- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как приемате смъртта?
Законът ми е известен, но той се отнася за количеството на общата енергия, а в тази теория става въпрос за това дали енергията от душата на даден човек се разпада на основните си части след смъртта си?!?!Първоначално написано от Christ
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Енергията е основна част, тя не е изградена от по-малки части. Поне доколкото съм запознат.Първоначално написано от In And Out of Love
Също така енергията не съществува както материята.
Хмм.. Прав си!Първоначално написано от Christ
Наистина не е материална и сигурно няма малки частици, но тогава как са доказали съществуването и.. ?!?!
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Енергията съществува.Първоначално написано от In And Out of Love
Ти пишеш на клавиатурата, защото употребяваш енергия.
Когато мускулните влакна се съкращават те проектират (кинетична) енергия в някаква посока, която извършва "работа".
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...B3%D0%B8%D1%8F
Обаче, няма понятие "положителна" и "отрицателна" енергия.
Енергията има посока в 3 измерна проекция. Ако можеш да нарисуваш куб с a=-3 тогава може да има и отрицателна енергия.
Нали има много видове енергия, и това значи, че има "отрицателна" и "положителна" такава... По скоро смятам, че зарядът и е "положителен" или "отрицателен".. Кубът е материален, енергията не => не може да се сравняват двете неща! Енергията е в 3 измерна проекция, защото всичко е 3 измерно, дори и една права линия, нарисувана на един лист, защото нали все пак и слоят мастило има своята макар и нищожна дебелина..(3-то измерение)Първоначално написано от Christ
Абе не знам! Не съм много запознат с нещата, за да споря...
Това не ми е толкова належащ проблем, за да търся информация за него, но все пак мерси за информацията..![]()
az mislq che chovek sled kato umre se prerajda na novo no ne pomni nishto ot minaliq si jivot .. sus sigurnost vi zvuchi naludnichevo, priznavam na men sushto .. no dori i da ne e taka az iskam da e taka..
Прекалено голям подпис!
.: machoka :.
Математически погледнато е НЕВЪЗМОЖНО! Ще ти дам един пример, за да ме разбереш какво имам предвид --- 2ма човека (мъж и жена) = на 2 души. Тези 2ма човека създават ново човешко същество - нова душа. Но откаде се е появила тази нова душа?!?! Ще кажете от някой починал, но представете си че тези 2ма човека са Адам и Ева - откаде се е появила 3тата душа?!?! Населението на планетата мисля, че беше около 3 милиарда. Ако твойта теза е вярна значи трябва тези 3 милиарда души да се въртят постоянно на планетата Земя без да намелят или да се увеличат с НИТО ЕДНА! А както знаем населението на планетата се увеличава с всеки ден. Откъде се появяват нови души щом, като според теб те просто се местят в други тела?!?!Първоначално написано от ger4e7y
Душата е създадена.
Но ако ще следваме прераждането, то други видове могат да бъдат преродени в хора.Животни - много.
Отдавна съм го осъзнал. Смъртта ли? Тя е красива и нежна по-свой собствен незаменим начин! Не ме е страх от нея.Първоначално написано от triple-sss
Първоначално написано от ScionOfStorm
Изпълнен съм със смирение към всичко неизбежно..![]()
Не се притеснявам тъй като знам, че има много време а и сега осъзнах, че ми остават още малко ученически години и се опитвам да ги изживея по възможно най-добрия начин.![]()
Приемам смъртта като нещо напълно нормално.Смъртта на тялото ни,но душата ни остава вечна и вярвам в прераждането! Просто в нас е заложен страха от смъртта и затова се стараем да изживеем живота си пълноценно.. да получим образование,да си намерим работа,да създадем семейство и т.н.. И не мисля,че трябва да се страхуваме от смъррта,както правят мнозина.Просто не осъзнаваме,че отново ще живеем,но в друго тяло и отново ще се искаме да получим образование,да си намерим работа.......
Това е моето мнение.Оспорвайте колко искате,защото виждам колко различни гледни точки от моята са изложени тук.![]()
Edinstvenoto sigurno neshto na tozi svqt e , che shte umrem.Ne vqrvam v prerajdaneto![]()
Spored men smyrtta ne e ni6to pove4e ot drqmka koqto prosto prodylja po dylgo vreme az vqrvam 4e horata imat pove4e ot edin jivot i sled svsqka smyrt se prerajdat v ne6to novo i krasivo v dr izmerenie priblizitelno ednakvo na tova v koeto sa jivqli![]()
Tova koeto obi4a6, e ni6ka za ne6to, koeto sydyrja6...
аз я приемам като може би един вечен сън.се пак всичко трябва да има свое начало и свой край.може би когато човек умре се ражда друг човек,друг човек някъде по света които има същите възгледи към живота и така може би душата му още е жива..просто незнам,има много да се мисли за смъртта,живота,реалното и нереалното,затова вместо цял живот да се чудим къде ще отидем "в рая или ада" какво ще стане с нас,по добре да не мислим толкова а просто да се наслаждаваме на живота,да се забавляваме....а и според мен ще е малко скучно да живеем толкова много години(тоест да не умираме) например когато имаме много дълга ваканция,как по някое време ни се иска тя да свърши и да отидем на училише.същото е и с живота....все някога ни писва и дори понякога сами го прекратяваме...
Аз я приемам като такава каквато е....част/етап от кръговрата на веществата!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Смъртта може да се каже че и е ново начало за душата, и част от етапа на еволюцията на душата, земята е като изпитания, играПървоначално написано от Kman
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Малко брутална игра не мислиш ли...бога и дявола си играят монополи с хората.И какво правиш ако не ти се играе и искаш да се разкараш от тва монополо!?!?!?
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Докато си в човешка форма, не знаеш нищо за това и не осъзнаваш смисълът на всичко. След смъртта ни, на всички ни ще ни стане ясно за какво е всичко товаПървоначално написано от Kman
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ще цитирам нещо от любимата си книга!
"Аз нищо не презирам озлобен
и нищо не отричам. Но кажете:
какво до днес научихте, освен
че всички сте родени да умрете?
А може би ще почне някой ден
епоха на безсмъртните, помнете!
Смъртта ни кара да скърбим,
а цяла трета от живота спим!"
Няма какво да допълня...
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...