- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- МНОГО МИ Е МЪЧНО ;(
15 Ето сега речния кон който съм направил както и тебе; Яде трева като вол.
16 Ето сега, силата му е в чреслата му, И якостта му в мускулите на корема му.
17 Клати опашката си като кедър; Жилите на бедрата му са сплотени.
18 Костите му са като медни цеви; Ребрата му са като железни лостове.
19 Той е изящното дело Божие; Оня, Който го е направил, го е снабдил с меча Си.
20 Наистина планините промишляват за него храна. Гдето играят всичките полски зверове.
21 Ляга под сенчестите дървета, В скривалището на тръстиката, и в блатата;
22 Сенчестите дървета го покриват със сянката си; Върбите на потоците го обкръжават.
23 Ето, ако би придошла река, той не трепери; Не се смущава, ако би се и Иордан устремил по устата му.
24 Може ли някой да го хване когато е на щрек. Или да прободе носа му с примка?
Динозавър в книгата на Йов.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
Теорията за еволюцията описана преди 2000 години![]()
Тва за компютрите и бог беше много яко, но аз се връщам към сериозната тема, която разискваме. Познати от онова време нямам. Ти ако имаш познати ангели, които ти нашепват, че има бог - ще ти повярвам. Не е вярно, че не са намерени кости, има почти цели скелети, дарлинг. Теорията на Дарвин сама по себе си обяснява странните неща, които археолозите са намериали - разни скелети на половин човек, половин маймуна. И понеже аз не обичам да казвам нещо и то да си виси ей тъй, без доказателства, започвам:
Австралопитек (Южна Маймуна) - на 5-7 млн. години пр.н.е, в Южна Африка
Хомо Хабилис (Сръчен човек) - 1,80 млн г. пр н.е - открит в Танзания (Африка)
Питекантроп (изправена маймуна) - 750 хил г.пр.н.е - остров Ява, Азия
Синантроп (Китайски човек) - Открит в Европа - годината не помня
Неандерталец - открит в Европа - 100 хил.г. пр.н.е
Хроманьонец - Европа - 40 хил. г. пр.н.е
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
А изгубеното звено межу влечуки и птици е намерено, но ти не си намерил книжката - птеродактил. Намират се оффф ... забраивих как се наричаст. Занчи не кости, ами фосфили ли бяха - където в камъке се отпечатва какво е изгнило в него и се вижда един грозен крокодил с редки пера, хахаха. Това е липсващото звено. Между мекотели и насекоми не може да намериш, те кният мнооого бързо и не остават особени остатъци. Разликите между маймуна и човек и процеса на еволюция вече назовах. Разликите не са рязки, имам чувството, че не си виждал маймуна. Разликите поне външно за мен са почти нищожни ... смисъл такъв .... ако обръснеш една маймуна, много ще ти прилича на човек, хахаа. Разликите не са постепени, да. Защото дефакто сега теорията на Дарвин е отхвърлена. Ние и маймуните произлизаме от общ прародител. С течение на времето ние и маймуните сме се приспособили по различен начин на условията за живот и понеже по дърветата нее имало много ядене, на нас ни се е наложило да живеем на земята и да се изправим. Това ставало на етапи, както вече казах. Тези, които не са се приспособили, са умрели - демек звената между нас и прародителя ни. Те не са толкова съвършени, колкото нас. А ... и питал си госпожата грешно нещо. В основата на органичната химия стои ВЪГЛЕРОДА, а не ВОДОРОДА. Не знам колко си голям, но като започнете да учите органична химия ще ти се плаче, че има жива материя, много ще ти се плачеНо поне ще разбереш, че всичко, всяко съединение е образувано така, че подлежи на логическо обяснение и ако спазваш законите на химията, може да си напишеш много други съединения. А тва, което си написал с формула е метан. Доколкото знам, е доста умрял за жива природа. Теорията е доказана, само че в дървени глави като твоята и нечии други, тя винаги ще си остане недоказана. И понеже не си ми чел поста до края, пак се налага да кажа, че вселената за теб е идеална, защото си се родил в нея, подчиняваш се на нейните закони и не може да си ги представиш по друг начин. Ако тя беше другра, различна, но ти се беше родил в нея, за теб тя пак щеше да бъде идеална
