.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 102

Изпити за Софийския Университет

Има ли предварителни изпити в СУ по литература? Гледах, че има история, география и биология, но не видях нищо за литература...

Мега фен Аватара на Blab
    Май не.
    В УНСС-то знам, че правят през април, но в СУ - едва ли.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    СУ не предлага предварителни изпити по литература и езици, но се носят слухове, че и с новия ректор вече ще има поне по литература. Ама решенията се взимат по принцип януари-февруари. То общо взето всяка години хората се надяват, че ще има и предварителе, ама...

Според мен пък точно по литература си е необходимо, защото и там е и субективно оценяването. Дано да имате Аз лично съм с математика и имам 3 изпита, при това и трите са с равноправни оценки.

В УНСС има по всичко предварителни изпити, но в СУ явно се правят на задници..

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    СУ не предлага предварителни изпити по литература и езици, но се носят слухове, че и с новия ректор вече ще има поне по литература. Ама решенията се взимат по принцип януари-февруари. То общо взето всяка години хората се надяват, че ще има и предварителе, ама...

Според мен пък точно по литература си е необходимо, защото и там е и субективно оценяването. Дано да имате Аз лично съм с математика и имам 3 изпита, при това и трите са с равноправни оценки.

Муцка, оценяването не е субективно. Литературата не е един голям локум, както си мислят повечето хора. И там има ясни правила и критерии.
    Собственост на Canis_Dirus

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_

Муцка, оценяването не е субективно. Литературата не е един голям локум, както си мислят повечето хора. И там има ясни правила и критерии.
    Като изключим есето... иначе всички теми се учат на изуст, както тия по история и по география

Обожавах историята, а вече ми се повръща от нея. Вече съжалявам, че се захванах, но е късно.

А в литературата се влюбвам все повече. Аз не уча наизуст. Чета и попивам, защото ми харесва.

Град
    В. Търново/София
    Обожавах историята, а вече ми се повръща от нея. Вече съжалявам, че се захванах, но е късно.

А в литературата се влюбвам все повече. Аз не уча наизуст. Чета и попивам, защото ми харесва.
    Слава Богу от историята се отвратих съвсем на време, за да пренасоча както предмета, така и университета. Благодарна съм на преподавателите от СУ от курса през априлската ваканция, че ми отвориха очите

А за литературата - обичам я прекалено много и именно затова не се захванах да я уча за изпити, защото щеше да стане като с историята.

Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^

Слава Богу от историята се отвратих съвсем на време, за да пренасоча както предмета, така и университета. Благодарна съм на преподавателите от СУ от курса през априлската ваканция, че ми отвориха очите

А за литературата - обичам я прекалено много и именно затова не се захванах да я уча за изпити, защото щеше да стане като с историята.

Има ли полза от този курс? Много се чудя дали да ходя. Предвид редица причини не ходя на уроци по история. Според някои това означава провал на 100%.. та струва ли си да отидеш?

Град
    В. Търново/София
    Не! Диктуват ти някакви смешни планове, а после самите теми от книжката! Почти не успяваш да запишеш нищо, защото си мислят, че говорят на четвъртокурсници, а не на кандидат-студенти. След тоя курс тотално се отказах от историята и от СУ като цяло...

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue

Мне е така съвсем. Има си хора с пристрастия към различните критици и очакват да видят точно това. Ако не - режат яко.

Saatana vittu perkele hate crew!

Аз ще кандидатствам с история и литература... определено си има резултат ходенето на курсове... най-малкото, че ти разкриват тънкости, които могат да са решаващи за оценката ти.

Както каза експлойтед, интерпретацията е много важна. Ако ще кандидатствате в УНСС - вземете си техен учебник. Същото важи и за СУ.
    Всеки ВУЗ си държи на собствените автори и техните учебници.

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Относно "тънкостите" ..., всеки който е внимавал в часовете ще може без проблем да развие темите. Изисква се старание. Това е. Всеки може сам да се подготви, нужни са различни материали ( за да се видях всички гледни точни) и усилие от страна на кандидатстващия. Поне аз така ги приемам нещата.
    Не ходя на уроци, не смятам и да ходя.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Като казвах тънкости.. ти например.. ако внимаваш в часовете ще знаеш ли как им харесва на проверяващите да посочваш изворите? В самото начало на темата или разглейждайки дадено събитие, като посочваш конкретния извор за конкретното събитие?
    Или това - кои исторически термини им звучат банално и кои да ползваш, за да не счетат темата ти за поредното наизустяване, което не се различава по нищо от 70% от другите теми..

Мега фен Аватара на Blab
    Мисля, че bungle говореше за литературата, но както и да е.

същото важи и за литературата

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Говорех и за литературата, и за историята.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Супер... баш по български - имаш парички да им налееш в джобчетата, казват ти "тънкостите" и после "отсяват" "качествените и добрите" кадри.

Що не вървят в на майка си... Ако не беше приятелят ми, щях да държа един тойфел и айдеееее, да ме няма. Първо, че щеше да ми е десет пъти по-лесно и второ - нямаше да съм в тая кочина.

^ еми така е за съжаление...

Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker

Е, това нормално ли е?! Или пари, или шуро-баджаначество... ебати държавата.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Имам познати, които са ходили на курсовете към ВУЗ(литература), но не са доволни. Просто диктували части от статии на критици, които можеш да си намериш по друг начин и да си ги учиш нормално, не някой да ти бърза и да не запишеш и половината.
    Не знам, аз не мисля да ходя на такива курсове, но ми се иска да отида на пробен изпити по литература. Казахте, че в СУ няма такъв, а в УНСС има ли и на кои дати?
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Мега фен
    Град
    Utopia..
    емигрирайте всичките!

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Шери, правиш ли разлика между пробен и предварителен? При предварителния ти зачитат оценката, а при пробния-не. И пробни не правят нито в СУ, нито в УНСС. Но в Образователни технологии правят принципно за курсистите си. Една съученичка ходи там и после на пробните е само тя, т.е. би имало свободни места. Доколкото знам такива курсове има и във Варна, така че можеш да се пробваш. Вярно, че не е като в някой ВУЗ, но пак е нещо. Не знам дали ще ти разрешат, ама си мисля, че ако си платиш, няма да имаш проблеми

Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker

Е, това нормално ли е?! Или пари, или шуро-баджаначество... ебати държавата.
    Ами не, не е нормално

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Шери, правиш ли разлика между пробен и предварителен? При предварителния ти зачитат оценката, а при пробния-не. И пробни не правят нито в СУ, нито в УНСС. Но в Образователни технологии правят принципно за курсистите си. Една съученичка ходи там и после на пробните е само тя, т.е. би имало свободни места. Доколкото знам такива курсове има и във Варна, така че можеш да се пробваш. Вярно, че не е като в някой ВУЗ, но пак е нещо. Не знам дали ще ти разрешат, ама си мисля, че ако си платиш, няма да имаш проблеми
    Исках да питам за предварителния. Дали има такъв по литература в УНСС?
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си