.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 64 от общо 64
  1. #51
    Това си е жива отрова

    www.dragon.bg - елате цъкайте..

  2. #52
    айде айде...готовите пакетирани паржоли/кебапчета/кюфтенца и прочие имат срок на годност няколко месеца...
    прясно мляко пастъоризирано има срок на годност 2 месеца
    маргарин съм държал по 2 месеца и нищо му няма ...
    каимата в магазина седи в склада на топло 1 месец и нищо и няма ....
    купувал съм си шпек ( няма да правя антиреклама ... ) на който пишеше дата на производство хх.хх.хххх ( произведен няколко дена след аз като съм го купил ....
    водете си изводи....

  3. #53

    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    Пред компа
    Мнения
    100
    Ооо, Мак Донаааалдс...
    Тия копеляци в Русе ми отнеха една от радостите в живота... закрихаааа гооо

    tequila -> she`s my Baby {} [!]

  4. #54
    Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Регистриран на
    Jul 2007
    Мнения
    1 252
    Аз не ям много МакДоналдс.Радвам се че няма в моя град! Иначе си позволявам когато отидем до Варна да хапна от тяхното меню но това се случва 1 максимум 2 пъти в годината.

  5. #55
    и аз не ям макдоналдс!преди няколко години съм яла,но понеже бях по-мъничка и го исках заради играчката миии честно казано не ми хареса много..поне на мен

  6. #56
    Стандартите са супер високи,качеството е изключително...работя там и знам,че е пример за подръжание и е недостижим от какъвто и да е друг ресторант,да не говорим за закусвалня...
    Конкуренцията е безбройна,как да няма интриги покрай името на фирмата...всеки гледа под лупа всичко,но наистина досега не е намерено нещо дето да орони авторитета на фирмата.Супер вкусно е всичко,цените са надути...но не ги определям аз,така че няма да коментирам.
    Правим оборот на ден около 15 бона,така че все пак има за какво да идват толкова хора в ресторанта...
    Явно им харесва храната и облужването като цяло...

    И...между другото,ако някой се интересува от работа там,може да ми пише на лична и да му обясня условията...подходяща работа за ученици,можеш да работиш по 4 часа ако искаш,сега вдигнаха заплатите,така че ако някой е любопитен....нека пише.Аз лично карам 5ти месец и съм доволна.Лятото ще ни пращат на морето и си е голям купон....зависи си от човека...някои не ги кефи,на мен ми харесва и мога да кажа,че не работя за парите толкоз...
    Е...добре са ми като ми дойдат де ма поне ми е забавно с колегите,вместо да кисна в нас пред компа

  7. #57
    Lestat357
    Guest

    *not in the mood

    Цитирай Първоначално написано от sexita
    ........
    Първо – честит празник! Само хубави емоции ти пожелавам и още дълго време щастие с момчето от аватара ти! : )

