- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Киноиндустрията в Русе"...Мани бе...
Да прав си ,само че процентите за "град>село" и "село>град" се образуват като се има предвид отношението между това колко селяни са дошли в града,и колко граждани са отишли насело.Тоест опорната точка е града.И според данните повече хора си тръгват,отколкото да дойдат да живеят постоянно в града..доста голям е и процента на временно пребиваващите в града,само за работния ден-"трудовите пътувания",както сам каза,София наброява няколко милиона през работната седмица,а иначе след последното преброяване на населението ,постоянно живеещите в София са 1.2 мил.
Така че си прав за това,че хората идват да работят в големите градове,но пък предпочитат да живеят насело.(според данните)
Съжалявам,ако съм ти станала досадна,спирам да споря.![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
На мен пък ми се струва, че хората, които не живеят в големите градове целят да се заселят именно там. Определено те са по-упорити и по-амбициозни от 'кореняците', а пък вторите се стремят към някое по-тихо местенце и си взимат вили в околните села или други малки градчета.Първоначално написано от RAWRRR
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Толкова много термини направиха гащичките ми на палатка..![]()
Съжалявам,трябваше да го кажа .. един интелигентен разговор,трябва да се завърши по просташки начин,иначе не е истински спор.![]()
Dwight D. Eisenhower
exploitedteen, вкара термините![]()
![]()
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
И после защо някои те мислят за момче :PТолкова много термини направиха гащичките ми на палатка.. Embarassed
Съжалявам,трябваше да го кажа .. един интелигентен разговор,трябва да се завърши по просташки начин,иначе не е истински спор. Very Happy
Ами уви не съм момче.Макар че .. като малка имах опити да се направя,сега като жена трябва да се възмущавам на глупавия сексизъм,който е обиждащ за самите жени,но уотева..Първоначално написано от Fuckin'Hostile
Quench дълго време ме лъжеше,че съм имала мъжко мислене,после най-после ми каза,че съм си курвичка.![]()
Dwight D. Eisenhower
струва ми се че тряа напрайм няква кампания "ЗА" субурбанизацията в най големи градове... най - вече в софия, макар там да е най изразена е крайно недостатъчно))
![]()
![]()
![]()
![]()
много интересно как ще я направите тази кампания..гладна стачка пред министерството?
Dwight D. Eisenhower
ахахах базиках се)))
то тва няма как да стане, ясно е))... мисля да напрая друга урбанизация... кат отида да живея в Букурещ
![]()
имах предвид него и още 1-2 момиченцаПървоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
като не знаеш за какво става въпрос не си отваряй устата!
аман вече от хора, които само се правят на интересни
Само ако знаеше книжовното значение на "бъзикам се",никога нямаше да използваш думата,или не знам,може и да си гей ..
![]()
Dwight D. Eisenhower
Да бе.. Не се говорело на меко в Русе.. За това се бъзикат, че фирмата "Горенье" е русенса....![]()
В София се говорело на меко...![]()
![]()
![]()
Пришълците сигурно говорят така...Но като цяло.....![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Ооо ядосах се...Не говорим меко разберете....Бахти темата само ни провокира да спорим...Някои си говорият с "И" и там другите меки букви,ама не говорим меко всички в Русе как в София...
London Tipton
Хахах ма как София винаги ви е в устата.. хахахахахах![]()
къде пък казах, че ВСИЧКИ говорят така?! Вие копче не давате да се каже за 'свещения' ви град там... к'вото се засягате толкова... и почвате да нападате другите градове... пфф... шовинисти...Първоначално написано от Your Nightmare
![]()
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Хах... егати забавната тема![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
знам го, но в момента не правя изявление по нац. тв и не говоря книжовно :P (добре поправка - шегувах сеПървоначално написано от RAWRRR
)
П.П.
your nightmare, не знам и аз дали си ходил/а в софия, ама е смешно да казваш, че там говорят меко , на когото и да го кажеш...![]()
защото се гордеем с историята си(ако прочетеш малко ще разбереш що ни тресе по голяма грандомания и от софиянции поне аз се опитвам да направя нещо за нея и днес...
Изглежда, че тия, които говорят твърдо, казват за другите, че говорят меко и обратното. Истината е, че преди време (не знам преди колко), България е била разделена на два диалекта - Я-кави и Е-кави. Я-кавите са западните, а Е-кавите - източните. За да може да се приеме един книжовен език за цялата страна се изготвят правописните норми. Казва се хляб, но хлебен, мляко, но млечен. Друг е въпроса, че в София все още казват хлеб, млеко и т.н.
И стига сте се карали, никъде не се говори изцяло книжовен език. Дори преподавателите по български си слагат ударения, където си поискат. В университета като почнат с това казАли, ходИли и ми става лошо...![]()
аз съм 1/4 румънец... не виждам нищо лошо да живея в Букурещ.. а и ми е на 1 час път...Първоначално написано от exploitedteen
![]()
не те разбрах? excuse me?Първоначално написано от exploitedteen
![]()
п.п. байотивам да се образовам
Абе ей, кретен! К'во обиждаш русенците, бе? С болни мозъци сме били. И бас, че Русе е далеч по-хубав и чист град от тъпото ти село, където и да живееш. Пък ако е София ->Първоначално написано от ATAKABG
![]()
Многооооо си зле, честно...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ПП. Ама хич не ми пука с какво ще ме нападнеш. Отсега ти казвам, че няма да отговарям на евентуалните ти постове...
И между другото, ако беше поне мъъъничко умен щеше да знаеш, че Дунава от много време не е преливал в града ни, защото брега е доста висок.
Улиците са чисти...поне в сравнение с улиците на София и доста други градове.
За въздуха...хм...не споря...
Хората от големите градове се фукат с това, че са от голям град. Хората от малките градове - с чисти улици, добри хора и т.н. Навсякъде е така. Тъпи са тези, които обиждат на град, потекло, раса и т.н.
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!