- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как приемате смъртта?
kak priemam smyrtta?Mi kato si4ko obiknovenno tva e ne6to savsem normalno.Tq e estestveniq krai na vsqko jivo sa6testvo pribivavalo na zemqta.Samo se nadqvam da ne e prekaleno boleznena moqta![]()
Да не говориш с човек,с когото може да се говори, значи да изгубиш човека;да говориш с човек,с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си.Умният човек не губи нито човека,нито думите си.
с бира в ръка !!!
ако е яка мацка
ще и тегля една патка като за последно![]()
"Най-революционната идея на будизма е, че животът и смъртта са в ума и никъде другаде. Умът се смята за универсална основа на всички преживявания-създател на щастието и създател на страданието, създател на това, което наричаме живот, и на това, което наричаме смърт."
Согиал Ринпоче
Смъртта е важна и необходима, но ако човек се е провалил в живота си, следва реинкарнация с ново тяло на земята. Земята е затвор, и докато човек не се усъвършенства, постоянно ще се преражда тук. Иначе смъртта е освобождаване на духа, с надеждата да не следва реинкарнация. Който не повярва и не разбере това, никога няма да напусне земята.
Посочих отговора'' ??? '' ,тъй като човешката душа не се преражда примерно
един или 2 пъти,човек след смъртта си винги се преражда,можеби с малки изключения.Зависи вече,как си живял на Земята,защото,ако си бил лош да речем, ти се прераждаш в живот,който е лош
да речем е мизерен,родителите ти са лоши,и...т...н....и както споменах в думите си по-горе,ако си бил лош,ако си лъжел,крадял,убивал и това става,за да си изкупи човек греховете в следващият живот.А,ако си бил добър през живота си,ако си помагал на хората,и...т...н....отиваш в по-добър живот,и това не го казвам аз и не е една от поредните измишлйотини,защото съм го чела.
А до колкото смъртта.....приемам я нормално,защото това е нормално,рано или късно това ще стане.Само,че гадното е че има много гадни и болезнени начини...
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
spored men za tiq deto si mislqt 4e ima prerajdane kfo trqbva da napravqt
da napravqt taka 4e da si mislqt 4e nqma prerajdane i da si napravqt kefa kato za posleden jivot da go izijivqt taka 4e cql jivot da ne s1jelqvat za tova koeto sa izjiveli i t.n.
kfo e sm1rta li tova e nap1lno estestveno ne6to
po ne estestveno e jivota ;] nese znae dali 6te jivei6 izob6to no 6tom jivei6 6te umre6 ;]
ps prerajdane za men nqma [;
От една страна си прав. Но чак всеки ден да живееш като за последно означаваш все едно да не учиш, всеки ден да пиеш като за последно и да вършиш грехове, все едно няма да бъдат наказани. Трябва да се намери баланса, в това е истината. Да вярваш в прераждането означава да вярваш във вечността на своята душа и на своята същност.Първоначално написано от xaxa
най- сигурното нещо на тоя свят.
и не ми пука кога ще дойде
Аз вярвам в смъртта. Не се страхувам, но има поне 0,01% притеснение от неизвестното. Надявам се моята смърт да не е мъчителна и да стане бързо. Вярвам в задгробния живот, но не вярвам в прераждането.
tova be6e leko prenosno no iskax da kaja prosto da mislem za tova dali si struva da napravim ne6to i posle da sajelqvame prosto trqbva da se stremim k1m nai nai kakvoto mojem da postignem (i estestveno ne da pr1skame pari tuk i tam za6toto nqma da jiveem samo nie) tfa za daskaloto est 4e vseki trqbva da xodi .. i ne samo da xodi no i da se u4i ot nego nqma zna4enie dali 4ete ili ne (spored men) i ve4no ne6to nqmaПървоначално написано от Nam3less
nai sigornoto stava sled kato se rodi6!Първоначално написано от Pagan_man
Смъртта приемам като нещо,което искаш/не искаш рано или късно се случва...напълно обикновенно..
