- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- КАЖЕТЕ МИ СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е
Здравейте всички!
Бих искала да ви споделя нещо и да си дадете мнението!Значи става въпрос за моя клас!Заедно сме вече 3-та година ( 10 клас сме вече)!Още от 8ми клас има кадри в класа, които пречат на учебния процес и не позволяват както на мен така и на останалите ми съученици да слушат учителите.Но това разбира се се случва в определени часове!Друго важно нещо е че класните ни ръководители се сменят всяка година,както и повечето учители.Значи нито съм отговорник на класа нито нещо подобно,но всеки път когато трябвя да се ходи до канцелария,дирекция или учителска стая все аз ходя!Подготовката и организацията за масата на класа ни за Коледния бал на училището отново е моя!С една дума правя всичко за класа си!И с надеждата да ми се отблагодарят с нещо аз очаквам поне да не ми пречат в часовете.А те правят точно обратното!Говорих с класния ми 2 пъти,майка ми също разговаря 1 път с него!И днес в часа на класа той постави темата за дисциплината!И аз излизнах кривата,защото в часовете в афект от техния шум аз крещейки им се моля да спрат да говорят - стоя на първия чин и не чувам г-жата!Може ли аз да съм виновна и да ми се подиграват за това че искам да слушам в часовете!!!
НАДяВАМ СЕ ПОНЕ НЯКОЙ ДА МИ ОБЪРНЕ ВНИВАНИЕ!!!БЛАГОДАРЯ ВИ
Не не е честно,определено.За момента ти се безсилна,никой твой съученик не те е подкрепил(до колкото разбирам от постта ти).В повечето случаи и класните ръковидети са неспособни да се справят с дисциплината по време на часовете.В моя клас,също има бърборковци...но се справям някак си,поне са разбрани.Проблема с дисциплината не е прецедент,дано да откриеш правилния път към разрешавенето му.Успех.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Май си едно от онези момиченца, които си мислят че колкото повече услуги правят на другите, толкова "по-големи клечки" са в очите им, а не е така. Да знаеш - няма такова нещо като признание, на мен хич не ми пука че някой се прави труда самоизтъквайки се по глупавия начин, по-който ти го правиш. Да знаеш, по-скоро си досадна в очите на другите. Ти не помагаш безкористно, просто очакваш активи. Напротив, отношението ще е негативно естествено. Кво очакваш? Само да се мазниш и да очакваш възхищението на останалите ли ?
Лошоо...Еми абстрахирай се от говора им и слушай даскалите съсредоточено и внимателно
Поемаш отговорността за Коледния бал ? Ми защо го правиш ? Явно другите ти съученици нямат желанието да се виждат с хората от класа.. а ти правиш нещо , което те не искат и искаш да са доволни ? Извинявай .. добре не си отговорник , защо се намесваш в работите , които трябва да върши отговорника. Има лесно другия път като трябва да се отиде до канцеларията (примерно) не изявяваш желание и готово. Хем ти няма да имаш грижи за нищо , хем няма да си недоволна , че не те оценяватА по въпроса за дисциплината .. в ЧКР вдигни ръка и поискай думата и обясни на класа , че трябва да спазвате някаква дисциплина в учебните часове. Или да се съобразяват малко с другите .. ако не искаш ти да говориш , кажи на класната да го направи. Повдигнете една тема дали трябва да се съобразяваш с хората и дали трябва да им влизаш в личното пространство и ако имат малко акъл в главата ще разберат. Нека класната да говори и с колежките си да си оправят дисциплината в часовете.Тези , които не слушат забележки (нз дали важат във вашето даскало толкова много , но в моето да) или да ги изпита на учебния материал.
П.С. После учителите искат по - високи заплати. Не могат дисциплината да си оправят , а и се съмнявам да могат да преподават!![]()
Благодаря ви че сте си направили труда да ми обърнете внимание!Мерси!
