- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- МНОГО МИ Е МЪЧНО ;(
Well God is breathing through all of us.Първоначално написано от Сладичко_bi
![]()
[quote="Jesus_is_good"];( ;( ;( Мъчно ми е хора за вас ;(
Колкото и неуспорими доказателства да се покажат няма значение ;(
трябва да го почувствате.То е в сърцето не в главата.Защо всичко приемате толкова негативно,толкова свирепо.Не се опитвам да ви привлека никаде!!!Защо ли???
Защото Бог толкова обикна света, че даде единствения си син, за да не се погуби никой, който вярва в него, а да има вечен живот. Защото Бог не е изпратил сина си да съди света, а чрез него светът да бъде спасен. Който вярва в него няма да бъде осъден, а който не вярва вече е осъден, защото не е повярвал в името на единствения Божий син.
И това е присъдата: че светлината дойде в света, а хората обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. Защото всеки, който върши лоши неща мрази светлината и не отива при светлината, за дa не бъдат изобличени делата му. А който постъпва според истината отива при светлината, за да се види, че делата му са извършени според [волята на] Бога.
с
Бог да ви благослови ;([/quot
ХАХхаХАХАХАХАхАхахааХхахА ХАхахаХАХаХАХАХАХАХАХАхХА ХАХХАХАХХАХахАХАХАХАХАХАХ АХ!
Ти си зле! Престани да пускаш тъпи теми, казхаме ти, чене вярваме в бог, толкоз, не ни съжалявай, ще си скитаме като призраци по света и ще правим мръсно на дървени глави като теб![]()
Memento moriendum esse!
Такива теми не се виждат всеки ден.
Хм, хора, всеки има право да вярва в каквото той сам прецени. Едни в наука, други в Бог. Никой не може да докаже,че Господ е съществувал, но също така никой не може да докаже и че не е. Хубавите неща в живота - не се виждат и не се пипат - те не са материални.. хубавите неща се усещат. Замислете се над това.
Много интересни отговори
Колко пъти да повтарям че това си е ваш личен избор и че никой не ви кара.Аз просто имам едни убеждения,които се базират на вяра.Но като почнах да се интересувам,намерих много интересни работи.Просто от остатъка на комунизма в българия ни е набито това атеистично мислене.Не че нещо но...така си е.
Да има много доказателства за съществуването на Бог и най важното и видимо е че сме тук.Накратко ДНК--->огромна молекула с генетичен идентичен неповторим кодШанс да се е появил по случайност:
Мисля че е около:100000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000000:1
Или за по ясна картинка има по голяма вероятност да стреляте по ферари и то да еволира в ламборджини,отколкото вашата основна генетична информация да се е появила по случайност.
Аргументите в полза на еволюцията са:"то е умряло и намерихме костите му: браво на вас.Извод:то е умряло.По въглеродният метод на датиране дава разлики от няколко милиона години,а други методи даже по големи.А да,ако има еволюция каде са летящите гущери които според тази гениална теория(от която дарвин се е отрекъл)са еволирали в птици после са станали коне и послемаймуни и след 121212121212 милярда години хора.Това ми звучи като:Имало едно време в едно мнооого далечно царство,преди мноооого време 1 жаба и тя сега е човек
. Жабата е станала на човек
не знаех че приказките са докоментирани.
Мисля че изразих своите гледни точки,не очаквам разбиране,а само озлобление но все пак. Разбирайте го както искате.Не опира до доказателства,трябва да го почувствате тук
, ако е само в главата дори да се докаже
(на кой му пука нали)
![]()
Ааа и колкото до чалгатамисля че е тапичка и безмислена музика копирана от турци и сърби.Аре бе хора дори шева на пайнер си го каза,тези жени нямат гласови данни,ако има зачатаци на мелодия,те са направени с PC.Азис-позьор.
и то много голям.И на всяка песен присъстват супер елементарни рими от рода на :любовта,така и т.н.
Препинателните знаци не съм отбелязвалПървоначално написано от Jesus_is_good
![]()
Исус е перверзно копеле. В мемоеарите си Юда пише, че апостолите са си устройвали яки секс-оргии. Содомия на поразия.
Яко тъп си. Що не го приемеш, не се покаеш за природната си простотия и не отидеш в манастир? Отдай се на бога духом и на братята си телом. Така де - хомосексуализма си я стара язва на висшия клир. Напоследък и по-низшите усетиха насладата от мъжката ласка.
Grumpy old madman
Леле как искам да си поговорим лице в лицемного тъпо ще изглеждате
Значи аз изказвам мнение подркрепено с аргументи,доводи и доказателства.