За 1 душа колко тела нз.. Но мисля, че мойто тяло е износвано на два пъти.
За смъртта.. мисля, че е нещо необходимо, ама по дяволите, не ми се иска в другия си живот да не помня хората които обичам в този. Че това е на кратко.
БТВ.. Вярвам в прераждането, но наистина е немислимо да дам отговор на анкетата.![]()
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
тва ме депресира ..неискам дори да си го мисля ... предпочитам да гледам на нещата сякаш всичко е розово ... така ми е по дуре ....
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
И в какво точно намираш смисъла изобщо да живеем тогава?Първоначално написано от exploitedteen
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
хм..мога да ви разкажа нещо...една приятелка на леля ми ни беше на гости и си говорихме с нея..мъжът и беше починал наскоро и тя мн трудно го преживяваше..та ми каза че си е говорила с някакъв мъж който с това се занимава,и той и казал че душата на човек се преражда ммммм не си спомням или 9 или 12 пъти беше..има нещо такова защото съм чувала как хипнотизират малко момче с голям рожденен белег на рамото,и то започва да разказва за някаква война,как са го ранили и даже казва ротата и се оказва че наистина е имало такава...
Мен пък точно затова не ме е страх ^^Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Просто умираш, точка, черен екран, няма никакви адски мъки или нещо подобно..квото и да си правил през живота си, както и да си умрял, няма да ти пука, просто щот ще са те изяли червеите отдавна![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Като по-малка,често си мислех за смъртта и плачех.Това е единственото нещо,от което може би малко ме е страх.И относно това дали има задгробен живот,ад,рай,прераждане,дух ове и т.н.,никой не може да каже със сигурност.Все пак никой не се е върнал...Всеки си вярва в различни неща.Аз нямам представа.И затова може би ме е страх...от неизвестността![]()
ами аз не искам да мисля за смъртта .. всеки ще умре ... всичко си има начало и край ... просто един ден няма да се събудиш .. аа относно това дали има прераждане - никой не е дошъл от оня свят да ни каже
не вярвам в никави прераждания, 5то тяло, 7ми сят, отвънно, 3 планини в десета... не ме е страх от снъртта и се надявам единствено да е бърза и безболезнена
Ako ima prichina,poradi koqto ne iskam da ymra rano, e, che znam, che ima hora, na kotio shte lipsvam...
Inache ne sum osobeno sigyrna v kakvo vqrvam za smurtta.Mislq, che ima prerajdane, sled nqkakuv prestoi,tam,gore.Gledala sum nqkakvi filmcheta za hora,kotio sa bili na kosum ot smurtta - belite tyneli i vsichko ostanalo.Kazaha, che 4% ot horata sa bili popadnali popadnali na nqkakvo mqsto,koeto spored opisanieto bi trqbvalo da e Ada.Ne znam.Vse nqkoga shte razbera...![]()
Оф много те моля ,мисли малко преди да пускаш глуповати отговори.Първоначално написано от xaxa
![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
смърта това е нещо обикновенно което рано ил късно ще се случи на всички мисленето ми за това какво става след като човек умре е малко странно мисля си че като човек си отиде от тоя ствят отива в отвъдното но ако има нещо което не е свършил душата му остава на земята докато не го свърши и душата му ненамери покой (до тук добре) след това мисля си че всеки човек излъчва някаква енергия полужителна ил отрицателна и в зависимост от това какви са делата му отива или в пространство което е заредено с полужителна енергия или заредено с отрицателна а някой даже отиват в така наречената неутрална зона (нещо подобно на чистилището) след това душите престояват определено време там в някоя от трите зони след което се прераждат и малка част от това което са научили в предишният си живот остава другото се забравя иначе поне според мен престоят в отвъдното зависи от това дали човек е починал преждевременно или не тук вече много сложно стоят нещата поне според мойто виждане и с няколко думи това е в общи линии поне според мен
Аз съм МОМЧЕ R.I.P. липсваш ми боже колко ми липсваш защо трябваше да става така мамкаму