- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Финландец извърши масово убийство
За сега съм без коментар.
http://www.dnes.bg/article.php?id=43458
Още инфо - http://en.wikipedia.org/wiki/Jokela_school_shooting
Майка ми е от финландски произход..
Определено насилието им е в кръвта.
Всъщност финландците са доста свити и интровертни и дълго таят горестта в себе си,но изведнъж като излезе наяве,се получава това,или самоубийство.Да не забравяме,че Финландия е на първо място по самоубийства в световен мащаб.
Иначе това момче е доста интелигентно..много ми допадат разстжденията за нарушения естествен подбор,за това че глупаците се размножават повече от интелигентните,и заливат прогресивно света,че сме хомо идиотикус..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Как можеш да говориш така при такава трагедия? и да ползваш неуместни емотинки? Той, ако е бил толкова умен е щял да учи в по-елитно училище, защото това ми се струва, че не е такова, а и надали директорката на училището е точно най-тъпата като естествен подбор, че да убива точно нея.
А, че Финландия се самоубиват и депресират най-много е така. Иначе нямаше да са страната на метъла, но това е друга тема.
Защото мили,Мошно,няма нужда от куртоазия.
Защото дори да не искаш да го признаеш,смъртта е трагедия,само ако е на близък човек,а смъртта на непознат..е просто..статистика.
Dwight D. Eisenhower
Да, определено не ме натъжи, което, обаче, не значи че не е трагедия.
И това, че не те е заболяло от загубата на непознат (още повече извън България) не значи, че трябва да се подиграваш със смърта и чуждото нещастие. Честно казано, тук ми падна в очите.
вярно, че е трагично, но пък заглавието ти е неправилно..
тва може да се случи навсякъде
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Hehe,дарлин'
Не ми извъртай думите.
Казах,че момчето е умно и говори правилни неща,не съм казала,че е избрал подходящия метод да привлече вниманието за упадъка на човешкото общество,като убие няколко човека.
Определено не заставам зад действията му,но го подкрепям в разсъжденията.
Dwight D. Eisenhower
И тоя идиот е следвал примера на хамериканските простаци. Какво му е липсвало? Приятели? Семейство?
I’m gonna put on a iron shirt, and chase satan out of earth I’m gonna send him to outa space, to find another race...
Заглавието е смотано, тъй като генерализира твърдението, че едва ли не всички финландци са такива, което НЕ е вярно. Че това е трагедия, да, така е, но вината НЕ е само в момчето. Замислете се, че може би са му се подигравали, отблъсквали, нямал е приятели, нямал е подкрепа от родители, от учители... Всички тези неща са му довели тези мисли за масово клане в главата. Убеден съм, че е можело да бъде предотвратено.... RIP на жертвите...
Тва скандинавците са си ебали меча...
Dance with the dead in my dreams
Listen to their hallowed screams
The dead have taken my soul
Temptation's lost all control
Това е вярно.Първоначално написано от RAWRRR
Дори не ми трепна, след като го прочетох, ако трябва да съм откровена. Може би заради егоизма ми. Не знам...
Толкова хора умират всеки ден - във вестника чета за "шофьори", които помитат деца например, защото са се отрязали като свине и са се качили в колата.
Моя добра позната почина миналата година при катастрофа - на 17години. На фона на всичко това финландците слабо ме интересуват.
Истината е, че всяка смърт е трагедия, но само за близките на тези хора, както каза RAWRRR.
Собственост на Canis_Dirus
За да го направи трябва да има някаква причина (в никакъв случай не го оправдавам) може би е подтикнат за това му деяние. Току-така не се става убиец.
Let The BEAT Control Your Body
Причина...ми пича сигурно е прекалил с якия норвежки блек метъл и се е юрнал да убива в името на Черния Господар под предлог че иска да прочисти човешкият родПървоначално написано от radito
Dance with the dead in my dreams
Listen to their hallowed screams
The dead have taken my soul
Temptation's lost all control
Моля те не се гаври с това.Финландците определено не са хедонисти и са нещастни по призумция.Живяла съм сред финландци,така че много добре знам колко са отчаяни от живота.Те живеят САМО в петък вечер.Първоначално написано от The Torn Prince
Dwight D. Eisenhower
ATAKABG - Ресект??? Гледай си работата.
The Torn Prince - Колкото до финландците и блек метъла... хората в тези държави попринцип са едни от най-миролюбивите (нищо, че се самоубиват). В Скандинавските държави няма почти никаква престъпност (а имащата обикновено се извършва от чужденци, а не от местните). Самите наказания са доста малки. Предполагам, че е защото рядко се нарушават законите.
А че са ненормални, ненормални са, но не са опасни. Нищо, че озаглавих темата така и че пиша тема за подобно нещо.
Трагедия. Напомня ми на един тийн сериал, където сюжетът ставаше по такъв начин. Там ученикът стреля, защото го пренебрегвата т.нар. "популярни", измъчваха го и беше обект на подигравка.
Дано не се повтаря тази трагедия, тъжно е да виждаш как се убиваме един друг, особено младите хора![]()
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Защо ли вече не се трогвам? Аааа, ми сигурно щото става през ден...
Пффф ми да се оправят![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
кви ги дрънкаш такива сега след като нито познаваш загиналите и ранените нито пък и убиеца..Първоначално написано от ATAKABG
пък и кой си ти че да казваш кой трябва да живее и кой не?
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Първоначално написано от Fuckin'Hostile
![]()
What you give is what you get!
Само на мен ли ми става гадно като чуя за такава трагедия...?![]()
И на мен ми е кофти мисълта, тази и подобни случки са ме вкарвали винаги в дълбоки размисли за живота, смисъла на убийствата и т.н. Нямам предвид депресия, просто разсъждавам върху чудовищната страна във всеки човек. Как може да убиеш някого, какви са мотивите, какъв е смисъла. Момчето явно е имало доста тегави проблеми, може и да се е дрогирал, не знаем. Ама е шок. А представете си това да се случи във вашето училище, до вчера да сте познавали тези хора, да са ви били близки приятели... И за един ден да си отидат всички защото някой мухльо със социални проблеми е решил, че ще ги разреши с това да убие няколко души и да се гръмне. Явно е смятал, че ако се самоубие на никой е нямало да му пука, но ако направи нещо "велико" ще го запомнят. И ето, че сега цял свят говори за него.Първоначално написано от malka_sladuranka
Много инфантилно мнение между другото...Първоначално написано от ATAKABG
I’m gonna put on a iron shirt, and chase satan out of earth I’m gonna send him to outa space, to find another race...
Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Май сте само вие двечките. Оу, с мошно ставате трима.![]()
Айде, бе, кво се вкисвате.. дори не сте виждали снимките на тези хора. По вестниците всеки ден чета за катастрофи и за умрели деца, а никой не пуска тема за това. Пък тези сте тръгнали да оплаквате.
Нищо лично, наистина, просто не ви разбирам.
Собственост на Canis_Dirus