- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Защо се правите на такива квито не сте?
Виж кво, не съм тръгнал да променям света, а да каже на тези от форума, а и извън него, че и де имат много пари пак са си същите лайна, и няма да си променят селския манталитет. Колкото и да дрънкат за скъпи заведеня и дрехи, всъщност закусват на спирката, а пазаруват от женския пазар. Така, че да не витаят из облаците, и вдъхновени от некои филм, да пишат измислени случки, които си ги гледам в сериала Приятели, или Тя и Той, а да си седнат на трите букви и да помислят какво им предлага живота, и да живечт пълноценно. А некви ми принцески, дет са расли на жълтите павета, и незнаят кво е дърво, да си живуркат в НДК, и да не се превъзнасят.Първоначално написано от soldier_rdc
chipi_kaoo-Има всякакви хора и бедни и богати.Това,че някои парадират с възможностите си,не означава да ги нямат.Просто има хора,за които парите са възможно най-ценното нещо на този свят.А,когато ги притежваш,по тяхната логика,трябва да ги и засвидетелстваш пред обществото.
П.С.-Познавам деца на мого заможни родители,които въпреки всичко се държат напълно естествено,пзаруват от скъпи магазини и държат на марката,но не налат всичко това на околните,защото е излишно.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Оф гръмни се...
Прочетох го до половината и ми се додрайфа...
Ква си ти,че да казвай кой с кво ше парадира...кой както може така ше се опрая в живота...и кой с квото иска с тва ше парадира...като земете да прайте едни дълбокомислени разсъжденияяяя...
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vasti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana tema
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vasti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana tema
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
Абе ти добре ли си?![]()
а такаПървоначално написано от Presley`n`Sum
![]()
![]()
![]()
![]()
Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности (К.У.Р.Е.Ц.)
К.У.Р.Е.Ц. ще запълни всички дупки!
К.У.Р.Е.Ц. ще ви оправи за 800 секунди!
К.У.Р.Е.Ц. стои зад всеки от вас!
К.У.Р.Е.Ц. е вашето бъдеще!
К.У.Р.Е.Ц. е във вашите ръце!
До авторката:
Aз пък мога да ти кажа,че не всички са некви' богаташи.Не всеки живее добре.Това,че ти познаваш такива и им завиждаш не значи,че всички са.
Българина е стиснат.. или поне се прави пред другите.
Но познавам хора които не мислят "розово" като теб ами сега работят и ходят на даскало.И те ли се правят на гъзете като си купят некоя дреха за 200лв? Не мисля.
За твое сведение аз си зимам дрехи Секънд Хенд. Семейството ми не е чак богато,но имаме пари да си зимам и по 200лв,но не виждам смисъл в това.А твойто мнение е подтикнато от завист към хората който си купуват скъпи дрешки.Свикни с тази мисъл,че ще има богати и бедни и живота ти ще стане по-добър..Иначе си оставаш поредната комплексарка.![]()
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
Абе,хора,за какви неща говорите,кой парадирал с парите си,кой лъжел,че ги има,а кой пък си признавал че няма възможност и че даже се гордеел с това......глупости,глупости и пак глупости,но толкова верни глупости,чак ми става тъжно,не сте ли разбрали....българския народ си е такъв и ние сме обречени да живеем по тези вече създадени норми и правила,никой нищо не може да промени....за жалост...![]()
![]()
Имам един въпрос и не искам да звучи грубо, но `Ти всички ли познаваш? Да не си им счетоводител?` Защото само такъв може да даде компетентно мнение за това кой колко има и как го използва. В мненията си едва ли не изкарваш тези, които имат пари като болни от чума. Замисли се, че ако не беше един такъв богаташ да отвори примерно фирма майка ти или леля ти нямаше да работят. Не слагай всички под общ знаменател. Има богати и богати. Едни парадират с това, което имат, защото това е единствения начин да изпъкнат, за други това е просто даденост. Не е важно колко пари имаш, а какъв си. Не може да говориш за всички, че са разглезени и парадират с парите си, защото не е така. Не виждам защо го взимаш присърце, рано или късно и тези разглезените ще се осъзнаят и колкото и да не им се иска ще започнат да се справят сами. Нямам за цел да съм защитник, но не мога да съдя хора, които не познавам. Не е хубаво да парадираш с парите на мама и татко, но има такива, които го правят-факт. Не мога да го променя каквото и да напиша и нямам за цел да го правя. Живей твоя живот и остави останалите да го правят както смятат за добре. Ако за едни това е парадирането -ок.Първоначално написано от chipi_kaoo
