- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- За или против смъртното наказание...
Против съм и ще кажа защо.Според мен, много по-тежко е да прекараш целия си живот зад решетките, отколкото да умреш.Отнемането на човешки живот е лошо нещо, независимо какво е направил дадения човек и защо го е направил.Не мисля, че най-правилния начин е да го гръмнеш и готово.
Аз съм за защото присъдата до живот е същото,но по трудно се издържа на такова нещо да стоиш в затвор до края на живота си
И аз не подкрепям отнемането на чужд човешки живот,НО след като този"човешки живот" е отнел друг,съм "ЗА"!Ако всички сме на този принцип,то тогава света 6те се изтрепе до дупка,както са подхванали...законите ни са твърде "хлабави"ето за тва сме на тоя хал!Един друг пример-за6то,когато двама зрели,емоционално и финансово подготвени хора решат да си осиновят дете,"законът" ги кара да минат през хиляди,милони излишни глупости и работата да се протака около година,а в съ6тото време тия деца умират от гладПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Еми не не мисля, защото някои хора извършват такива неща, че заслужават точно смъртно наказание.. Примерно ако някой сериен убиец няколко души, не мислиш ли че трябва и неговия живот да се отнеме за сметка на тези на хора. Вярно е че това няма да ги върне, но отчасти има някава справедливост.
Аз съм напълно ЗА. Може би сте чували за известния убиец Тед Бънди?!Официално се смята, че той е убил 36 жени, а неофициално числото се качва до 100. Нима казвате, че такива изверги не заслужават смъртна присъда? Според мен заслужават...лично мнение, но както се казва око за око, зъб за зъб.
Ми...от една страна да,защото нямаш право да отнемаш живота на който и да било,най-вече на децата,което в днешно време се случва най-често и трябва да си получиш наказанието...но пък от друга страна независимо кфо си направил,единственият човек,който може да те наказва за постъпките ти тфа е Господ и никой друг....
За.
We fear no one and the law cannot do anything to stop us.
Против съм. Доживотен затвор е много по-тежко наказание от смъртта. Смъртното наказание е бързо, докато в затвора престъпникът ще мисли до края на живота си какво е сторил. Според мен доживотният затвор е по-тежкото наказание.
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
ami ako e stanalo slu4aino ?Първоначално написано от nekfo_sladko_bebe
2, 3, 9, 10 И 11т. от правилата.
Гледайте филма "Изкуплението Шоушенк" и може би ще намерите отговора...