- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Изпити за Софийския Университет
exploitedteen, не си прави труда да им обясняваш.. нали знаеш, че бивола си знае неговото и не отстъпва..
Ок, извода е, че днес образованието ти зависи до голяма степен от теб самия, от самоинициативата ти.
не ме занимавай повече с глупостите ти.. казах ти каквото се отнасяше за теб.. сега си налягай парцалите !Първоначално написано от OtherDimension
Ти май не си запознат с методите на СократПървоначално написано от bboy_bunker
![]()
Не съм му фен.. прочети "Силата на мълчанието"Първоначално написано от Fuckin'Hostile
Хахаха, душичка.. няколко човека ми били казали, че това са глупости. И нима те са някакви авторитети за мен, че да сведа виновно глава и да кажа "О, просветлете ме, моля! Огрейте моето, съзнание, забулено в мъгли.." ?Първоначално написано от OtherDimension
И пак казвам - въобще не си убедителен.
Това май не си го прочел? Или си го прочел, без да го осмислиш? Тогава го прочети пак. И мога да добавя, че в час не сме споменавали името на нито един литературен критик. Да не мислиш, че съм единствена? Толкова ученици има, чиито учители (откровено казано) не им се занимава. Пък и един клас от 25 човека.. не може всички да ги огрее, не мислиш ли?А тези, които са попаднали на кофти учители... като мен например? И знам, че не съм единствена.
Учителката ми е ерудирана, възпитана, с богата обща култура.. но толкова я мързи, че 2 не вижда.. няма да си кривя душата. Все била заета и нямала време да проверява ЛИС (преди 2-3 години, когато ги пишехме..).
А откакто се знае, че ще имаме матури, правим само тестове. Е как да разчитам на такава "подготовка"?
Всеки може да цъка задачки вкъщи или да учи думички по някакъв език, но аз няма как да си намеря теми/критика по литература и история без помощта на учител.
На какъв език да кажа, че говоря за себе си?
И не се ебавай с моята "манна небесна", защото там е най-най.
Пък и достатъчно ясно казах какви са причините да уча в София, вие можете ли да четете?
Много добре знаеш, че едно време е било по-различно. Тогава не е имало по 84265827 учебника за един предмет и един клас примерно.
Знаеш си, че си учиш от 3 учебника (за 9, 10 и 11 клас) и това е.
А сега само за 8 клас има 5-6 варианта. И как сам ще прецениш кой е най-добрият? Не ме разсмивай...
Собственост на Canis_Dirus
^ само на мен ли думата "невъзможно" ми се струва адски силна
ето 1 пример : Калоян Панайотов, завършил гимназия, която е с голямо минало, но в момента не е никак силна
на изпита в СУ изкарва 5.75 без нито един урок
един от най-добрите ми приятели е, така че гарантирам за горните си думи
давам го него за пример, защото е в СУ и има висока оценка
ако искате - отивам да отворя албума на моя клас и започвам да ви чета имена .. и зодиите им ще ви кажа
от 26, влезнали 23, от които 21 без нито един частен урок
къдли, снешен ли съм ти?
може да има стотици примери на хора с лоши учители, но има и хиляди, които си влизат без да мрънкат, че г-жа Иванова им пречи 4 години
Стига с тия крайни изказвания. Единственото невъзможно нещо е да се върнеш там, откъдето си излязълПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Първоначално написано от exploitedteen
Ето това е. Напълно съм съгласна и подкрепям казаното.
Наско, не се заяждам, но ти винаги гледаш на една ситуация само от твоето ъгълче (казвала съм ти го), затова не обичам да споря с теб - все едно си говоря със стената. И тя ще възприеме толкова, колкото и ти от думите ми, така че нека прекратим. И без това очаквам да ми спрат нет-а всеки момент.![]()
Айде със здраве!![]()
1 - вкъщи може да му е помагал, естествено, знам ли, но специално на това момче няма кой - майка му е икономист, баща му не живее у тяхПървоначално написано от exploitedteen
2 - за кандитастващите като цяло ли говорим, или за тези с литература в СУ ???
Първоначално написано от OtherDimension
За теб съществуват 2 мнения - твоето и грешното.
Аз не мрънкам. Кога ме видя да мрънкам? Аз констатирах, че не пишем теми и не ме подготвя - това не е мрънкане, а споделям чистата истина и при това - за да се аргументирам, а не да я плюя и да рева, нали?
