- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно?
Ами в момента чета "Портретът на Дориан Грей" страшно интересна се оказа...![]()
Не мога времето сега назад да върна,грешките които съм допусналa няма как да променя и не искай ти назад да се обърна,а накарай ме напред да продължа!!!
"БГ кръстникът" .... Карай, че е трудно да се повярва, че чета изобщо нещо си...![]()
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Започвам "Крондор" на Реймънд Фийст и "Наръчник по когнитивна магия" на Л. Спраг де Камп и Флетчър Прат.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Еми отдавна се канех да си взема книга да почета.Взех си "Търговецът на оръжие" от Хю Лори.Просто се 1 си гледам д-р Хаус на книга.
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Twilight![]()
В момента чета Брегът на тъмната вода от Нора Робъртс после отивам на Картинен ключ към ТАРО
Точно преди около час дочетох New Moon oт поредицата Twilight на Stephenie Meyer![]()
In the face of true love you don't just give up...even the object of your affection is beggin' you to...
Артър Конан Дойл- "Шерлок Холмс" 1-ви том-прочетох последно. Прочетох цялата задължителна литература за 9 клас. Сега мисля да започна Агата Кристи- "Убийството на Роджър Федерер" (не знам дали се пише така)
в момента не чета ,но последната книга,която прочетох беше ''Кери'' на Стивън Кинг
And everyday when the knife in my back starts to twinge n' turn,
My eyes are catching fire and my heart starts to burn.
A foot away from you is like a bit closer to heaven,
Then again it's like being needled 24/7
Ами Старогрътски митове и легедни чета.. интересно.
Glory,Glory Manchester United!!!
В момента чета - Стихотворенията на Яворов, едно че ми харесват, друго, че трябва да се четат за даскало![]()
Аз в момента чета една стихосбирка на Недялко Йорданов, но предполагам, че ще я прочета днес, та после мисля да захващам "Произходът - романизирана биография на Чарлз Дарвин" от Ървинг Стоун.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
последната беше "Колекционерът на пеперуди" от Колийн Маккълоу, мн готина книга, ако имам време довечера ще довърша The House Of Dies Drear by Virginia Hamilton
Последната, която прочетох беше на Марио Пузо Кръстникът. А в момента чета "Железният светилник" на Димитър Талев и "Улица Консервна" на Джон Стайнбек.![]()
Малее колко е замряла темата.
Започвам "Последната Амазонка" на Стивън Пресфийлд.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
"Дневника на един маг" Паулу Коелю![]()
след нея почвам " Вещицата от Портобело" на същия автор![]()
Тъй като в стаята с книгите е дядо ми, а с него сме малко скарани и е късно, не мога да ходя да си взема книжка, затова за пореден път ще чета "Хвърчащата класна стая" на Ерих Кестнер. Много забавна книжка.![]()
П.П.:Препоръчайте ми нещо (само не фентъзи), което де е увлекателно (няма значение дали е тежка, обичам да размишлявам), да чета, защото не знам... Мислех си за "Майстора и Маргарита" - какво ще кажете?
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Последно четох "Бел Ами" на Ги дьо Мопасан.Не беше лоша,но съм чела и по-хубави...
В момента не чета, но се надявам в скоро време да се сдобия с "Мизъри" на Стивън Кинг, а последната която прочетох е "Неизживени спомени" пак от него.
Чела ли си нещо на Сандра БраунПървоначално написано от GbSy
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.