Планетрана еволюция - ъъъъхххх какви неща ражда мозъка тиии ... оооо. Ами виж са ... стани физик, иди да гледаш през телескопа Хъбъл и ако СЛУЧАЙНО имаш МНОГО късмет, може да видиш как се формира звезда или планета. Само да ти кажа, че учените виждат доста мъглявини и в тях се вижда как в центъра се натрупва звездния прах от вече умрелите звезди ... след хиляди години тази купчина прах става звезда. В периодичната система елементите са наредени според това колко леки са. Демек - хелия е номер едно, той е най-лекия. Когато два атома хелий се сблъскатняколко пъти, те съединяват молекулите си, получава се елемент номер две ... от две молекули елемент номер две се получава елемент номер 3. Разбираш ли? Това е доказано в лабораторни условия. Просто трябва много силно нялягане. Когато се сформира една звездаили планета, толкова силно налягане е налице и почва еликото абгейдване на елементите. Затова ядросто на звездата е твърдо и след суперновата (когато тя експлодира) след нея оставя БЯлото джудже. Само една лъжица от това вещество на планетата земя би тежало милиони тонове! За човека и камъка ... абе нали бог ни правеше от глина. Не знам на теб как ти звучи, но на мен ...
![]()
![]()
![]()
От амебата е произлязъл човек. Недоказано, да. Но доказано - от зиготата произлиза човек, От една клетка. Прави си изводите. Микроеволюцията ... демек видовете ябълки са творение на човека. Тоест преди много време е имало само един вид ябълка, но хората са започнали да ги култивират и да ги мъчатпо някакъв начин, за да дават по-готени ябълки и са станали по-готени ябълки. Имаше нещо много интерено в учебника по биология за шести клас. Значи ако сложиш клонче череша на дърво от ябълка (основата и сакъза се белят по специален начин) и ги завършиш, след няколко години ще ядеш т едно и също място ябълки и череши. Много яко, нали. Жалко, че става само при растения, чиито цеви съвпадат - демек да саот едно семейство. В случая семейство розоцветни.
Получи си отговора, надявам се да не съм прекалила със сарказма. Ако съм, не се обиждай, никой не искам да обиждам![]()
Memento moriendum esse!
"В началото бе словото", ма не се знае кой го е изрекъл ....Първоначално написано от P4ela
Memento moriendum esse!
Аз не отричам, че преди 2000 години може да е имало динозаври, може да има и Неси ... драконите ор приказките също може да са дизнозаври, но това нищо не доказва. Няма да се учудя, ако по земята преди 2000 години е имало динозаврии хората са ги описали в различните си свещени книги. Но какво става, ако цитирам гръцкия мит за сътворението и титаномахията и се окаже, че той отговаря на научната теория за създаването на нашата планета и климата в различните стадий на развитието й? Това доказва ли нещо?Първоначално написано от Jesus_is_good
Memento moriendum esse!
Супер много обичам да поправям някой който си мисли че знае.
Написах CH2-CH2 а метана е CH4водорода е най-лекият,не хелия
Да се върнем на темата
Пак ще твърдя че методите на датиране са много неточни така че да сложим малко на страна всичките милиони и милиарди години.
Протеиновото ДНК на човека и маймуната съвпадат на 99%
А самото протеиново ДНК представлява 1% от цялото.
Маймуните имат четири крайника,глава,уши,очи уууаааауууу и ние ги имаме.Само че това го имат и прасетата.
Дай да ги видя тия сръчни хора.
Както казах,има теории за това как се формират звезди и планети но до сега никаде не съм видял такова жидео или новина има само избухване на такива.А прилепа кво е?Предполагам еволирал летящ плъх.