Пък и, ако трябва да съм откровена, никога за нищо не съм разчитала на училището.
И затова не мрънкам, а давам пари на кадърна учителка.
Проблясна слънце.. ами, аз говоря за литература и история (споменах го в няколко поста, но никой май не ми обърна внимание).Първоначално написано от OtherDimension
Хах, и с какво мислиш, че СУ е по-различен от една гимназия?!? На него как можеш да разчиташ?!? След година-две пак ще си говорим. Надявам се да не се разочароваш прекалено много от истината...Първоначално написано от _Cuddly_
^ нарочно, защото мрънкане ти е любимата дума![]()
не приемай нещата толкова буквално
и престани с това - знам си само мойто мнение
еми знам си го, защото ти давам конкретни примери, докато ти се позоваваш на слухове и страхове
спирам вече
всички дружно приемаме, че СУ е нещо като Хогуортс, че и по-страшно и там влизат великомъченици, ходили на частни уроци
а, ето ви още един пример - Иван Давидков, влезнал без нито един частен урок![]()
^ за протокола, първото момче, което казах е с география, а второто с английски
и все пак смятам, че не е никак лесно да влезнеш и с тия предмети
Този, който сега каже - еее География ли било, то това лесно - да отиде и да ми изкара същата оценка
Един приятел влезе с 6.00 на изпита по математика в СУ без нито един урок. Всичко, което правеше беше да ходи на часовете по математика (10 на седмица) и на задължителния СИП по математика. Това частен урок ли е според теб?!?
Първоначално написано от CooL^GirL^^^
Ще говорим, засега не мога да кажа нищо.
Най-малкото в СУ хората са отбрани, а вече сульо и пульо може да влезе в "елитна" гимназия, щото горкото училище не може да си запълни паралелките.
Извинявай, но аз уча в езикова гимназия, имам два пъти повече часове по български и литература и 2 мои съученички не са чували за запетаи, точки и сигурно биха написали "щъркел" с "ш" и "т" (влезли са с изпит.. не ме питай как са го взели - за мен това е все още загадка).
Е, тва нормално ли е?! И не са лоши момичетата - кротки, скромни, добри.. учат много, но са мега тъпи и неграмотни!
Оня ден си чета книжка в междучасието и те ме гледат все едно съм богиня.. и с едно възхищение в гласа казаха "О, Мими, ти четеш..".
Повръща ми се от тая посредственост.
ПМГ "Васил Друмев" гр. В. Търново![]()
Къдли, ти в кой свят живееш?!?В СУ били подбрани... Хахаха... това беше най-най-най-големия виц, който съм чувала
Във всяко стадо си има мърша, дори в несравнимия и незаменим Софийски... Но дай боже да влезеш, сама ще се убедиш
![]()
дали ?Първоначално написано от _Cuddly_
![]()
май са ти доста изкривени представите за тоя ВУЗ![]()
ама айде да не те докачам, че ще се изнервиш![]()
правя го, не за да се заяждам, а за да погледнеш от малко по-различна страна
ако си мислиш, че като живот и здраве влезнеш там, ще завариш само прилежни студенти и няма да има свине .... жестоко грешиш
![]()
В ТУ има сладурани![]()
Първоначално написано от CooL^GirL^^^
Аз не съм казала, че всички там са велики, но със сигурност "мършата" би била много по-малко, отколкото в днешните училища.
Но няма да навлизам в детайли, защото не съм запозната. Това са просто някакви догадки и мнение, изградено на базата на учащи там.
Надявам се догодина да може пак да поспорим.Пък ще се извиня, ако греша.
Да, Вили, и аз съм го чувала неведнъж, това са предразсъдъци. А за УНСС си имам лични наблюдения, тъй като приятелят ми е вече трета година студент там (както и половината му бивши съученици).
И за СУ не съм казала, че е най-великият, а че е най-добрата перспектива за мен в град София, защото искам да уча право. гррр
Да, всичко си зависи от теб самия.
Аз не давам "грешни пари" за уроци.
Учителката ми по БЕЛ няма нищо против да ме подготвя, но й е забранено да взема пари, затова го прави безплатно.(Проверява ми темите и ми дава насоки.)
Критика сам не можеш да си намериш? Как ли не.Какво ти коства да се поинтересуваш в дадения ВУЗ чий изказвания се предпочитат и да си набавиш съответната книжка?
Единствено съм съгласна с информатиката. Имат страхотни преподаватели...