.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Град
    У нас Си (=

"Киноиндустрията в Русе"...Мани бе...

Сори, че правя нова тема за глупости според някой, но до сега четох темата "Киноиндустрията в Русе" няколко реда по-долу и ми направи впечатление:
    да виждаш някой друг освен теб и съгражданчетата ти да се излагат наляво и надясно какъв велик град бил русе
    има хора от варна, пловдив .. но да правят толкова теми и да паридат с това?
    а тези градове са доста по-хубави от русе
    Е ок-като искаш обиждай го, че прави тъпи теми, ОБАЧЕ недей и всички русенци.

А за филма, за който говори-и мен ме избраха, обаче като отидох и като казаха за какво става дума моментално се отказах. 12 часа с тънки дрешки(бях еврейка) трябваше да кисна на гарата за 35 лв на ден. Мани-мани. Аз после тия пари за хапчета ще ги дам....

Ние не говорим меко....хич даже...

Русе НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА да стане Холивуд....Русе върви надолу...сега сякаш се е задържал на едно ниво, ама....

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София

П.С.

Русе и Варна имат много по-благоприятни предпоставки за да станат най-развитите индустриално градове в България,много повече от София и Пловдив.

Защото имат благоприятно географско местоположение (възможност за внос/износ)..Русе е бил център на нефтопроизводството и химическата промишленост..първото е много важно в световен мащаб,а второто е специализиращ отрасъл за българската икономика,така че е неуспоримо че Русе е незаменим град.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Е нали сега има някаква простотия около Русето ви с някви европейски програми не знам си какво
    И как можа да откажеш да играеш еврейка

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Е нали сега има някаква простотия около Русето ви с някви европейски програми не знам си какво
    И как можа да откажеш да играеш еврейка
    А? К'во? За такава програма от теб чувам за първи път
    А за отказването..така прецених (= И казах причините

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Е то оставаше и еврейка да играеш. Като едно българче което на 19.02 поднесе венец от ДПС на паметкина на Васил Левски в Карлово
    А това...ми ще има някви неща из градчето ви, не съм много запознат

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Е то оставаше и еврейка да играеш. Като едно българче което на 19.02 поднесе венец от ДПС на паметкина на Васил Левски в Карлово
    А това...ми ще има някви неща из градчето ви, не съм много запознат
    Аз съм играла Ане Франк,в пловдивския драматичен театър,ако въобще знаеш коя е тя.Ха,мрази ме .
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Kill the kifla co.
    ^сериозно?
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Аз пък съм останала с впечатление, че на меко говорите...

Re: "Киноиндустрията в Русе"...Мани бе...

Цитирай Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
    Русе НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА да стане Холивуд....Русе върви надолу...сега сякаш се е задържал на едно ниво, ама....
    Кажи му го това на онзи, дето си мисли, че това да си статист в някакъв филм означава да си кинозвезда и дето си въобразява, че живее във Виена
    хаахах

Your worst enemy is your self
    Will you fight, or give in?

Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka

Изобщо не говорим меко...Че в града идват селяни дето незнаят как да говорят незначи че и Русе говори като София...Това с мекия език в София е едната причина да я мразя...Бахти селото..Не че Русе,не е ама по отношение на говоренето...

БТВ:ОМГ!!!Как кожеш да се откажеш.....Аз със събраните пари щях да си купя нова дъска...Ебахти...
    London Tipton

Да къф е проблема?Не мога да отрека,че напоследък някои чалгари и чалгарки проговарят меко,но пък истиснките русенци не говорят меко...
    London Tipton

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue

Копеле...

Saatana vittu perkele hate crew!

Град
    София
    Няма значение дали е истински.
    Има висока художествена стойност и дори основният сюжет да е измислица (както например "Под игото") са засегнати наболели за времето му проблеми.Споменати са дати и факти и е описана историческата действителност,което прави книгата и образователна .

А колкото до темата се съгласявам напълно с мнението на EPu.Нямам какво да добавя,иронията й е безпогрешна.
    Dwight D. Eisenhower

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Цитирай Първоначално написано от Your Nightmare
    Да къф е проблема?Не мога да отрека,че напоследък някои чалгари и чалгарки проговарят меко,но пък истиснките русенци не говорят меко...
    искаш да кажеш, че като съм идвал в Русе съм срещал само шопи, а като се разхождам из София (с изкл. на Студ. град) все на русенци попадам?? \/

мммммммммммм дам...
    Живея в Русе все пак вече 11 години и знам как и на какъв език говорим....Има всякакви хора,но в Русе попринцип не се говори меко....
    London Tipton

Град
    У нас Си (=
    искаш да кажеш, че като съм идвал в Русе съм срещал само шопи, а като се разхождам из София (с изкл. на Студ. град) все на русенци попадам?? \/

мммммммммммм дам...
    Живея в Русе все пак вече 11 години и знам как и на какъв език говорим....Има всякакви хора,но в Русе попринцип не се говори меко....
    В Русе определено не говорим меко!

ПП. Аз теб може да те познавам..щом си скейтър трябва да знаеш Владо..знаеш ли го?

Не ме познаваш...И аз не познавам Владо...Определено си седя само в моя квартал...Съмнявам се...Не прибързвайте с заключенията още не съм скейтър... И да ви го обесня няма да схванете...
    [Извинете за поста не е по темата]
    London Tipton

На приятел баща му е от Русе - 20 години в (ХС)СФ и още говори меко :P

Град
    Русе

Русе върви надолу...сега сякаш се е задържал на едно ниво, ама....
    съгласен последните 5-10 год... стремително надолу.. сякаш е като катострофиращ самолет...
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR

П.С.

Русе и Варна имат много по-благоприятни предпоставки за да станат най-развитите индустриално градове в България,много повече от София и Пловдив.

