.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Мила, хубаво ще си завършиш в чужбина.
    Ама кой ще те научи на българска история и литература? Как ще усъвършенстваш правописа и граматиката си?

А и за мен си прекалено малка, за да се оправиш сама в друга държава...
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Guest
    Не , че нещо ама "добро средно боразование" където и да учиш ще го получиш щом желаеш.
    А и трябва език да владееш, владееш ли добре поне англиския?

Чувала ли си за "Интеграл"? Това е една организация, коята се занимава именно с това - да изпраща български ученици в чужбина. Предлагат едногодишни курсове в САЩ и доколкото съм чувала, има много добри отзиви за тази протрама. Така че , ако си заинтересована, влез в сайта им (http://www.integraledu.com/) и прочети за какво става въпрос. Там има една доста обстоятелствена брошура. която настина реално представя нещата - и с добрите, и с лошите им страни.
    Успех! Знам, че ще се справиш, дори и в началото да ти е трудно. Представи си само колко много хора преди тиб са изминали този път и всичики са се справили. Програмата е с настаняване в семейство, което със сигурност скоро възприемеш почти като свое и макар че 100% ще ти е кофти, че си толкова далеч, ше се чувснаш у дома си.

Голям фен
    Град
    София
    Не е толкова лесно колкото си го представяш. В Австрия и Германия специално се влиза в гимназия след 4ти клас ( много по-малко от половината деца успяват да влязат, а и в процеса на обучение, доста от тях биват махнати). А ако не си в гимназия не можеш да положиш зрелостен изпит, следователно не можеш да кандидатстваш в университет.
    Естествено има шанс да те вземат в гимназия, но според мен няма да гледат с много добро око, ако живеш сама!
    За самото обучение се учи като материал по-малко и съвсем различен от този, който се изучава в БГ. Но като се учи нещо се учи от край до край!
    За езика ще са ти нужни месеци докато го овладееш на прилично ниво. Специално за литературата ова ще ти бъде голяма пречка.
    Там се полагат също така матури, подготовката, за които трае дълго време. Полагат се изпити по доста предмети ( устни и писмени).

Ако наистина толкова държиш да учиш в училище в чужбина, по-добре разгледай гимназии с интернати, международни училища и тн. Но вече си 9ти клас и ако искаш да предприемаш такава стъпка трябва да задвижиш нещата, защото след това ще е късно!

Да живееш в чужда страна сама съвсем не е лесно! Преполагам ще има някой да се грижи за теб, ако отидеш в интернат, но съвсем сама е нереално! Адаптацията е труден период и ще трябва да свикваш със съвсем различни навици и разбирания. Не е лесно, но не е и непостижимо. Това е добра възможност, но все пак мисля, че е добре ако останеш с родителите си докато завършиш училище, а и не забравяй, че фриволния тинейджърски живот в България, го няма никъде другаде!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    о.О

в гимназия не се влиза след 4-ти клас, поне доколкото знам

до 10-ти клас учениците учат заедно като после се разделят според това кои какво мисли да прави - гимназия, професионално училище и Volksschule, което не помня кво беше точно
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Голям фен
    Град
    София
    http://www.bildungssystem.at/ - Австрия
    http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Bildungssystem - Германия
    Приема се в гимназия след 4ти клас въз основа на резюме, написано от класната ръководителка. И така ти определят живота на 10 години- дали ще имаш възможност да следваш, или ще ставаш фризьор и да учиш в училище до 10ти клас... За мен това е абсолютно неравноправно, но явно така трябва да бъде в едно общество- не всички да са висшисти, и това да съвсем нормално!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си