.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Кво е клокване?

Ми можеш да си направиш примерно процесора от работна честота 1.8GHz да си го направиш да работи на 2GHz...
    Клок, овърклок...
    Можеш да си клокваш процесора, видео картата и в едно отношение и RAM-та може.
    Най-просто избираш си честота на работа на нещото, което клокваш^_^ Това е според моето разбиране
    Клик ми (:

Ъъъъ...
    Тван на китайски ...

Мерси

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Да клокнеш процесора означава да му промениш честотата. Това което всъщност се прави е оувърклок - да му увеличиш честотата, примерно от 1 на 1,33 GHz. Това е рискована операция и трябва най-вече да се мисли за охлаждането. Аз не съм се престрашавал да го правя все още, но може би някой ден...

Град
    Middle of nowhere
    Lake_bodom давай смело, дори и да не взимаш по-добро охлаждане няма страшно, компонентите са здрави копелета, и при по-височка температура работят
    Reputation is what other people known about you. Honor is what you know about yourself.

В скоро време мисля да си взимам нов процесор, след което ще поекспериментирам със стария.

Именно.

Град
    Middle of nowhere
    Цитирай Първоначално написано от Do40_ribata
    Цитирай Първоначално написано от Eternal Silence
    Lake_bodom давай смело, дори и да не взимаш по-добро охлаждане няма страшно, компонентите са здрави копелета, и при по-височка температура работят
    хахахахахаххах тва ме уби хахахахахахх здрави копелета ! Наистина някои са много здрави ако имаш късмет няма да изгорят колкото и да ги мъчиш ( знам от опит не говоря на изуст ) но за да се занимаваш с овърклок трябва да прежялваш отвреме навреме някой друг процесор, водеокарта и други чаркове ейтака за спорта
    е няма кой знае колко голяма опасност да ти прегорят компонентите ако не им пипаш волтажа примерно, нали така?
    все пак ако си с някви третокласни боклуци пак можеш да гръмнеш нещо обаче такива трудно се намират
    Reputation is what other people known about you. Honor is what you know about yourself.

Forslor
    Guest
    за процесор наистина трудно ще го изгориш без да му пускаш повече ток но видеокартите си горят ейтака без предупреждение

P.S. от овърклок до сега съм преебал само 2 процесора и 3 видеокарти направете си извод дали е безопасно
    То не е въпроса до безопасноста ,а до начина по който клокваш , защото аз ако искам не 2 процесора и 3 видео карти ми цяла партида и от по двете мога да бракувам , но не е там въпроса.
    Изисква се преди да започнеш със клокването на дадения компонент да бъдеш информиран ...кое...как...колко... трябва ли да се модне механично...разполагаш ли с това или онова.

Цитирай Първоначално написано от Forslor
    за процесор наистина трудно ще го изгориш без да му пускаш повече ток но видеокартите си горят ейтака без предупреждение

P.S. от овърклок до сега съм преебал само 2 процесора и 3 видеокарти направете си извод дали е безопасно
    То не е въпроса до безопасноста ,а до начина по който клокваш , защото аз ако искам не 2 процесора и 3 видео карти ми цяла партида и от по двете мога да бракувам , но не е там въпроса.
    Изисква се преди да започнеш със клокването на дадения компонент да бъдеш информиран ...кое...как...колко... трябва ли да се модне механично...разполагаш ли с това или онова.
    Абсолютно вярно. Видео картите пък да ти кажа, не си горат ей така просто ти не си знаел как да я клокнеш.
    Клик ми (:

не е 4ак толкоз страшно но като го клокнеш не винаги е толкова стабилно и ти трябва много ама много яко охлаждане
    аз примерно сам с АMD кутлон Athlon X2 +6000 клокнах го с 15% отгоре и едвам го охлаждах
    с всички вентилатори на МАХ ми бесхе винаги на около 65-70 градуса

Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BUFU994
    не е 4ак толкоз страшно но като го клокнеш не винаги е толкова стабилно и ти трябва много ама много яко охлаждане
    аз примерно сам с АMD кутлон Athlon X2 +6000 клокнах го с 15% отгоре и едвам го охлаждах
    с всички вентилатори на МАХ ми бесхе винаги на около 65-70 градуса
    To по начало процесорите на АМД си поддържат доста висока температура и повечето клокъри се насочват към процесорите на INTEL .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си