    Хаххахахахахаха! Много смешно. Това трябваше да е шега, нали? А ти в колко закусвални си работила преди това, за да имаш база за сравнение колко непостижимо е качеството и колко висок им е стандарта? За ресторанти няма да питам въобще, защото трябва да започна да се смея със сълзи. Конкуренция има голяма, да. А като работиш от толкова време там (къде по-точно, ако не е тайна? някъде в СФ ще да е, съдейки по огроомния ви дневен оборот) поглеждала ли си какъв е срока на годност на дълбоко замразеното месо, което в последствие се предлага във всевъзможни видоде сандвичи и т.н.? Че са приятни на аромат – приятни са, от филмчето, към което е дал линк alex малко по-нагоре също си личи. Относно уронването на престижа на фирмата позволи ми отново да не се съглася с теб – изгубили са стотици милиони долари от заведени срещу тях съдебни дела поради всевъзможни причини през годините. А лично съм на мнение, че от този тип закусвални има поне една в пъти по-добра, но името и няма да спомена тук, за да не бъда набеден, че аз работя там, хахахах. Но поне продуктите са с една идея по... пресни, а, да и цените са малко по високи. В тази връзка – цените в McDonalds изглеждат надути и високи само тук и то вече само на определен тип хора – познай защо. В CT, USA, например дневното възнаграждение на всеки мексикански чистач на тоалетни или какъв да е общ работник е напълно достатъчно, за да се храни в McDonalds ежедневно. Избрах точно този пример, защото съм живял там известно време, а и най-вече защото Mc**it си е американска верига ресторанти. От известно време насам – световна. Тук е страната на абсурдите, така че честно-казано нищо не би могло да ме учуди особено, нито имам идея на колко години си, но си зададох неколкократно въпроса докато го четях това – ти като пишеш, вярваш ли си? Хората идват в ресторанта не защото толкова им харесва или нещо подобно, а просто защото е евтино, дори и за нашите стандарти – за справка сравни цената на обяд в McDonalds и на един такъв в Happy или Уго, или кой да е друг пица-ресторант, да не говорим за по-изискан такъв. Разликата е в пъти!;] А и в McDonalds храната е такава и заведението е такъв тип, че все покрай всичките му там досадни въпроси („а кетчупче ще желаете ли?, а бекон към сандвича? а картофки? А още кола? ама сигурен ли сте?! ок, заповядайте и лек ден!”) и цялото туткане и размотаване на повечето служители там в ненатоварен делничен ден (примерно обекта в SF Mall) все до 10-на – 15 мин максимум ще е дошъл и твоят ред. За да натъпчеш някакви там неща набързо и да продължиш с останалите си ангажименти за деня. McDonalds като цяло в момента печелят от количество, не от качество. Но хората ще продължат да си се връщат и купуват още дълго време, поради изброените по-горе причини.

    Относно работата в McDonald’s – ще споделиш ли ако не е тайна колко е стартовата заплата за служител в обекта (не охрана) на 4-часов работен ден? Не казвай точна цифра (знам че нямаш право) – кажи приблизително колко е? По-близо до 100, до 150 или до 200лв, примерно? И това вече ще си прозвучи като лично заяждане или нападка, извинявам се предварително, за което, но когато един ден ти се наложи, хайде не да се издържаш сама, но примерно да покриваш около 70% грубо казано от разходите по себе си сама, ще разбереш защо работата в McDonalds особено за неквалифициран персонал не е никак добра идея. Ама никак.;] Иначе за морето – браво. : )

    А за да ти е забавно и да не киснеш часове наред пред компа – има поне още един куп полезни или смислени неща, с които би могла да се захванеш. Иначе стремежа към каква да е финансова независимост е похвален в тийн-годините и те поздравявам лично за това. Моля не приемай поста ми твърде лично, признавам си, че по-голям анти-фен на McDonalds в СФ от мен надали има(или са малко поне), но мога що-годе задоволително да се обоснова като че ли.

  8. #58
    аз в МакШит НЕ ЯМ!

