- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Решаващата битка - "Благодаря" срещу "Мерси&q
Пичове, защо предпочитате да казвате "мерси" вместо едно патриотично "благодаря"?
Мен например много ме дразни, когато помогна на някой/някоя, той/тя да ми отвърне с едно грозно "мерси". Или пък когато кажа на някое момиче, че е хубаво тя да ми отвърне с "еееееей мерсииииии" или със супер-мега-ултра-турбо-гига-свръх-мощното словосъчетание "мерси много".
Аз лично предпочитам да употребявам "благодаря", защото звучи по хубаво и защото си обичам родното.
Благодаря за вниманието
мерси за тъпата тема
имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
Не предпочитам.
Факт е, че не са малко чуждиците, вече загнездили се в речника ни. Не можем да се борим срещу природата си, но се опитвам да изчистя езика си от всякакви "подправки".
ПП:"супер" е най-българската дума, ше знайш.
3атова аз пи6а ''10x'' а ина4е пове4е използвам мерси но...... нз за6то ?!!??!??!?![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Не може да се правиш на патриот и да не използваш мерси,вместо благодаря,а в същото време да използваш хиляди други чуждици,заемки,калки и тн.
Езика е средството с което мислим,а ти не можеш да котролираш априорно мислите си,така че докато мислиш и ти използваш мерси,вместо благодаря-сигурна съм,защото от е по-лесно и по-кратко за изговаряне,и дясната половина на мозъка ти веднага избира него,вместо благодаря.
Това че ти после можеш да контролираш речта си и да произнесеш благодаря,вместо мерси си е друг въпрос.
Не искам да обяснявам по-подробно,защото пак някои хора,ще ме обвиняват,че много се показвам и се правя на умна хахаха.
Като цяло логиката ти е дребнава.![]()
Точно. С "благодаря" трябва много да си въртиш езика.Първоначално написано от exploitedteen
Не виждам разлика между двете... глупава тема... глупави аргументи... глупав автор![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Е те вече ти казаха де..ама ще ти дам и друг пример.
Аз си използвам 'мерси',ама за това си има и друго обяснение,просто навик.(както впрочем и 'пардон',винаги го използвам,когато настъпя някого в автобуса примерно,докато преди изпозвах просто 'опааа')
Тааа 'благодаря' би следвало да се използва при официално общуване.![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
Имам съучинк, който също ни поправя, той никога не използва "мерси", но не съм си взела бележка, защото в случая не мисля, че е толкова нужно.Но той поне не използва чуждици при аргументирането си.
кхахахха и аз по едно време так казвахПървоначално написано от ABSOLUT`me
много е смотано
Иначе казвам "мерси", защото на първо място ми звучи по-красиво, второ - по-кратко е. Аз искам езика ми да е красив, не нечий. И по тази причина казва звучно и цветущо "дееееба" вместо скучно и глухо "fuck".
Saatana vittu perkele hate crew!
По-често казвам "мерси", но се опитвам да се отуча от този навик и да започна да използвам само "благодаря". Не е лесно.
това "мерси" съм го намразил от една реклама за банка или кредит беше..
тоя там дето го казва, строителят, е егати инфантилният екземпляр
Употребявам ги еднакво често.. което първо ми дойде наум.![]()
Собственост на Canis_Dirus
Каквото ми дойде наумВсе ми е едно дали ще кажа "мерси" или "благодаря" .Какво като едното е на френски? Много важно
![]()
Първоначално написано от ~BoRn^InLoVe~
Само мозък си нямаш а? Ма за к'во ти е.имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
Винаги използвам благодаря.
ПС Епа "опа" си е най–българско.![]()
Напротив,трябва много акъл,за да можеш да манипулираш и въртиш на пръста си толкова много мъже.Първоначално написано от Fuckin'Hostile
![]()
Не бъркай акъла със заложените природни "качества"...
А и има мъже, и "мъже"![]()
Не ги бъркам изобщо.Първоначално написано от Orono
Може и да не си първа красавица и пак да ги контролираш.
Няма мъже и мъже,нито пък жени и жени-всички са манипулируеми.
Със сестра ти ще ме довършите![]()
Първоначално написано от I*object
![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
Имаше една тема за самовнушението, виждам, че си я прочелаПървоначално написано от I*object
![]()
Ти използваш чуждици , а критикуваш тези които използват "мерси" ?! Мерси го използват повече , защото 'благодаря' е по - трудно за изговаряне и по - дълго.. също много зависи в каква среда си , забелязала съм , че повечето хора казват мерси на познати , приятели и т.н. , а на непознати казват благодаря. Така както казваш 'чао' на приятел и довиждане на непознат![]()
ABSOLUT`me,какво смешно в думата "манипулируеми"?
Ороно,не съм отваряла темата за самовнушението,ала съм си мислила много отдавна за това,още когато съм чела Сун Дзъ. (ако въобще знаеш кой е той)
Ако се опиташ да се присмееш над думите ми,че всички са манипулируеми,си много заблудено дете,което е имало късмет да не попада в ръцете на психопати.Ако се прави целенасочено blowminding,се получава.Пък и си има някои безотказни тактики,които обаче няма да споделя.Ще те оставя ти да си поблъскаш главата.
Много сме печени нали?Първоначално написано от I*object
![]()
Съвсем се отклони от темата на поста ми, ама нищо, пиши сиПървоначално написано от I*object
![]()
Пък като си почнала Сун Дзъ, вземи почети и Мусаши![]()
Благодаря ми звучи твърде официално, за тва!