.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Въпрос за моята гадна коса :evil:

Тъй де момче съм и съм на 14 ииии нямам много дълга коса но в момента я пускам дълга не много дълга амии колкото да си я направя на тия плитки залепени за косата незнам как се казват иии в момента косата не е много дълга обаче се навива... щото е къдрева и се начупва... как мога по някав начин да си я изправям без да си изгоря косата ии главата(маша)

е как може да питате за такива неща .. зимаш ютията на майка ти и се праиш, както ти харесва
    По-добре да си безделник, отколкото без празник.

Пфууу идиот/ка !

първо на първо не мисля че обидата ти е уместна и ... опитах все пак с ютията :P

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Расти му се вика и са суипер гадни мен ако питаш.Няма начин да си изправяш косата без да я гориш с преса или квото ида било.. мислиш ли че ианче ние момичетата щяхме да си я гориме непрекъснато.Съжалявам,про сто няма начин.Я вземи си се подстрижи късичко като момченце.Кви си тия плитки.. колкто до отговора за ютията.. еми то е като пресата и пак гори.
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

точно това се опитах да обясня на дамата обаче тя си мислеше че .. с ютията има голяма вероятност и главата да си изгориш

Цитирай Първоначално написано от Kisses{P}
    Расти му се вика и са суипер гадни мен ако питаш.Няма начин да си изправяш косата без да я гориш с преса или квото ида било.. мислиш ли че ианче ние момичетата щяхме да си я гориме непрекъснато.Съжалявам,про сто няма начин.Я вземи си се подстрижи късичко като момченце.Кви си тия плитки.. колкто до отговора за ютията.. еми то е като пресата и пак гори.
    Не му се викат расти няква кост беше ама незнам как беше точно затова не казах да не се изложа

Цитирай Първоначално написано от pirataaaaa
    Цитирай Първоначално написано от Kisses{P}
    Не му се викат расти няква кост беше ама незнам как беше точно затова не казах да не се изложа
    Рибя кост имаш предвид, нали? Иначе няма начин да си изправиш косата, без да я гориш. Рекламират някакъв шампоан Nivea straight & easy, ама сигурно толкова ще ти изправя косата. Така че само преса или ютия (става, обаче имаш риск да се изгориш ).
    Pure white

Рибя кост xDDDDDDDD Рибена кост се казва!
    За да не си гориш косата можеш да пробваш шампоана на Нивея за гладка и права коса(не знам обаче дали действа някой ако има опит с него да се обажда) и след това да си изсушиш косата със сешоар и кръгла четка с малък диаметър.Ако не се получи желания от теб ефект ти остава пресата.Преди да я използваш обаче си сложи кристали за коса-до някаква степен предпазват косъма =)

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Рибя кост xDDDDDDDD Рибена кост се казва!
    За да не си гориш косата можеш да пробваш шампоана на Нивея за гладка и права коса(не знам обаче дали действа някой ако има опит с него да се обажда) и след това да си изсушиш косата със сешоар и кръгла четка с малък диаметър.Ако не се получи желания от теб ефект ти остава пресата.Преди да я използваш обаче си сложи кристали за коса-до някаква степен предпазват косъма =)

Е, объркала съм се. И аз съм човек и аз правя грешки

Как можеш да си изправиш косата БЕЗ да си я гориш..?Никак..При всички случай я третираш.
    Ех момчета все се мислите за всезнаиковци ама...се опирате до нас..
    Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п

Защо ли твоя проблем ми е познат до болка Купи се шампоана за изправяне на нивеа и с четка и сешоар
    Любов ли ? Тя не съществува . Курви? Курволяк колкото щеш...

пфф и не му се казва расти ,а дредове Раста е самия чоек...

Цитирай Първоначално написано от State oF MinD
    прическата, не човека

Град
    Bikini Bottom
    Цитирай Първоначално написано от dan4ety
    И аз съм човек и аз правя грешки
    Прав/а си... пп по темата, има балсами, шампоани, ма нямат кой знае какъв ефект

Лелееее... майко0о0о0о0 Дред е един от "кичурите", раста е прическата..

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Цитирай Първоначално написано от varnen4e
    Лелееее... майко0о0о0о0 Дред е един от "кичурите", раста е прическата..
    леле божке... не си добре...изобщо интересуваш ли се от раста културата ,за да спориш.. ше ти извадя няколко редчета ,за да се увериш в това ,че не си права

Често хората разпознават Растите по техните бради и прически, Dreadlocks, които те носят като първични белези на принадлежност към своята вяра. Dreadlocks за тях са символ на статута им като чернокожи, на чест и достойнство. Те сигнализират за възпротивяването на Растафарите да се дистанцират от естесвения начин на живот.

Значението на къдриците произлиза още от древното начало, преди Римляните да открият и въведат ножиците и бръсненето и да наложат тяхното използване. За неправилно се смята рязането и ресането на косата, позовавйки се на цитат от свщенните нареждания в Левит 21:5

"Те не бива да правят зло на главите си, нито бива да постригват или бръснат брадите си, нито бива да режат парчета от плътта си."

Затова на Растафарияните им е позволено да сплитат гъстите си къдрици и да им придават форма. Тази формa те наричат Dreadlocks ( Dread означава страх, ужас, боязън, страшен, ужасен, вдъхващ страхопочитание. Lock : кичур коса, къдрица). Тези коси имат за цел да вдъхнат страхопочитание. С това наименование Растафарияните осмиват неверниците, които се отвращават от техния външен вид. Думата "dread" приема и значение на дума за възхвала.

Човек наблюдавал традициите може да каже, че колкото по-дълги са dreads на един растафар толкова по- дълъг е святият му път в живота. Раста без dreads е "плешивец" - той не може да бъде сериозно възприет. Растите, които били арестувани от полицаите, бивали обръснати веднага. Това е един акт показващ откритата клевета и социалния контрол над движението. Те са много разгневени поради тази жестокост, защото Dreadlocks са много значими, съпътстващи техните духовни и религиозни убеждения. Растафарите вярват, че могат да мислят по - ясно и да усещат опасността, надвиснала над тях, благодарение на Dreadlocks. Вярват, че благодарение на тези естествени "рецептори" могат да получат видения от Jah.

.. е?..сега какво мислиш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си