.

Виж резултатите на анкетата: Колко тела има човешката душата?

Гласували
160. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • 1

66 41,25%
  • 3

6 3,75%
  • 5

1 0,63%
  • 7

3 1,88%
  • 9

3 1,88%
  • ???

81 50,63%
Отговор в тема
Страница 8 от 11 ПървиПърви ... 4567891011 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 264
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Ахам....значи се опитваш да се измъкнеш от загубата.Не че неможе да се спори.Ние точно това правихме,спорихме,но неможе и двете страни да излязат еднакви истинни....
    Зависи какво разбираш под истина. Щото има и един израз, че истината е различна за всеки.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Ахам....значи се опитваш да се измъкнеш от загубата.Не че неможе да се спори.Ние точно това правихме,спорихме,но неможе и двете страни да излязат еднакви истинни....
    Зависи какво разбираш под истина. Щото има и един израз, че истината е различна за всеки.
    Истината е една за всички, но никой не може да претендира за 100% разбиране.

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Истината е една за всички, но никой не може да претендира за 100% разбиране.
    Точно така...
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    Asenovgrad
    emi normalno vseki shte umre... nikoy ne e bezsm1rten
    Glory,Glory Man United

Фен
    Град
    Пловдив
    Samo si predstavete slednoto: Pi6em si nie sega tuka,jiveem si jivota,radvame se,tajim,dahat ni spira do lubimiqt 4ovek i v 1 moment vsi4ko e otminalo.Doide i tvoqt 4as! Shte jivee6 nai mngo o6te 100 godini v spomenite na bliskite si a kogato umrat i te umira6 i ti!!! Tova n vi li izglejda stra6no... Az ne smqtamda bada zabraven za6toto se ujasqvam ot tazi misal! Smqtam da napravq ne6to v jivota si s koeto da me zapomnqt po golqma grupa ot ora... Nadqvam se i vie da mislite taka

Град
    тук таме
    Нямаш шанс батка.....имената в човешаката история на философи,учени,окриватели, зследователи,политици и прочие са толкова много и кое от кое по видни,а за да се вредиш сред тях ще трябва или да направиш нещо невероятно ужасяващо или нещо невиждано и новаторско,като ускорителя на елементарни частици.
    Шанса ти е колко да удариш шест поредни шестици от световното тото-то.
    Аз се благодарям че светът се гради на кръговрата и че всичко има начало и край и после пак начало и после пак край и т.н. Както гласи най-голямото клише:Няма нищо вечно....и добре че няма всъщност.
    Постарай се да приемеш болезнения факт че ще бъдеш забравен,не се поддавай на най-велито оръжие....страхът
    Интересно....когато се сетя за тази тема,се сещам Ахил(от филма Троя),един от малкото хора за който според филма е искал точно слава и безсмъртие на личността си.И го е постигнал.....но с цената на много убийства и трагизъм.А в човешката история са много имената на хората прославили се с много убийства които всъщност са били бранейки страната си,бранейки свободата си,бранейки любимите си хора или по точно хората които са умрели млади и са били обезсмъртени като герой.Другото което ми идва на ум за обесмъртяване на личността е откриването и изобретяването,но в този случай жертваш целия си живот и всички малки блаженства и удобства за да се посветиш и буквално заровип изцяло на една област,в книгите,науката или каквото и да било и да постигнеш максимални резултати за да преоткриеш нещо невероятно и сензационно.....но и в двата случая жертваш целия си живот с една единственна цел,без да бъдеш сигурен че изобщо ще успееш.....а колко ли са имената на хората пожертвали животите си в желанието да бъдат обезсмъртени.....
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Нямаш шанс батка.....имената в човешаката история на философи,учени,окриватели, зследователи,политици и прочие са толкова много и кое от кое по видни,а за да се вредиш сред тях ще трябва или да направиш нещо невероятно ужасяващо или нещо невиждано и новаторско,като ускорителя на елементарни частици.
    Аз се благодарям че светът се гради на кръговрата и че всичко има начало и край и после пак начало и после пак край и т.н. Както гласи най-голямото клише:Няма нищо вечно....и добре че няма всъщност.
    Постарай се да приемеш болезнения факт че ще бъдеш забравен,не се поддавай на най-велито оръжие....страхът
    Интересно....когато се сетя за тази тема,се сещам Ахил(от филма Троя),един от малкото хора за който според филма е искал точно слава и безсмъртие на личността си.И го е постигнал.....но с цената на много убийства и трагизъм.А в човешката история са много имената на хората прославили се с много убийства които всъщност са били бранейки страната си,бранейки свободата си,бранейки любимите си хора или по точно хората които са умрели млади и са били обезсмъртени като герой.Другото което ми идва на ум за обесмъртяване на личността е откриването и изобретяването,но в този случай жертваш целия си живот и всички малки блаженства и удобства за да се посветиш и буквално заровип изцяло на една област,в книгите,науката или каквото и да било и да постигнеш максимални резултати за да преоткриеш нещо невероятно и сензационно.....но и в двата случая жертваш целия си живот с една единственна цел,без да бъдеш сигурен че изобщо ще успееш.....а колко ли са имената на хората пожертвали животите си в желанието да бъдат обезсмъртени.....
    Личността(душата) е безсмъртна.

