Мила моя ThunderGoddess в некъв голям филм си се вкарала... ПО добре погледни реално нещата и тогава съди другите..
1. В наше време хората са граждани на света, непекъснато си сменят местожителството и се обогатяват от това непрекъснато.
2.Отностно приятелството- хахах за приятелство и любов няма националности. Естествено не говорим за расисти. Живея в мултикултурна среда- имам приятели от Индия, Виетнам, Австри, Германия, Белгия, Русия, Лебанон, Етиопия, Гърция, Норвегия, Холандия, Шотландия, Англия, Америка, Аржентина, Иран, Саудитска Арабия, Китай, Северна Кореа, Полша......... да продължавам ли??? И между всички тях се образуват силни приятелства...
Имаш грешни представи повярвай ми. Не приказвай неща, до които не си се докосвала!!!
3. Трудно е в началото, но опознаеш ли атмосферата веднага започваш да се чувстваш добре и си подреждаш живота.
4. Не отиват само умните, много повече зависи колко си оправен и колко късмет имаш!!! Зависи от обстоятелствата, а език рано или късно всеки научава!!!
5. Относно работата- ако тук хората се "унижават" да чистят. То какво ще кажеш за българските пенсионери, които цял живот са работили , а сега и дин хляб не могат да си купят?? Питаш ли чистачките в даскало какво са правили през живота си, за да стигна най- накрая до нивото, разглезени дечица да ги плюят (!!!) и да им се подиграват, а те да им събират кочините.
Те не получават по 10 евро на час нали!!?? Никъде по света, не се възприема толкова долно руда на чистачките, колкото в БГ. То нали всички българи са родени началници!!!
6. За назначаването на хора от страната в която кандидатстваш е въпрос на закон, а не на предпочитания! Българите в повечето случаи са много по квалифицирани за дадени постов, но трудно се взема разрешение за работа! НО се взема рано или късно..
4. КОлко пъти си се чувствала непотребен боклук и бърсалка в чужбина???? Дай примери!!!
Повярвай ми много малко чужденци се чувстват така след като влязат в ритъм в дадена държава.
5. Относно заплатите- ОК 2000 евро на месец, хляб 2 евро = 1000 хляба на месец
В БГ трудно ми е да взема някаква средна заплата, но да вземем 500, хляба е 1 лев = 500 хляба на месец.
Виждаш ли разликата??? Да не влизаме в подробности, че цените на хранителните прдукти в БГ са колкото тези в Европа....
6. България гони своите умове, те сами не бягат.
Вземи научиния сектор, вземи банковия, вземи правния- България предллага ли нещо на тези хора. Смешни заплати, много работа, непрекъснати измами, нямаш почти никаква възможност за повишение!
Еми извинявай малко балами биха останали, за да им се разхождат по главите при положение, че имат по- добра възможност.
Обичам много България и всички българи, които са ми помогнали и ощастливили по един или друг начин. Ако след време получа реално добро предложение за работа сравнено с европейските стандарти бих се върнала, но не и преди пенсионерите и децата да имат осигурено съществуане и да не ме е страх, че мога да бъда изядена от кучета!!!!!!!!!!
А и проблема не е в плитиците, а в тези които ги търпят и избират!! Разберете го това най-накрая!