Огледай се около теб има много по-хубави неща, за които да пишеш и да говориш. Светът е шарен, не гледай само от сивата страна. Банално, но факт![]()
![]()
Виж сега. Разбирам, че си комплексар и ти е кофти, но защо се бъркаш в нещата на хората? Всеки си купува, каквото той си иска и каквото му харесва. Не се прави на голям интелектуалец, да развиваш теорий, кой защо си купува еди кво си, понеже изглеждаш много жалък. По-добре се замисли, дали да не си премълчаваш подобни неща, за да не обираш негативите, както сега.Първоначално написано от chipi_kaoo
N2O
Що не земете да прочетете темата, всички се оплкакват от ниски заплати, пък като става дума за покупки всеки си зимал маркови дрехи за по 300 лв. Лично аз съм чел тема на авторка която пише, че гаджето и и копува драшки за по 350лв, а след месец, чета тема на същата авторка в която пише, че нямала пари да замине при френда си.... абе немам думи. Просто съм обективен... а не да извъртам истината в нечия полза. Абе я се грумнете, не слагам всички под знаменател, само, че се изказват хора, който не са учили и работили едновременно, да стават в 7 сутрин, до обяд да са на даскало, а след тва да работи до 8 вечерта, и да се прибирам в 8:30 вечерта. Така че не ми обясняваите че сам комплексар...шот не всички са правели тва където съм правил аз. Аре когато се научите да цените парите, тогава пишете....Първоначално написано от Jaffs
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
а ти пък к'во пишеш 3 мнения едно след друго?!Първоначално написано от chipi_kaoo
Първоначално написано от chipi_kaoo
Първо много добре прочетох темата и второ никъде не съм споменала дори за думата комплексар! Не виждам просто защо се впрягаш на това как живеят или какво говорят другите! Това как живее или иска да живее някой едва ли е важно за собственото ти съществуване. Абсолютно вярно е, че хората, които работят и учат е страаашно малък, но никой не очаква от едно 14 годишно момиче или момче да работи. Не е задължително да работиш и да учиш, за да цениш нещата около себе си. Не може дори да ме накараш да повярвам, че трябва да си изработил 300 лева примерно, за да знаеш цената на парите.
+1 pak i koito se pravi na takav kakvto ne e to ti nqma da go promeni6..Първоначално написано от Presley`n`Sum
![]()
Хората са различни.За тези с парите мога да кажа нещо-има два вида-такива,които парадират,но и такива,които се борят,изкарват ги честно и защо да не купуват скъпи,елегантни и скъпи неща?Нима не го заслужават?
И за по бедните имам да кажа две неща-има 2 вида бедни хора-такива,които завиждат на богатите и затова ги оплюват,и такива,които живеят,както могат и не гледат да ругаят по хора с по големи възможности.
А сега наистина по темата:
Да,да парадираш с пари не е добре,не е красиво,нито етично.Да,никога не съм била лишавана,защото майка има достатъчно пари,но пък мога да ви кажа,че никога не съм била алчна,нито съм се подигравала на бедние хора или съм парадирала с възможностите на майка ми.Знам как изкарва парите,защото я виждам около 2 пъти в месеца и знам колко и е трудно.
Но да си признаем-има много хора,които просто завиждат и затова изтъкват това,че богатите са еди-какви си.
Това,че като си богат,си и нещастен е МИТ!Кой го казва?И защо да е така?Ако богатите са бедни,то тогава и бедните са.Въобще щастието не се ли определя от самия човек?От това,което самият той разбира под щастие?За едни щастието е в парите,дрехите,обувките,гр мовете и така нататък,за други-в семейството.Не сте прави като слагате всички под един знаменател.
Замислял/а ли си се,че хората които баж нямат пари не влизат по форумите по простата причина че нямат откъде? Може би затова попадаш само на такива които имат или такива които са в средностатистическите класации... А и преди всичко на българина е вродено да се прави на голяма работа,защото тези които не са "голяма работа" постоянно търпят обиди под всякакви форми от тези които се мислят за такива... комплексите се изграждат и така....човекът е примитивно същество... за всичко си има причина просто не винаги я виждаме
dance