  9. #59

    Re: *not in the mood

    Мерси за честитката първо
    Не съм работила на други места,но няма какво да ми спориш...намери ми някъде такова място и тогава ще говорим пак.Знам какво е там и за тва знам,че и у вас майка ти не поддържа такава чистота...или поне не изисква.Просто има хиляди неща които не знаете и само човек,който е там може да разбере...Навсякъде в рсторанта има таймери,всичко е с определено фифо и 100 срока на годност(на самия продукт,след доставка,след изваждане от хладилника,след обработка,след тва на готовия продукт пак срок...абе всичко е пълна лудост)Дори има таймери дето пищят когато трябва да си мием ръцете(минимално на 30 мин)
    Аз работя на НДК.
    За месото няма какво да кажа,обясних по горе.Там се хлърля тонове храна и може да си идеш в къщи ако продадеш стар сандвич или не погледнеш срока на месото или каквото и да е било.Всичко е подредено,дори горчицата и сосовете се подреждат по час...минералната вода във фризера се подрежда по срок...можеш да заредиш 10 шишета и да ги продадеш днес,но ще са подредени по точен ден!.
    За У-ронването ( ) не виждам като са водели дела и глупости да е спаднал оборота и посещаемоста...
    За КФС( и други конкуренти) и МакДоналдс...мммм не знам...нито аз съм видяла как работят там,нито ти си видял какво е при нас...няма да споря...излишно е,само да кажа,че при нас всичко е прясно и ако дори сандвичът на някой не му е по-вкуса веднага може да му се поднови...МакДоналдс не губи нищо...при нас никой от "малките" не шмекерува,няма изгода от това.Стандарт е да е задоволен клиента.Това е главното правило...а някои си мислят,че ги премятаме и че гледаме да им пробутаме нещо старо за да не го хвърлим...напротив...това при нас е недопустимо.Аз не съм видяла нещо такова...
    Сандвич в бина има срок на годност 10 минути,катрофките-8 минути,салатите,паят...всич о е подредено по час и ако влезеш в компакторното на ресторанта и около кофите ще се изчудиш на тоновете чували с храна...
    Храната е евтина...ми не знам...не мисля...повечето хора са майки с деца или редовни дето си идват всеки ден...Аз съм на мнение всеки да си ходи където иска....ако хората бяха за евтината храна не мисля,че ще ядат при нас...да ядат баници на някоя спирка или мазните дюнери,които няма да обсъждам.В България няма друга верига от този сорт заведения,която да стигне на мястото им,защото правилата не ги определя запада...защото българина гледа да набута всяка стотинка в джоба си,да те прецака и да ти даде кавото е останало...за българина не е важно да се върнеш другия път,за него е важно да те изтиска пълноценно и да си пляска парите ти по мазното шкембе.Но ако зад всичко стои Америка и парада ръководи човек с по-практично мнение,нещата стоят по друг начин.Това е най-известноата,бързоразвиващ се и разпорстранена верига ресторанти в света все пак.
    За това е хиленето при нас и досадните реплики...но наистина някои хора идват и незнаят какво искат.При нас има среден чек(средната сума на поръчката на един клиент).Не знам точно за какво е,ама ако сега ти си купиш едни картофки и аз направо ти ги дам и разплатим,ама се сетиш,че искаш и кола...следващата поръчка ще се брои за нова и този среден чек ще падне.Това си е стандарт,така ни задължават.Предлагането е важна стъпка към успешата ти работа,която вършиш.
    За това дето каза,че печелим от количество,не от качество...по горе доста изписах за качеството,няма да се повтрям,а количеството на продаденото е важно за всеки търговец.Но не е най-важно в нашата фирма,защото ние си продаваме и без да пробутваме боклуци...
    За работата...ще кажа...
    При нас те обучават на няколко нива.Първия ти месец е началното ти обучение.Никой не те напряга да работиш,само трябва да се учиш.
    Взимаш 2 и 40 на час или 2 и 60 ако си фул-тайм (осем часов работен ден).
    След този месец правиш тест и преминаваш към следващо ниво на обучение и заплатата ти се вдига на 2 и 60... и така нататъка. Има 7-8 такива нива...накрая ставаш мениджър(4 лв на час) или асистент(там вече си на заплата и е доста...над 1000 лв)...управител...от там в централен офис е страшна работа и няма да говоря за там...абе имаш ли желание се развиваш...никой не те спира.
    Аз лично взимам 3 лв на час.Първия си месец помня...взех около 300 лв,ама заплатите бяха по ниски тогава.