А вашите аргументи са: ти си тъп![]()
Колкото до манастирите не мисля че това е правилно защото,вярващите хора трябва да попуализират евангелието,а не да се затворят в манастир и да оставят всички хора в света да се спасяват сами.Егоистично е![]()
Ам тъп си! Ако имаше доказателства - досега да си ги извадил. Това, на което ти казваш "доаказателство", аз казвам "приказка".
А как ще коментираш хомосексуализма в светия синод? Свещениците, които редовно содомират малки момченца (особено в пуритански САЩ)?
Grumpy old madman
We're God's unwanted children.
God dont like me.
God never wanted me.
Probably he hates me.
And I dont need him to believe in myself![]()
bahti sektAta![]()
![]()
![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Jesus is good,какво се занимаваш с тези празноглавци и им обясняваш за Словото Божие,не ги ли виждаш колко са тъпи и ограничени...прочели няколко антихристиянски книжки,писани от фарисейски мерзавци и се правят на много оригинални и готини...Явно си мислят,че да отричаш Светото Християнство е много "готино" и "гъзарско"...какво им трябва на тях духовно,на тях им трябва само да пият като свине,да се сбият с някои и защо не да дръпнат някоя друга цигарка с тревица...загубена кауза е да обясняваш на заблудения в колко грешен път върви!в случая само си хабиш думите да им обясняваш великите истини на Святата ЛИЧНОСТ на ИИСУСА ХРИСТА-ГОСПОДА НАШ!тези момченца и момиченца,които отричат неговата святост и великото му божествено учение са просто слуги на мамона,Синедриона и като цяло на безбожниците-фарисеи,които разпънаха Иисус Хриостос!остави ги да си тъпеят и да четат извръщенията на юдеина-богоборец Дан Браун,да четат неокомунистическа,масонск и фарисейска литература щом им е толкоз акъла в главата...наистина са от една страна за съжаление,но от друга хич недей ги жали за невежеството и тъпотата им...
иначе аз не ги виня,още по-малко да ги "съдя",защото сам съзнавам,че също съм грешен и никога не съм се опитвал да се правя на велик точно заради това...но Христовото Слово съм го възприел с цялото си сърце и това ме кара да се чувствам силен,да поправям грешките си,когато направя такива и осъзная това...иначе и аз купонясвам и си правя шоуто,но гледам на никого и никога да не вредя,да не върша злини и да не преча на никого в този живот.така че макари и аз да не крия че съм грешен и имам много слабости като такъв,Христовото Слово живее в мене,а това ме кара да чувствам,че вървя по правилният път и един ден,кой знае,можеби като стана възрастен-към 40 години и нагоре ще съм съвсем друг човек от сега.
И за пореден път ще твърдя че всеки си прави свой собствен избор.
Не ви карам да правите нещо,просто се чувствам длъжен да ви кажа че има нещо повече на този свят.
Искате доказателства,добре.
Съжелявам само че не са така попуализирани като други гениални теории от типа:преди 20 милярда години нищото грамна и без да иска създаде свят в савършенна хармония и закони,съвест,чувства,мора ,душа.
Аа да за малко да забравя,не съм казал че трябва да се уповаваме на свещенници и попове от църквата,те са също грешници както всички нас.
Аа да и още нещоако сте сигурни че има еволюция и имате доказателства представете ги на комисия и ако са неуспорими ще приберете 250 000$ обявена награда на някой които представи такива.
приятно занимание.
Извинявам се че филмчетата са на английски прото никой още не се е ангажирал да го преведе
Ето: http://www.drdino.com/downloads.php
Приятно гледане![]()
В грешка си, дарлинг. Като историк ти казвам, че въглеродния метод дава не повече отклонение от около 500 години. За проследяване хода на еволюцията 500 години нищо не значат, капиш? Прав си, другите методи са стари - но те вече не се ползват. Там, където се прави наука, лабораториите, от където тръгва човешкото знание, което влиза в дебелите книги и нашите учебници се прави от истински учени с много опит и средства да си позлволят да изслездат човекото развитие с най-новите методи. И дори въглерода да даваше такова голямо отклонение, за което ми говориш, това не променя факта: Еволюирали сме, има останки от различни човеци. Дали е било преди 40 хиляди години или преди 20, а може би преди 60 хиляди? Това има значение, за хората, които искат да го знаят, но факта е ясен - еволюирали сме. Извода "то е умряло" не задоволява иследователя. Не може да си представиш колко неща може да ти каже един археолог като погледне един скелет: Дали е на мъж или жена, дали е водил тежък живот, дали е носил тежки предмети, от какво е бил/а болен/а ... цялото битие на човека е записано в костите и всичко, което става в нашия организъм се запечатва там ... шупли, прегърбвания, натъртвания ... всичко. Прав си за ДНК. Шанса такава страхотна верига да се появи от нищото наистина е