Град
    Наоколо
    Личността(душата) е безсмъртна.
    Всяко нещо , което има начало има и край.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тъй си мислите, това просто е отвъд предела на човешкия мозък, да възприеме какво значи безсмъртието.

Град
    Наоколо
    Тъй си мислите, това просто е отвъд предела на човешкия мозък, да възприеме какво значи безсмъртието.
    А значи ти не мислиш с мозъка си , а с нещо друго.. така ли?
    Дж.Селинджър

Град
    тук таме
    "Всяко нещо , което има начало има и край. "
    Ииииииииименно........
    Е как....той човека с мозъка си мисли,но не се знае мозъкана коя глава....

Света е един...няма два,няма три,няма пет няма десет свята които да посещаваш с тур оператор на име господ.Ех че развинтена фанатазия имаш....Е хайде оставям че блуждикащата ти душа да витае на клавиатурата....

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    "Всяко нещо , което има начало има и край. "
    Ииииииииименно........
    Е как....той човека с мозъка си мисли,но не се знае мозъкана коя глава....

Света е един...няма два,няма три,няма пет няма десет свята които да посещаваш с тур оператор на име господ.Ех че развинтена фанатазия имаш....Е хайде оставям че блуждикащата ти душа да витае на клавиатурата....
    Вероятно има и други "измерения" на съществуващото, които не са солидни и изградени от атоми Има аури, чакри, етер, астрал и не знам си кво. Светът не е толкова просто изграден. Иначе щеше да е скучно :P

Повече от фен
    Съзнанието и без това е толкова абстрактно понятие(макар ние да си го разбираме), че да коментираме какво има след него е просто безмислено. Това е като въпроса какво има след края на Вселената-де факто всеки има обяснение,но никой не може да го докаже.

Град
    тук таме
    Чакрите и аурите не са нищо повече освен летални места по тялото,нали се сещаш какво е летален....
    Какви ти измерения бълнуваш ве.....Атома....свят без атоми
    това са градивни частици,дори във въздуха където с човешко око нищо не се вижда всъщност има атоми на кислород,въглерод и още много други.Мисленето ти найстина е много ограничено и консервативно.Няма атоми няма нищо.Светът е един и същ и понятията време и място само на нашата планета имат строго определени граници,а на други планети са различни,защото кръговрата и времето за което обикаля около слънцето и се завърта е различно....нашата планета не е границата на живот....дори в открития космос има организми които могат да оцеляват -> http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=16378

Тези ти фантазии за чакри,маги и аури ти ограничават мисленето.

Светът тръпне от любопитство какво ще се случи, когато край Женева бъде пуснат най-мощният в света ускорител на елементарни частици, известен още като Големия адронен колайдер.

"Първата стъпка от тестовете днес ще бъде пускането на лъчи по тунела, а когато те достигнат желаната скорост, ще започне сблъскването им и наблюдаването на реакцията на частиците при ударите. Целта е търсене на митичната частица Хигс-бозон, наричана още "частицата на Бог". "
    Дори и да не намерят тази частица,това е едва първата такава машина ,след време ще има и други подобрени.А и мисля че главните данни които ще са най-същественни няма да бъдат обявени обществено.
    Всяко нещо,щом има начало.....а абсолютно всяко нещо има начало,то има и край...неможеедно нещо създаден без да свършва.И когато умре то тогава се слага началото на нещо друго....това колкло пъти вече да казвам се нарича кръговрат и ако се вгледаш ще видиш че твоите възгледи засават против този факт.

"Иначе щеше да е скучно "
    Ами то е случно.....200 милиони години за вселената са нищожен период за съвсем малки промени на някоя планета,а за живота на нашата планета това време е...доста много!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Чакрите, магийте и аурите могат да бъдат обяснени научно, както и другите измерения.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    тук таме
    нали уж си християнин,къде в библията ти и вярата ти пише за аури,чакри и измерения а?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    нали уж си християнин,къде в библията ти и вярата ти пише за аури,чакри и измерения а?
    Чакрите са едва ли не като органи в човешкото тяло, и не са толкова "магически", колкото си мислиш. Библията не се занимава с тези неща, които са просто част от човека.