Сега само за момент се замисли малко.
Ако няма Бог значи няма и душа,ако няма душа от каде идва любовта,съветта и всички чувства и морални стандарти с които се ражда всеки човек.Според еволюцията ти си купчина жива материя без смисъл на съществуване.Просто защото си тук случайно.Ти си нищо.
Но така и пак не коментира къде другаде има актуални за днес предсказания.
Христианството е точно на базата на човешките морални норми.Така че ако има Бог той ни обича защото и ние можем да обичаме,а в библията пише че сме създадени по негов образ и подобие.
Има ли чувства в животинския свят?
По някаква огромна случайност отново само човека е способен да чувства.
Ако намериш някаде написано преди около 3500 години че земята е кръгла и се върти около слънцето какво ще си помислиш?
Пффф...Не знаете какво искате, в какво вярвате и за какво спорите
thundergoddes май спече нещо![]()
От известно време не съм я виждал да пише тук а се обажда другаде![]()
В един период от живота ми изпитвах неувереност(даже и все още).Причините бяха няколко-не усещах разбиране от страна на приятели,а пък се затворих и в себе си;не изкарвах и добри оценки в училище;бях обект на подигравка и т.н.Трябваше нещо да направя,за да се противопоставям на нападките от хората.Започнах да чета книги на християнска тематика и може би намерих някакво равновесие.Внушавах си,че съм праведен,че другите не знаят какво вършат и някакви такива.Станах по грешен и отпреди... Как може като правя постоянно грешки в живота си да нападам другите?
Jesus_is_good съветвам те да погледнеш по рационално на нещата.Бъди добър,помагай,обичай,но не е хубаво,че подхранваш Егото ти по такъв начин.Вярата е в сърцето,а не в книги,църкви и прочие.Не казвам,че не трябва да четеш,но не бива да се възползваш от знанията ти заради лични облаги.
Гледаме треските в чуждите очи,а не гредата в нашите...
съветвам ви да гледате филма "Zeitgeist" ( има и субс)
после говорете кой си жертвал децата .....
Гledal sam toq debilen film i moga da kaja kato 4ovek koito se zanimava s istoriq 4e po otno6enie na publikaciqta za hristos e palna boza nqma6e edno smisleno tvardenie ,dori nai otqvlenite vragove na religiqta priznavat 4e li4nosta hristos e sa6testvuvala,koeto samo po sebe si so4i 4e isus e bilo realno lice ,a ne kopie na ra,dionis ili 4ast ot zodiaka.
Mislq 4e 4oveka koito e pusnal temata e prav za nqkoi ne6ta no e prekalil i temata mu pove4e mqza na statiq ot sektantski vestnik,no otnovo 6te se povtorq ima dosta pravilni raboti,
Само ще те помоля да не слагаш всички хора под общ знаменател . И аз съм на мнение , че човек дори да сгреши може да поикса прошка от Бог ( естествено ако вярва) и грешката му ще бъде опростена и Бог ще го обикне повече . Повечето хора , които не вярват в Бог искат доказателства за съществуването му , без да осъзнават , че за да повярваш в нещо не е нужно да имаш доказателства . Бог обича хората , които е създал за това прати Иисус да научи хората на добро . Те не му повярваха и го разпънаха на кръст , но Бог обича хората много и им даде шанс отново да повярват като възкреси Иисус . И така Той прибра Иисус при себе си , но накара някои хора да повярват в доброто , на което Иисус учеше божиите люде ! За да повярваш в нещо не е нужно да го видиш - важното е да го почувтваш . Вярата в Бог учи на добри дела . Хората , които не вярват в Бог (СПОРЕД МЕН) са празни и тъжни , защото нямат надежда , че лошото ще бъде поправено и , че доброто ще възтържествува за пореден път !![]()
![]()
![]()
temata e 4udesna smao deto xurata sa prkaleno zemni za da q priemat.....vinagi 6te se 4uvat kritiki za sveta v koito jiveem no istinata e 4e samo Bog moje da mi podade ruka..i dokato gadjeto ne ni slu6a Bog moje..i dokato Roditelite ni ni gonqt Bog ni priema...Nz koe moje da vi otbluskva ot Nego pri polojenieto 4e darqva samo liubov i utexa....