нищожен, но забравяш факта, че ДНК се е осъвършенствала в продължение на милиарди години - като тръгнем от едноклетъчното и минем до човека. Лека полека, всичко със времето си е ставало по-добро ... и така. Различните условия на живот са накарали организмите да умрат ... или да се приспособят. И Дарвин не е бил прав, само е бил хванал правия път. Науката, дарлинг, е нещо, което е най-правилно за момента. Вярата в Бог е била най- правилното нещо за мемента преди две хиляди години, сега не е. И пак ще се повторя може би, но са нас ДНК е съвършена, защото не може да си я представим по друг начин и ние не знам дали не е възможно всичките белтъци и аминокиселини, от които е формирана да не образуват нещо различно, което да нещо подобно на ДНК, но не точно. Не смятам, че атеизма е следствие от Комунизма в БГ. Моите родители са вярващи. Разбираш ли - цялото поколение, което е тормозено в бг от комунистите да не вярва всъщност вярва. Майка ти, баща ти, моята майа, моят баща, учителите ти ... Попитай, ако не ми вярваш. Всичко това,което става е, защото хората се просвещават и църквата и вярата губят авторитета си пред младите. Да се върна на Дарвин. Теорията му вече не е най-правилното за момента, хаха. Новата теория е за онщ прародител между маймуните и хората и има стабилни доказателства за това. Ами това е ... виждам, че не можеш да си представиш как големия гъщер - динозавъра е станал птичка, но ще ти поясня: След падането на големия метеорит, който почти е унищожил всичко на земята на съществата им се налага да намират храна (оцелелите). Храната е оскъдна и колкото по-малък стомах имаш, толкова по-добре ... с времето нещата просто са се променили, от динозаврите са останали само крокодилите, а плашливите мишки, живеещи по времето на динозаврите, дали началото на клас "бозайници" и те завладели света заради своята приспособимост.Първоначално написано от Jesus_is_good
Memento moriendum esse!
(alt+q)Да се върна на Дарвин. Теорията му вече не е най-правилното за момента, хаха. Новата теория е за онщ прародител между маймуните и хората и има стабилни доказателства за това. Ами това е ... виждам, че не можеш да си представиш как големия гъщер - динозавъра е станал птичка, но ще ти поясня: След падането на големия метеорит, който почти е унищожил всичко на земята на съществата им се налага да намират храна (оцелелите). Храната е оскъдна и колкото по-малък стомах имаш, толкова по-добре ... с времето нещата просто са се променили, от динозаврите са останали само крокодилите, а плашливите мишки, живеещи по времето на динозаврите, дали началото на клас "бозайници" и те завладели света заради своята приспособимост.
Окей,да приемем че имаш познати от това време и знаеш какво е станало преди толкова много години.
А всички кости които са "доказателство за еволирал човек от маймуна"
се изчерпват с 1 зъб чрез който са се опитали да реконстроират 1/2 маймуна 1/2 човек.
Единственото свястно откритие преди известно време представлявало наистина полу човек полу маймуна,революционно доказателство за теорията на Дарвин.След 7 месеца възхищения на невероятното откритие,изследвали костите и заключили че това са кости от сега живееща горила и съвременен човек.Същото и с(майче се казваше австралопитекус) кости от влечуго и птица смесени и пак разкриха шарлатанина.
Та въпросът ми е:щом еволюцията е толкова бавен и сложен процес ЗАЩО НЕ НАМИРАМЕ ИЗГУБЕНОТО ЗВЕНО МЕЖДУ ВЛЕЧУГИ И ПТИЦИ???
Или между мекотели и насекоми?
Или между маймуна и човек
Разликите между видовете са толкова рязки,не са постепенни.
Считаме за градивна частица на живия организъм клетката,нали?
Теорията,как е започнало всичко е: че жива материя е призлязла от нежива.След лекцията ти по горе мисля че си наясно колко по сложна е живата материя от неживата и че огромно количество нежива материя може да се представи само с 1 формула : СН2 = СН2
Може ли от тази формула да произлезе от самосебе си кода за живота??
Доста уважавани професори от Англия и САЩ признават че всъщност доказателствата за тази теория ги няма.Това е ТЕОРИЯ,засега недоказана.Има 6 значения на думата еволюция:
1-Космическа еволюция,источника на трите основни компонента:време,материя,п остранство или в комерсиалният свят известен като големият бум,когато нищото грамнало и създало уникално сложен свят в перфектна хармония.
2-Химическа еволюция,теорията че всички елементи са призлезли от водорд.Реших да питам даскалката ми по химия дали е възможно това и тя ми се изхили в лицето и ми каза че не е чувала подобна глуост.
3-Планетарна еволюция.Произхода на планети,звезди и всички космически обекти.Никога не е наблюдавано формиране за звезда или планета,а само разрушаването на такива.Да има теории как се формират но отново недоказани и практически невъзможни.