Град
    тук таме
    Чакрите са летални точки,дори има цяло бойно изкуство създадено на тази основа с което само с един лек натиск на едно такова място можеш да парализираш човек за цял живот и после с едно леко притискане пак на същото място да му възвърнеш способността да се движи.Забравих как точно се казваше това бойно изкуство,но най-видните му последователи могат да убиват само с докосване,без удари и тем подобни....и те докосват именно местата около чакрите,които се явяват най-летални точки в човешкото тяло,защото там се намират я аорти,я нервни окончания,я сънни артерии и тем подобни.Тй като виждам че не знаеш какво е летален,ще те осветля малко....летален означава смъртоносен,думата е чуждица идва от английското lethal.
    Всичко е физиология драги,няма нищп магично и мистично,а даже самите открития на древните мислители за чакрите и леталните точки се дължат на многогодишни наблюдения на това как може да се повлияе на тялото максимално посредством външен лек натиск....и тези чакри и летални места всъщност първоначално са използвани за убийства защото вминалото е имало псстоянни войни и след намаляването на на самите войни тези знания са започнали да се изпозлват за лекуване и мирни цели......оказва се че пак си лошо осведомен.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Чакрите са летални точки,дори има цяло бойно изкуство създадено на тази основа с което само с един лек натиск на едно такова място можеш да парализираш човек за цял живот и после с едно леко притискане пак на същото място да му възвърнеш способността да се движи.Забравих как точно се казваше това бойно изкуство,но най-видните му последователи могат да убиват само с докосване,без удари и тем подобни....и те докосват именно местата около чакрите,които се явяват най-летални точки в човешкото тяло,защото там се намират я аорти,я нервни окончания,я сънни артерии и тем подобни.Тй като виждам че не знаеш какво е летален,ще те осветля малко....летален означава смъртоносен,думата е чуждица идва от английското lethal.
    Всичко е физиология драги,няма нищп магично и мистично,а даже самите открития на древните мислители за чакрите и леталните точки се дължат на многогодишни наблюдения на това как може да се повлияе на тялото максимално посредством външен лек натиск....и тези чакри и летални места всъщност първоначално са използвани за убийства защото вминалото е имало псстоянни войни и след намаляването на на самите войни тези знания са започнали да се изпозлват за лекуване и мирни цели......оказва се че пак си лошо осведомен.
    По-скоро ти. Говоря за съвсем други неща.

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city
    да ви отг на анкетата телата са пет

Смъртта е нещо естествено... тя е последния цикъл да кръговрата на живота, който според мен е със спираловидна форма, следователно няма край независимо в това или друго измерение

смъртта е нещо напълно нормално. страх ме е да не настъпи в ранна възраст.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Смъртта е необходима както личностно, така и за обществото. Иначе на 1-2ма млади души по 10 старци ще се падне да изхранват. А и за самия човек ще е неприятно да живее много дълго, измъчван от спомени или нови нещастия(вижте примерно филма the green mile).

Град
    тук таме
    Кръговрата на живота е в обръчова форма,като същия този обрач е съставен от стотици други,а самия той е една миниатюрна часто от един по голям,а смъртта е част от него защото с умрялото тяло,ако бъде погребано червеите се хранят после с червейте също някой по големи животни се хранят и после и с тях и т.н.Смъртта е само част от хранителната верига и нищо повече.Стига сте се мислили за нещо повече от лъвовете,гепардите,крокоди лите,слоновете,акулите,кит вете и всички останали животни при положение че те имат много по развити инстинкти за оцеляване,а човекът има само един развит мозък с който господарства над останалите видове.Кво си дигате самочувствието и егото като си мислите че хората имат души понеже можели да мсилят,а животните нямат толкова развит мозък.Нещо много големи егоцентрици сте станали че да се мислите за господари над всичките животински видове,ай един от вас да се изправи сам без оръжия срещу един нилски крокодил....

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Кръговрата на живота е в обръчова форма,като същия този обрач е съставен от стотици други,а самия той е една миниатюрна часто от един по голям,а смъртта е част от него защото с умрялото тяло,ако бъде погребано червеите се хранят после с червейте също някой по големи животни се хранят и после и с тях и т.н.Смъртта е само част от хранителната верига и нищо повече.Стига сте се мислили за нещо повече от лъвовете,гепардите,крокоди лите,слоновете,акулите,кит вете и всички останали животни при положение че те имат много по развити инстинкти за оцеляване,а човекът има само един развит мозък с който господарства над останалите видове.Кво си дигате самочувствието и егото като си мислите че хората имат души понеже можели да мсилят,а животните нямат толкова развит мозък.Нещо много големи егоцентрици сте станали че да се мислите за господари над всичките животински видове,ай един от вас да се изправи сам без оръжия срещу един нилски крокодил....

Нямам думи, някой ден ще ме умориш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си