    За ученици работата е идеална,защото се работи на малко часове.Всъщност защото ти определяш колко ще работиш.
    Има някои в работата ми дето само събота и неделя работят.
    Но има и майки с деца и възрастни хора в ресторанта дето си работят от години там и явно им е добре.Аз лично няма да работя това след като изхранвам семейство,но ако си мениджър или асистент и заплатата ти прелива защо не???
    Ето приятелят ми е само на 18 години и вече е мениджър...ако продължи да бъде толкова амбициран и с цели той ще стигне доста високо ниво.Сега взима около 700 на месец,а още не е завършил училище даже...ами ако го повишат и ако може да дава по големи смени,следователно повече часове...
    Друго...вече не знам какво да кажа....ти си имаш мнение,но е хубаво да си запознат с нещата за които спориш.
    Не целя да ти променя мнението,но смея да твърдя,че нещата които казах са си пълна истина.

  10. #60
    az po princip nikoga ne sam bila privarjeni4ka na KFC i McDonald's.Dali sa hubavi na vkus e vapros na predpo4itaniqta na 4oveka,no e vseizvesten fakt kolko sa nezdravoslovni.I vse pak po-dobre edin sandvi4,otkolkoto mazna banica,v koqto i meso nqma

  11. #61
    Голям фен Аватара на Vilsy
    Регистриран на
    Dec 2007
    Град
    Wonderland
    Мнения
    527
    Вредна е хараната там,но ще продължа да се тъпча.
    Дребните крадци ги окачаме на бесилото, а големите ги правим политици...

  12. #62
    Lestat357
    Guest

    Re: *not in the mood

    Цитирай Първоначално написано от sexita
    .....
    Няма проблем аз също не целя да променя твоето. Просто ми се ще да има малко повечко факти. Въпросът не е Вие какво правите и как третирате месото и останалите продукти, а колко време е било (дълбоко) замразено то преди да стигне до Вас. Оттам и вкусовите му качества .. и полезността. А иначе аз в кухнята на McDonalds не съм влизал още лично, не отричам, но не един мой приятел или познат е минал оттам през годините. Сравнението ти с кухнята на Мама беше леко неуместно, но на пръв поглед най-лесното възможно такова, което би могла да направиш. За протокола само – аз нито живея с майка си последните.. 10 години нито съм тийн. А в къщи всичко е изрядно, особено кухнята, защото защото мен самият така си ме кефи и си го поддържам. Това да го вметна просто. Иначе аз съм влизал в кухните на няколко други ресторанта, два от които посочих като пример по-горе и мога да потвърдя, че никак не са по-зле нещата. По-интересно ми е в случая личната ти база за сравнение на теб каква е? Като оставим настрана примера с Мама, както вече се разбрахме. А днешно време такова нещо като бг-верига май няма. Или поне не от изброените. А KFC, понеже ти го спомена)), поне като вкусови качества месото и продуктите там са на много по високо ниво и малко по-скъпи. Лично мнение.

    Това с мазните банички по спирките ще избегна да го коментирам, но, както вече споменах – единствено тук някой имащ себе си за здравомислещ човек (да речем над т.нар. и толкова любимо мое средно ниво) би нарекъл нещо от McD скъпо. Същото важи и за KFC и за Goody’s (абе имаме ли вече такова?) и от коя да е друга подобна верига. По принцип точно това се води алтернативата на мазните банички по света. А тук като че ли доста хора посещават този тип заведения, по-притеснителното – наистина голяма част от тях и консумацията им е на стойност около 2 до 3лв, което още повече ни доближава до примера с баничките, ако не се лъжа. Естевствено откъм удобство и качество на услугата разликата е огромна. А че хората тук гледат и са за евтината храна (нерядко и аз в това число) е неприятна, но неоспорима истина.;] Идеята е да се намери т.нар. разумен компромис. За мен лично той най-малкото е в McD.

    Това с работата откъм произволен брой/избор часове – то отново го има и на доста други места. Аз се сещам за поне 4. Хубаво е че има повечко нива в заплащането, което явно напоследък също е станало малко по-смислено. Мениджър, обаче, без подходящата специалност или поне елементарно икономическо образование не би следвало да можеш да станеш. Камо ли управител или нещо повече. Толкова по-зле, ако греша и все пак – греша ли? А по колко мениджъра имате на обект (средно) и по колко стремящи се към тази позиция кандидати в произволен момент от време? За приятеля ти – още веднъж мога само да те поздравя. Мина някоя-друга годинка откакто завърших училище, но преди това подобна сума (чиста) не съм и сънувал, ако трябва да бъда откровен. И сигурен съм и сега не е никак лесно.