4-Органична еволюция.Идеята че от нежива материя е произлязла жива.Или накратко казано от парче камък след няколко милиарда години трябва да произлезе човек...Незнам как ти звучи на теб но на мен...![]()
5-Макроеволюция.Произхода на видовете,или значението което знаете.
от амеба е произлязъл човек.Ненаблюдавано,недока зано и само на теория
6-Микроеволюция.Това вече е доказано,но няма нищо общо с еволюция.Когато даден ВИД се приспособява към определени условия на живот.Пример има много сортове ябълки но винаги ще са си ябълки,няма да станат мухи нали?
Чакам отговор,без много сърказъм ако може![]()
Jesus_is_good, а как според теб е възникнала вселената, че не мога да схвана![]()
Мисля че сложен свят е логично да има интелигентен създател.
A защо път Бог да не е създал света преди милиарди години специално така че да може да се развива, и да е програмирал нещата така че именно да изчезват и да се появяват нови видове- нещо такова?
Трябва да излиам за това ще съм бърз
Според мен единствената книга от Бога е библията,може би заради това е и най-известната.Там е дадено родословното дърво от Адам и Ева до Исус,след това са минали 2008 години.Една проста смиетка прави около 6000 губо казано.В библията е спомената еволюцията като идолопоклонничество и описани динозаври, което мисля недвусмислено доказва че хора и динозаври са живели заедно в хармония.Ще pastena цитатите като се прибера.
чао
1. В началото беше словото и словото беше 2 байта и нищо друго нямало.Първоначално написано от P4ela
2. И разделил Бог еденица от нула и вдял, че така е добро.
3. И казал Бог: Да бъдат данни и стнало така.
4. И казал Бог : Да се съберат данните, всички в тяхното си място, и създал дискети, твърди дискове и компакт дискове.
5. И казал Бог: Да бъдат компютри, в които да се пъхат дискетите, твърдите дискове, и ги наркъл хардуер, и отделил хард от софт.
6. Софта още го нямало, но Бог бързо се поправил и създал програми - малки и големи, и им казал: Плодете се и се размножавайте, и паметта използвайте.
7. Но омръзнало Му да създава сам програми и казал Бог:
Създавам ПРОГРАМИСТА, ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ МОЕ, да господства над компютрите, и над програмите, и над данните. Създал Бог програмиста, и го заселил в своя Изчислителен Център, в който работел. И повел Той програмиста към дървото от каталози, и заповядал: От всеки каталог можеш да пускаш програми, само от каталога Windows не пускай нищо!
8. И казал Бог: Не е хубаво програмиста да е сам, ще му сътворя потребители, съответстващи на него. И взел Той от програмиста КОСТ, В КОЯТО НЯМАЛ МОЗЪК, И СЪЗДАЛ ПОТРЕБИТЕЛЯ, и представил го на програмиста; и нарече го програмиста юзер. И седнали те под голия DOS и не се карали.
9. Бил (Гейтс) бил най-хитрия от всички зверове на полето. И казал Бил на юзера: лъжа ли каза Бог: не пускайте никакъф Софт? И казал юзер: всеки софт ние можем да пуснем само от директорията Windows не можем. И казал Бил на юзера: живейте си както си знаете! В деня, в който пусните Windows, ще бъдете като богове, само едно щракване на мишката ще сътворявате каквото си искате. И видял юзера, че е приятно за окото, и го пожела защото прави ненужни знанията, и го постави на своя компютър. А после каза на програмиста, че това е наложително, и той също си го сложи.
10. И тръгна програмиста да търси свежи драйвери; И видя го Бог и го попита: Кажи къде отиваш?
Програмиста каза: Търся свежи драйвери, нали ги няма под голия DOS.
И казал Бог: Кой ти каза на теб за драйверите? Да не си пускал Windows?
Програмистът отговорил: юзерът, когото Ти ми прати, каза, че иска програми само под Windows. Аз ги поставих.
И каза Бог на юзера: Какво си направил?
Юзерът отговорил: Бил ме прелъсти.
11. И каза Бог на Бил: За това, което направи, проклет да бъдеш пред всички скотове и всички полски зверове. Ще наложа вражда межу теб и програмиста. Той ще те хока грозно и с грозни думи, а ти ще му продаваш Windows.
12. На юзера каза: ще умножа скръбта и ще изтощя силите ти и ще ползваш грешни програми; и няма да можеш да живееш без програмиста; ТОЙ ЩЕ ГОСПОДСТВА НАД ТЕБ.
13. A на програмиста каза: За това, че си послушал юзера, проклети да са компютрите за теб, троянски коне и вируси ще ти създават; с труд ще изкарваш хляба си, а програмите с мъка ще пишеш.
14. И ги изгони Бог от Изчислителният си Център, и постави парола на входа.
15. General Protection Fault.
![]()