.

Виж резултатите на анкетата: Каква ОС използвате?

Гласували
37. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Windows XP

31 83,78%
  • Windows Vista

3 8,11%
  • Друг Windows

0 0%
  • Linux Ubuntu

3 8,11%
  • Linux Fedora

0 0%
  • Друг Linux

0 0%
  • Mac OS

0 0%
  • Друга

0 0%
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnTiBuLLsHiTs
    born_stubborn ти си момиче?!

Тааа аз не плюя Вистата , просто тя не е това което се очакваше да бъде и като каквато я представят. С една дума Вистата обвързва потребителите да закупуват хардуер като по този начин пълнят джоба на дадените производители и им осигуряват пазар.

born_stubborn Я кажи със какво се занимаваш или пс тата ти са някакво странично хоби ?
    Интересно ми е ,защото досега не съм спорил със момиче на таква тема ... направо не знам какво да обърна

Това, че повечето потребители ги интересува главно графиката е напълно естествено. За човек, който не използва всички възможности на компютъра си, а просто гледа филми, слуша музика и използва интернет не би имало кой знае каква разлика в стабилността и сигурността на системата му - под ХР или Линукс. Тогава как да си "хареса" ОС? Ами естествено ще избере тази, която му се вижда най-приятна за гледане, с най-хубавите иконки и тн.. И тук, според мен, Линукс губи. Уиндоусът е по-шарен. Друг е въпросът, че е и най-известен (поне у нас) и новата щайга винаги е придружена с него. Средно-статистическият юзър не би тръгнал да го сменя - а и защо - нали прави и има всичко, което му трябва. А и май Уиндоусът е по-лесно управляем от Линукса .. помненето на команди си е сложно нещо.

Лично аз съм си много доволна от ХР, харесва ми и като графика (ползвам StyleXP), и като начин на работа. Правило ми е мизерии, но и аз на него. Линукс е по-добър в отношение на защитата, тъй като за него вирусите са малко. Безплатен е, но и ХР също е :Р Наистина не съм го ползвала, за да говоря напълно обективно, но засега не виждам причина да сменя ХР с него, освен от любопитство. Но заради по-горните причини не съм го пробвала. Може би по-нататък.

Откъм графика Виста е по-интересна (не казвам по-красива). Това може би е достатъчна причина да си я сложиш, но не и да останеш с нея.

*И да - момиче съм. Щайгите са ми хоби - софтуера, от другото не разбирам. Адски ми е интересно, може би ще уча нещо с компютри.

Forslor
    Guest
    Веднага ти казвам , че графичната среда на Линукса е къде, къде по , за разлика то тази на Windows XP or Vista , но те извинявам заради това ,че просто не си имала възможноста да им се насладиш.
    Другото което е ,че за Линукс вируси няма има само долнопробни спекулации
    Не си мисли ,че всичко във Линукса минава през конзолата ...в общи линии е така , но вече се наблюдава един прираст на изработката и стремежа към това да има повече самоинсталиращи се скрипчета и т.н с цел да улеснят максимално потребителя.
    Относно гледането на филми и ровенето в интернет Линукс-а е в състояние напълно да удовлетвори тези нужди без почти никаква донастройка и т.н . Като си имаш на представа ,че една от най - широко разпространените диструбуции DamnSmallLinux е около 50 МВ със графична среда и куп друг софтуер ... което може да работи и под Windows , но ако те интересува и сама може да се запознаеш.
    Просто трябва да опиташ от всичко за да си способна да дадеш едно напълно изградено на базата на опита си мнение.

Най ме дразни,че под Линукс тря да играя COD4 през Wine
    ама нещо ми бози мн. Иначе други забележки към (визирам) Убунтуту нямам.
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    ...

от 2 год съм си с XP Pro,харесва си ми...въпреки че и 98 не беше зле хаха бъзикам се...

Windows XP professional

Град
    София
    Windows XP с интрефейс на Виста и на лабтопа и на десктоп PC-to.
    N2O

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    линукс федора..
    кой как се е преебал

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си