AZ sum edin SEX kupen ot SAVIMEX
Защо трябва да си създаваме обсебващи и още химери.
И без това ги има навсякъде.Пийни едно и споко.'Сичко шса опраи.
Първоначално написано от Jesus_is_good
Абе ти за Божий пророк ли се имаш? Нима ти не си грешен?
Има една теория развита от Зигмунд Фройд, която твърди че Господ е изпратил сина си Исус за да изкупи не греховете на хората (както пише в Библията) а своите грехове. (под "своите грехове" имам предвид отношението си към най-верния си поданик Йов.)
И междодругото не мислите ли че Библията не е особено актуална в днешни дни?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Dai mi dokazatelstva,che Gospod e suzdal sveta,pedalПървоначално написано от Jesus_is_good
.
123
.Aide pokaji realni dokazatelstva che velikiqt ti Bog s sushtestvyval?.
Jalki,dolni,religiozni pederasi.Zaradi takiva kato tebe sa fakt tujni subitiq kato krustonosnite poxodi.Za mene bibliqta si e edna hubava polychitelna knijka,a na bokluci kato tebe,smqtashti che ako ne vqrvam v neshto,zasujavam da gorq v ,,Ada`` moga da pokaja samo edin debel,mazen i tlust _)_.Neka nezabravqme che edinstvennata cel na curkvata,i predi i sega, e da kontrlolira naroda.Primer-Vizantiq.
Ajde dushi go.
123
Има някой основни грешки при разбиранията на повечето хора:
1.Църквата и религиозните институций нямат нищо общо с вярата в Бог и Библията, кръстоносните походи и религиозните войни са предизвикани заради хора, изрващаващи Библията или Корана примерно. И народа е прост и е бил измамен.
2.Всички възприемат буквално абсолютно всичко. Много неща са символични и са написани като басни, духовни неща опреличени с физически, нереални събития.
3.Хората си викат "Аз вярвам на себе си, не на Бог". Най-голямата глупост вероятно, че като вярваш в Бог да няма той да ти върши цялата работа?
4.Бог няма да ти помогне, ако не си помогнеш сам.
5.Смешниците търсят научни и физически доказателства за всичко, даже за съществуването на Бог и т.н. Това е лицемерно, човек трябва да вярва в доброто и любовта, а не да търси доказателства. Който вярва в Бог сам ще разбере.
6.Хората си мислят, че след като умрат, душата им престава да съществува, че няма Бог, че всичко е измислица. Такива хора не вярват даже в собствената си идентичност. Всеки е част от нещо много по-голямо.
7.Първо си прости сам, че тогава търси прошка от Господ.
Ако някой още не е разбрал тия неща, значи е много далеч от истината.
Все пак, който иска, ще му отговоря на какъвто и да е въпрос, свързан с Бог и всичко за него.
Вярата в Бог не е уръжие. Библията не е нещо, което да размахваш пред другите и да викаш "Вижте ме, аз съм спасен". Вярата е нещо в теб, нещо, което е ЗА теб. А авторовите дела ми напомнят на тези на църквата - но тя поне взима пари и храна за тях. А ти какво? Правиш се на интересен в един тийн форум... евала.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
tctc, ti mai naistina si mnogo ogranichen![]()
taka...purvo dali horata shte vqrvat v Bog ili ne, si e tqhna rabota.vtoro az sum izkliychitelno vqrvasht chovek,no ti si vmaniachen,tesnogrud i netoleranten.ako pitash men,dori ne si dobur chovek.![]()
И някой още от Вас люде,да желае да блесне с "порицаващ ум"?Първоначално написано от Blowme
А ти си твърде краен в твърденията си!Ти нито можеш да знаеш дали има Бог,но и не можеш да твърдиш,че няма такъв!