ти ся няква бомба със закъснител
успокой се преди да получиш нервен срив на 20
Еми никой не обича приличните 'зубърчета' извинявай знаM ,4e 3By4u 6aq ragHo aMa tфа е истината...
Защо си правиш труда да вършиш цялата работа като не си отговорник немога да разбера пък после се оплаквашили ти просто се натягаш на даскалите за да се правиш на важна ами извиняваи ама според мен никои не ти е длъжен!за това че говорят и ти пречат разбирам не е никак приятно но няма как да ги спреш а ако толкова много ти пречи и си толкова примерна ученичка премести се в някое елитно даскало кадето всички са зубъри и игла да падне се чува в час
![]()
често казано за клас като твоя не си заслужава да се тормозиш ... мисли за себе си слушай по задълбочено в час и ако нещо не си разбрала просто след часа попитай учителя си невярвам да ти откажеПървоначално написано от extreme_
![]()
![]()
Като цяло е глупаво да правиш всички теэи неща,които иэброй с `надеждата да ти се отблягодарят`.?овек трябва да прави нещо,когато иска да го направи или най-малкото ако би имал някаква полэа от това.А ти май ,май нито имаш някаква иэгода ,нито ти е приятно.Тогава просто не го прави.
А сега отностно поведението на съучениците ти.Мисля,че приемаш отношението им доста лично.В повечето училища е така.Просто хората като теб,с желание эа учене и внимание в час,вече са доста малко.Все пак те поэдравявам,че си такава и може би имаш някакви амбиции.Но да си дойдем на думата.Може би приемаш нещата доста лично.Те надали го правят с цел да пречат конкретно на теб или ня накой друг от класа.Просто има по-шумни ученици-и в моят клас е така (аэ съм една от тях).Не мисли ,че ти си обекта на вниманието им и ,че правят олелията в час само и единствено ,эа да ти е гадно на теб.Въпреки,че не съм пряк свидетел на ситуацията,мога да ти гарантирам,че не е така.Просто хората явно са по-прикаэливи и ги мърэи да учат
...колкото и да викаш,нищо няма да постигнеш.Просто се примири и се старай да се абстрахираш по някакъв начин от шумотевицата.
[size=7][b][u]fosse cos
защо всички използват думата "зубър" без да знаят к'во значиПървоначално написано от {SeXy_BaBy}
![]()
![]()
по темата: Никой не ти е виновен, че сама се нагърбваш с толкова много неща...за тези 3 години не си ли се убедила в неблагодарността на съучениците си. Относно дисциплината....сори мацка, ама така ще си остане (знам от личен опит) дори и да се поуспокоят пак ще се намери поне един на който много да му знае балалайката.
ТоЧно ТаКа... и Аз сЪм На ТвоеТо МнениеПървоначално написано от {SeXy_BaBy}
![]()
![]()
Няма да се молиш да млъкнат. Крещиш колкото можеш! Аз така правя, ако искам да ме чуят!Повече нищо, ама нищо не прави за тях. Зарежи всичко по-добре! Както се отнасят те с теб, така се отнасяй и ти с тях!
![]()
О, Боже мой! Ходила до канцеларията и до дирекцията - каква саможертва, те там хора ядат. И трябвало да гласи масата за Коледния бал - толкова е трудно, че е по-добре да се самоубиеш.
Класа ти не те харесва, ама много. Иначе щяха поне да млъкнат като викнеш. И аз да бях, и аз нямаше да те харесвам.
Нали си на първия чин...учебник нямаш ли от там да прочетеш или върви на консултация, остани да питаш след часа...Аз ли трябва да те уча.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eми стига си организира празненства балове и т.н.! До тук беше! НЕка да видим без тебе какво ще стане! К? Просто ако те карат да отидеш до дерекцията и т.н. кажи твърдо : ,, НЕЕЕЕЕ ''![]()
![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
Не се занимавай с твоя клас.Не им организирай балове и такива глупости.Съучениците ти няма да ти се отблагодарят по никакъв начин.Животът е такъв.![]()
In life, unlike chess, the game continues after checkmate.