- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ропортажа по БТВ за болните деца
![]()
Навярно не всички сте го гледали днес репортажа за болните деца...Но аз го гледах и се разплаках...Мога да кажа , че съм изумена как тези деца намират още сили да живеят...в тази мрачна атмосфера...никой не говори с тях...репортажа беше направен от някаква англичанка...и тя подробно разказа за тези деця...които са умствено изостанали...Стана ми толкова болно и тъжно, че са толкова зле...половината от тях бяха недохранени...с рахит...или със счупени стави...повечето се клатеха и си удряха главите в твърди предмети...Беше наистина потресаващо...Защо...Защо държавата позволява всичко това???Защо тези деца не са в болница...защо не говорят с тях...те са изолирани...отхвърлени...по 1 час и повече те стояха в гърнето...защото на персонала не им се занимаваше...тъпчеха ги с храна независимо от това дали им харесва ...Те гълтаха направо...Нямаха време да сдъвкват нищо
![]()
някои от децата бяха сляпи...други наистина много болни...но имаше една част от тези деца...които бяха емоционално болни...нямаше кой да ги дари с усмивка...нямаше с кой да се смеят...Те наистина са сами в живота...толкова сами...толкова изплашени и пренебрегнати...Наистина ми стана болно...Нали България се гордее с хубаво и многобройно население...А защо тогава там умираха толкова деца...Защо загиваха толкова велики умове...Защо един живот се разбиваше...И ТОЙ НЕ Е ЕДИН ДЕ...Тези деца се нуждая само от помощ...грижа...И наистина солидна и витаминозна храна...защо трябва животът им да спре в един дом...защо трябва само да броят дните...защо???Никой нищо не прави...Всички гледат...Аз искам да направя нещо...Аз искам да помогна...Но нямам средства...И не зная какво да направя...Благодаря на тези които прочетоха всичко
![]()
![]()
![]()