    Само в спора (за предпочитане интелигентно проведения такъв) се ражда истината. Затова – поправи ме, ако греша. С удоволствие ще те изслушам. : )

    *Мислих, мислих... и накрая под McD-НДК се сетих за Rock’n’Roll McDonalds – там ли е? Да, не мога да отрека че ме кефи обзавеждането и плакатите там много, жалко само че джубокса откакто се помня не е работил никога. Някъде откъм 2000-2002 го има този обект, мисля.

  13. #63

    Re: *not in the mood

    Ей...твърдоглавчо си,ама и аз съм
    Шегичка...
    Факти,факти...аз изброих всичко дето се сещам,има хиляди неща които трябва да знам,както и това за месото,но...ще си призная,че не съм седнала да уча всеки факт за фирмата,макар,че трябва да знам много,защото го изискват...Е аз не съм решила да ставам инструктор или мениджър и за сега се задоволявам с досегашните ми знания.
    100% обаче, ако поспориш с тоя на подписа ми ще изгубиш спора,хахха...на него имам чувството че работата му е да учи факти и цифри...
    Та...за полезноста на месото...аз ям там всеки божи ден,пък нищо ми няма,а и ми харесва...не знам...малко ми поомръзна,но вкуса на храната там ми допада напълно.
    За кухнята у вас...не мися,че всяка вечер буквално...разглобяваш всеки уред и го почистваш.
    Аз мога да дам сравнение за кухнята в някой хотел от рода на "Плиска" , "Родина"...да не казвам "Шератон",защото и там ако е така,вече не знам на къде сме тръгнали.
    Но искам да вметна,че в горе посочените хотели кухнята им прилича на кочина...Само едно раждясало ренде което видях ме доведе до мисълта,какво ли е ако погледна зад печката или под нея...
    Абе...няма да коментирам...
    За КФС...не че са конкуренция...просто...на мен пък там не ми допада храната...явно всеки си има вкус....но на мен просто не ми харесва толкова много,че да си оправават цените...
    Мениджърите си ги обучаваме ние...ето моя приятел е още ученик,а е достигнал тва ниво и знае супер много неща...а управителите вече са минали на доста нива и се предполага,че трябва да имат нужните знания...така лесно не се оставя ресторант в ръцете на човек на който не може да се има доверие.А как се става мениджър без да си се доказал,че може да поемаш отговорност...защото те поемат цялата отговорност на ресторанта.
    В нашия ресторант имаме около 10-15 мениджъра,може и да са повече...не знам...
    А по принцип след като минеш нивата на обучение можеш да станеш инструктор...тоест да обучаваш другите,които са на обучение...
    След като станеш инструктор,след време може да кандидатстваш за мениджър и да започнеш обучанието си и ако те сметнат за подходящ и преминеш успешно обучението те правят...
    При нас има 7-8 инструктора,като скоро направиха 3-ма от тях мениджъри...за другите не знам...може би нямат за цел да стават мениджъри,защото както казах по-горе отговорноста е супер голяма.

    В рокендрол работя,да
    Джубокса наистина е много як и аз също съжалявам,че не работи,защото се радва на огромен интерес от клиентите...
    Иначе нашия рестрант е от 97 година,скоро му правихме "юбилейче"

  14. #64

    \|/eedRulez®

    Вкусни са спор няма и тва с изхвърлянето след 10-15 минути описано от sexita също е вярно щото съм го виждал няколко пъти. Как да си поръчам за Благоевград
    Последно редактирано от sonoftruth : 04-04-2012 на 05:42

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си