Това ,че църквата върши определени неща,не означава ,че те са правилни,или че са по Божията воля.!И отново ще повторя - никъде в Библията не се споменава църквата като здание,а като една невидима глобална мощ!И като четете нещо не го разбирайте буквално,разчитайте между редовете.Почти всичко е с прикрит смисъл.А този,който ти е казал,че ще гориш в ада,не може да твърди нещо подобно...или се смята за пророк,или за Бог...Това ти сам ще си го разбереш след време............... :]]]
И да,отново ще повторя и това - монумента 'църква' е създаден от хората преди векове,които използват Библията,вярата,Бога и Христос само и единствено с цел печалба и личен интерес!Тя няма нищо общо с реалната и истинска вяра,нито с Библията,нито с Господа,нито с Христос!!!!!!!!!!Тези хорица,и те като теб са разбрали всичко буквално,без да се опитат и да си размърдат малките кирливи мозъчета и "умствени способности".Кой си ти ,та да твърдиш,че другите са "жалки" и "долни"?!Дай ми показатели,данни,обосновка ,факти,свидетелства черно на бяло!Библията за теб си е една поучителна книжка,но на боклуци като теб им липсват толерантност,пипе и трезвеност....защото ти имаш едно прекомерно заблудено съзнание.....бая предубедена живина,твар...
П.С.: Всичките тези учители като Петър Дънов,стари и изкуфели старици и врачки като Ванга и всички останали учени/академици...или и други теории и доктрини,можете съвсем спокойно ДА СИ ГИ НАВРЕТЕ В ЗАДНИКА!
Поздрави
Първоначално написано от Sam90'
ОРЪЖИЕ Е!
Но не очаквам от калъпи в безпътища,като теб да разберат силата на вярата в Бога...
Ефесяни 2:8
Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога;
1 Петрово 1:5
които с Божията сила сте вардени чрез вяра за спасение, готово да се открие в последно време.
Исая 54:17
Ни едно оръжие скроено против тебе не ще успее; И ще победиш всеки език, който би се повдигнал против тебе в съд. Това е наследството на слугите Господни, И правдата им е от Мене, казва Господ.
Еремия 51:20
Ти си Ми бойна секира, оръжие за война; И чрез тебе ще смажа народи; Чрез тебе ще изтребя царства;
Римляни 13:12
Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината.
В отговор на горния пост... един от любимите ми цитати от Библията.
Първоначално написано от Ефесяни 6:10-17
Надявам се всички знаем какво е "всеоръжие"
Ако беше толкова силно вярваща:Първоначално написано от Dreamy~~
1. Нямаше да кажеш, че има добри хора.
2. Поне на кирилица щеше да пишеш.
3. Също така щеше да знаеш, че всички хора са вманиачени, тесногръди и нетолерантни.
Не те съдя, просто искам да си оправиш фактите.
Да де,освен вярата,и словото също е оръжие...Първоначално написано от Christ
![]()
ti po tova li opredelqsh horata dali sa vqrvashti?po tova che ne pishat na kirilica?Първоначално написано от Christ
na latinica sum,zashtoto v momenta ne sum v Bulgariq
![]()
1. Нямаше да кажеш, че има добри хора.
tova puk kakvo oznachava???![]()
nali na tova ychi hristqnstvoto
![]()
tctct, ne e samo do tova da naizystish Bibliqta, nali znaesh![]()
hristqnstvoto ni ychi da budem dobri, da pomagame na horata s kakvoto mojem,da obichame blijniq taka,kakto obichame sebe si.da pochitame roditeite si.opredeleno ne sum chyvala za neshto kato: "da pishem na kirilica!"
popravi me ako ne sum te razbrala,no ne mislq,che kriteriite ti sa realni.![]()