- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Стачката продължава
Току що чух по радиото че са били на косъм от споразумение,но не са се съгласили и стачката си продължава!
Това си беше ясно .. просто претупаха малко нещата заради изборите ! Аз доколкото знам от учителки няма да се учи до 4-5 ноември.. и после май ще се спира стачката![]()
Тая стачка доста се проточи. Много се надявах от вторник да се върнем на даскало, но уви...
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
Аз казах каквото чух по радиото,а в сайта на мойто училище пише че утре след 13:30 ще се разбере
И аз така знам,че до 4-ти най-рано ще продължиПървоначално написано от ArTanDra
![]()
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
Нали утре ще се обсъжда споразумението и ако се приеми спира стачката,ако не...продължава ?![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Голямо разиграване стана![]()
Аз мисля, че от утре ще почнем училище![]()
![]()
![]()
![]()
Секи казва различноПървоначално написано от HePeAJIeH
!Само ни разиграват
те ко искат заради тях ний нямаме ваканций и ше ни претупат материяла и копак ний сме пре******!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Уф!
![]()
В 13:00 часа имат съвещание и след това ще се разбере дали сме на училище утре или стачката продължава...
Дано вече да сме на училище.![]()
In life, unlike chess, the game continues after checkmate.
Ами аз току що прочетох във dnes.dir.bg ,че учителите още се колебаят.От днес е:
http://dnes.dir.bg/2007/10/29/news2267230.html
Don’t you wish you were unborn again
Just for a minute
Just for a minute more
Ами по БТВ Живка желязкова заяви, че досега получените резултати категорично отхвърлят предложението на правителството. Следователно стачката продължава. В моето училище обаче,споразумението е било прието и много от учителите се отказват от стачката- следете си сайтовете на училищата.
Ние ще стачкуваме.![]()
и аз разбрах, че повече от 50% от даскалите не са приели споразумението
![]()
Ти къде учиш щото ние с mo6no продължаваме да стачкуваме,ние сме в мгПървоначално написано от maxparty
Учители не приемат споразумението на правителството
София. Като цяло българското учителство не даде мандат на предложението на правителството. Това заяви Анна Ананиева, учител по английски език в столично училище, по време на почивката от заседанието на учителските синдикати, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Ананиева обясни, че председателят на образователния синдикат към КТ “Подкрепа” Крум Крумов е казал по време на срещата, че резултатът като цяло е, че българското учителство не дава мандат на предложението на правителството.
В момента се обобщава крайният резултат от мнението на учителите в страната относно проектоспоразумението. Ананиева посочи, че синдикални областни координатори са докладвали за брой учители от дадено учители, а други за цели градове, трети – за области. От това произлиза затруднение при отчитането на обобщи мнение на учителите в страната.
Ананиева каза още, че, ако учителите се съгласят да приемат предложеното от правителството, ще е предателство и отстъпление от първоначалните им искания, които включват увеличение на заплатите поне три пъти по 20%. Ананиева посочи, че няма гарант от правителството за предложената сума и отбеляза като грешка на синдикатите това, че не се обвързва стойността на началната работна заплата на учителите с минималната работна заплата за страната.
“Един млад учител трябва да започва работата със заплата в размер на поне две и половина минимални работни заплати”, посочи Ананиева.
Десислава АНТОВА
http://www.focus-news.net/?id=n812725&chain=1