производството им първи
    Ако на някой му се рови да даде един 100 сигурен отговор , няма да му се обидя

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си