Това се случва 14 век някъде, ако не се лъжа. Моето мнение по върпроса е следното: Европа тъкмо излиза от епохата на Средновековието и влиза в Ренесанса. Според средновековните представи е грешно човек да се къпе и да се грижи изобщо за тялото си и затова особено в западна Европа всеки втори е бил потенциален носител на чума, която на времето е била свръхвируса, нещо което сега е СПИН-а.Мръсотията на тези миризливци - ренесансовите европейци е страхотна среда за развитие на разни ларвички, личинки и всякакви вируси на болести, но в начален стадии. т.е по тях се развиват не някакви възрастни вируси, които да убият жертвата си, а само се размножават, тъй като интересно е да се отбележи, че вирусите обичат чистите хора, а не миризливците. В Южна Америка хората се къпят и това своевременно спира развитието на болести няма и хората нямат имунитет към нея, докато в Европа хорта са си изградили някакъв имунитет. И когато една нова болест идва на Новия континет всички се тръшват болни от нея и организма им няма време да реагира [-o< Доколко съм права не знам, но мисля, че е така.