- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Скакор музиката - това наистина СКА ли е или нещо друго?
Наскоро ми пуснаха групата La Plebe. Като първоначално ги чух си помислих, че са някакъв вид пънк, а след това поразпитах приятели и познати и ми викат, че са skacore..
Tа всъщност какво представлява тази музика.. какво я отличава от...ска-пънка примерно. За разлика от един мой познат..който е против смесването на ска музиката е елементи от други видове музики, аз приемам скакор-а като.. вид ска музика. Донякъде го разбирам човека, тази музика се различала от фърст-уейв и ту тоун (макар, че и последните две доста се различават помежду си), не може да се сравняват примерно... Don Drummond, Madness със Switchstance (доколкото знам именно тях ги водят ska-core)
Интересно ми е да чуя вие какво мислите по въпроса.![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
мда, и аз мисля, че Switchstance са скакор..
а La Plebe даже идваха в България скоро..
П.П. в майспейс са се писали само пънк О_o
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Ми по-тежка ска представлявахибрид между ска и хардкор(уж) - Against All Authority, VooDoo Glow Skulls, Evil Empire са скакор
ПС Препоръчвам Random Hand нови са, но са луди!![]()
^ако скакор-а не е ска, то групите, които свирят само и еднинствено ска, понамаляват, защото някои групи все пак взаимстват от други стилове и се получава макар и малко различно звучене![]()
дори различните вълни да не са стилови, не може да се отрече, че има разлика м/у фърст уейв и ска музиката от последтните десетилетия, например
а като започна темата за 'четвърта вълна'... чудя се новите български групи (а и не само български) ... давам за пример.. The Toasters, La Muchedumbre, Mark Foggo Skasters, Smoking Barrels и още тон други групи... Към именно тази четвърта вълна ли се броят или пък към третата, или пък са смесица между стилове (да.)?
Fuckin'Hostile... е съвсем ме объркапървите две групи, които каза, съм чувала, че ги водят всичко друго, ама не и ска.. /може би аз на такива техни песни съм попадала, знам ли../
Mark Foggo Skasters доколкото си спомням са създадени прееез края на 90те мисля, че беше(точно няма да се опитвам да кажа, че ще се издъня яко)
Aко ми е достоверна информацията не са чак толкова стари
eмии да определено, горе-долу това очаквах да чуя като пуснах тематаПървоначално написано от exploitedteen
Това го умея, даПървоначално написано от ЕPu
![]()