Защото имат благоприятно географско местоположение (възможност за внос/износ)..Русе е бил център на нефтопроизводството и химическата промишленост..първото е много важно в световен мащаб,а второто е специализиращ отрасъл за българската икономика,така че е неуспоримо че Русе е незаменим град.
    хм, за другите градове нз, но това никога няма да стане,дори не мисля,че ще стане по-добре, отколкото е в момента
    Яяяяя... цитата е мой... чувствам се горд...

ПП. Ане Франк е фикция...
    Дневникът е фалшив...
    а? разби ми детските мечти
    Цитирай Първоначално написано от ЕPu
    Кажи му го това на онзи, дето си мисли, че това да си статист в някакъв филм означава да си кинозвезда и дето си въобразява, че живее във Виена
    хаахах
    прочети първите 3 реда от поста ми в тази тема http://www.teenproblem.net/f/viewtop...40425&start=60
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka

Изобщо не говорим меко...Че в града идват селяни дето незнаят как да говорят незначи че и Русе говори като София...Това с мекия език в София е едната причина да я мразя...Бахти селото..Не че Русе,не е ама по отношение на говоренето...

БТВ:ОМГ!!!Как кожеш да се откажеш.....Аз със събраните пари щях да си купя нова дъска...Ебахти...
    СОФИЯ пък е градът, където говорят на другата крайност на "меко", колкото до Русе, не знам дали са селяни или кви са, но ако съдя по новата ми даскалка по физика(май е от село... ) то няма град, където да се говори по-меко
    П.П. унейбъл... я дай пик-че... сигурно сме се засекли
    П.П.2 ... господина ми по свят и личност днес ме гръмна... вика че след време щяло да има само 2 големи града - София и (може би) Варна... паднах (щяло да стане така по модел на Гърция - Атина и Солун - общо 70-80% от населението)

Град
    София
    Водолейче м,не е вярно това за 1/3 от индустрията на България.
    Никой град,никога не е бил толкова добре развит,че да произвежда 30 + % от БВП.Даже сега,София ако не се лъжа заема около 10-15 % нищо че е столица,и в нея са съсредоточени уникални,административни,к ултурни,индустриални,транп ортни и тн. функции.
    Пък и да е вярно,това е било преди,а на стара слава е тъпо да се живее. :P

И с какво по-скоро ти разбива детските мечти,това че Ане Франк не е имала истински прототип,а е била художествена измислица?
    Dwight D. Eisenhower

Град
    София
    Раааааааавр...

Кой ти говори за индустрия, говорим за урбанизация тук и вътрешна миграция...

Индустрията и селското стопанство все повече се обслужва от машини, а хората се преориентират в сферата на услугите (справка. Южна Корея 77% от населението е заето в сферата на услугите), което предполага миграция към големи населени места...
    Джентълмена заговори пръв за индустрията и аз му отговарям..иначе съм съгласна с теб,че хората се организират да работят в третичния сектор (на услугите).Не само в Корея,ами и в България.Във всеки един от 8те района на България,на първо място по дял от БВП е третичният сектор,дори и в селскостопански райони като моя Западно Тракийско-Родопски..

Няма да се съглася обаче за това за урбанизацията.Периода на най-силна урбанизация е отминал.Бил е характерен през 50те години.Сега се наблюдава точно обраното,2006 са най-засилени миграциите град-село..
    Просто след връщането на земите на собствениците,след законите на реституция и реправатизация,хората предпочитат да си копат на село,отколкото да затварят капачки на буркани в някоя фабрика-монопол в голям град ..
    Dwight D. Eisenhower

Град
    София
    Ами...колкото и патетично да звучи,съдя на базата на статистически данни,от учебника ми по икономика на България.Издаден е 2006 година.Така че данните са актуални .

Колкото до това,за отлива на хората от центъра към покрайнините на града,или т.н. "субурбанизация" е похвално че я има,по това започваме да заприличваме на развитите държави.Например за англичаните,да живееш в покрайнините на Лондон,е много по-престижно отколкото в самото промишлено ядро.
    Аз не съм забелязала в Пловдив подобно явление,но щом в София го има,браво.
    Dwight D. Eisenhower

Аааабе! Как да не говорите мьеко?!
    Вие, Добрич и там наоколо барабар с нас варненци говорим баси изоглавеното... oбаче все намирам точните думи апф
    не е възможно някой да ти каже нещо без да натърти на 'И'...
    Ибел', 'дИте', 'пра'ймИ', 'листитИ', "измий чинийтИ" 0.0
    пък където трябва да сложим 'И' задължително се изтипосва едно 'Е' като да опровергаем, че знаем за съществуването на този звук.. 'тЕре' 'семЕнар' 'дЕректно'
    Ай да не кажа, че всички говорите/им така... ама една доо0оста голяма част...
    или пък 'емиииииииии'...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    Русе
    строят се цели квартали?

Град
    София
    Те са два учебника..единият е на проф.Дончо Дончев,един зелен 650 страницов ,другият е на Румен Пенин.
    Уважавам мнението ти,като човек,завършил най-големият икономически универитет в България,но съм склонна да вярвам и на учебниците. :P

Добре,признавам че може би асоциацията ми с Лондон е неправилна,не съм била там и не познавам икономиката им,но просто дадох хипотетичен пример с развит град.Но мисля че схвана идеята ми.

Сигурна съм в това което говоря,имаше абзац в текста в който се посочваше в проценти вътрешната миграция на населението и дела "град > село " беше най-голям,следван от "град > град" и чак тогава "село > град" .. ако държиш,че разровя дисагите и ще ти кажа процентите ..
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Русе
    хах, she is the one, много силна теза(+доказателсвта, най-вече "емиииии"), трудно някой би могъл да я опровергае...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си