.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 104
    Цитирай Първоначално написано от Dreamy~~
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    В отговор на горния пост... един от любимите ми цитати от Библията.

Цитирай Първоначално написано от Ефесяни 6:10-17
    10 Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.

11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.

12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните <сили> на нечестието в небесните <места>.

13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.

14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,

15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира.

16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;

17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;

Надявам се всички знаем какво е "всеоръжие"

tctc, ti mai naistina si mnogo ogranichen

taka...purvo dali horata shte vqrvat v Bog ili ne, si e tqhna rabota.vtoro az sum izkliychitelno vqrvasht chovek,no ti si vmaniachen,tesnogrud i netoleranten.ako pitash men,dori ne si dobur chovek.
    Ако беше толкова силно вярваща:

1. Нямаше да кажеш, че има добри хора.
    2. Поне на кирилица щеше да пишеш.
    3. Също така щеше да знаеш, че всички хора са вманиачени, тесногръди и нетолерантни.

Не те съдя, просто искам да си оправиш фактите.
    ti po tova li opredelqsh horata dali sa vqrvashti?po tova che ne pishat na kirilica? na latinica sum,zashtoto v momenta ne sum v Bulgariq

1. Нямаше да кажеш, че има добри хора.

tova puk kakvo oznachava??? nali na tova ychi hristqnstvoto

tctct, ne e samo do tova da naizystish Bibliqta, nali znaesh

hristqnstvoto ni ychi da budem dobri, da pomagame na horata s kakvoto mojem,da obichame blijniq taka,kakto obichame sebe si.da pochitame roditeite si.opredeleno ne sum chyvala za neshto kato: "da pishem na kirilica!"

popravi me ako ne sum te razbrala,no ne mislq,che kriteriite ti sa realni.

Дори не знам как да отговоря на това... Това, че не си в България ти пречи да пишеш на родния си език?

Също така, Библията учи, че няма добри хора, че всички сме гадни копелета, които плюят в лицето на Бог с всяко свое действие. Добри хора няма! Всички сме грешни и всички заслужаваме смърт!

Обаче, Бог вместо да ни избие до един, изпраща... Синът си на Земята и го убива, за изкупление на греховете.

Град
    Пловдив
    emi, prechi mi-nqmam kirilica na kompiytura

emi, prechi mi-nqmam kirilica na kompiytura
    Не е вярно. Във всеки Windows има вградена БДС кирилица. Ако нямаш фонетична, можеш винаги да свалиш.

Град
    Пловдив
    Ne sum na Windows, a na Apple, osven tova ne e moi.

Град
    Пловдив
    Ne sum na Windows, a na Apple, osven tova ne e moi.

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Аз няма изобщо да се намесвам във ваште спорове.
    Православна християнка съм от както се помня, нищо не може да го промени. Най-малко тъпите и недосмислени мнения на форумците!

вие сте луди

Преди около 2 години, най-добрият ми приятел, правеше отчаяни опити да ме накара да повярвам в Бог. С цел - да ме спаси. Тогава бях върл фен на Quake поредицата на него това не му се харесваше. И понеже не вярвам в Бог, нали трябва да вярвам в нещо... И тогава му дойде на ум, че вярвам в Quake 4.
    Аз естествено му се вързах и приех неговите вярвания за известно време(което си беше моя грешка). Но не минаха и 2 месеца, когато пак станах атеист.

Колкото и да се опитвате, няма да ме накарате да повярвам в Господ.

А за тези, които вярват в Господ по един или друг начин - да са живи и здрави. Няма да ви се бъркам във вярванията - както се надявам и вие няма да се бъркате в моите.

Цитирай Първоначално написано от Sashakiss
    Ако е Негова воля, ще вярваш.

Аз съм вяращ и превъртях куейк 4 за няколко часа. Също така играя Star Wars сериите. Изобщо не ми пречи на вярата.

[quote="

А за тези, които вярват в Господ по един или друг начин - да са живи и здрави. Няма да ви се бъркам във вярванията - както се надявам и вие няма да се бъркате в моите.[/quote]

И аз съм си така...

Днеска баща ми вика Илинден е, не прави нищо, как може сега да переш..нз си кфо.. и като е Илинден какво толкова станало.. нз...
    Колко по- хубаво е атеист да си е човек!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо

Re: МНОГО МИ Е МЪЧНО ;(

Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good
    ;( ;( ;( Мъчно ми е хора за вас ;(
    Колкото и неуспорими доказателства да се покажат няма значение ;(
    трябва да го почувствате.То е в сърцето не в главата.Защо всичко приемате толкова негативно,толкова свирепо.Не се опитвам да ви привлека никаде!!!Защо ли???

Защото Бог толкова обикна света, че даде единствения си син, за да не се погуби никой, който вярва в него, а да има вечен живот. Защото Бог не е изпратил сина си да съди света, а чрез него светът да бъде спасен. Който вярва в него няма да бъде осъден, а който не вярва вече е осъден, защото не е повярвал в името на единствения Божий син.
    И това е присъдата: че светлината дойде в света, а хората обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. Защото всеки, който върши лоши неща мрази светлината и не отива при светлината, за дa не бъдат изобличени делата му. А който постъпва според истината отива при светлината, за да се види, че делата му са извършени според [волята на] Бога.
    с

Бог да ви благослови ;(
    Ето това беше черешката на сладоледа.
    Извинявай ама ти си ненормално ненормален.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

На мен пък ми е мъчно, че има такива хора, които вярват в такива глупости, вместо да вземат да почетат някоя книжка.Току виж им хрумне как да правят от олово-злато, ама на...в главите им простотии...

Град
    тук таме
    И на мене за това ми е мъчно,но съм оптимист че в бъдещето истината ще бъде показана на бял свят и измислицата разубличена
    Според истината,а истината не е на страната на религията.
    Верно....защо толкова ревностно се опитвате да ни накарате да вярваме в нещо....нали всеки има право да си избира в какво да вярва,защо ни карате да вярваме в това е което вярвате вие,при положение че ако ние започнем да ви убеждаваме в нашата гледна точка,вие ще се обърнете към агресията или ще ни прокълнете да отидем в ада или ще ни заплашите с божията агресия и т.н.При положение че има неуспорими факти които говорят че бог е измислен и че религията е използвана като оръжие....неуспорими факти,които съм ги писал из целия раздел поне 30-40 пъти в опит да си защитя тезата.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    И на мене за това ми е мъчно,но съм оптимист че в бъдещето истината ще бъде показана на бял свят и измислицата разубличена
    Според истината,а истината не е на страната на религията.
    Верно....защо толкова ревностно се опитвате да ни накарате да вярваме в нещо....нали всеки има право да си избира в какво да вярва,защо ни карате да вярваме в това е което вярвате вие,при положение че ако ние започнем да ви убеждаваме в нашата гледна точка,вие ще се обърнете към агресията или ще ни прокълнете да отидем в ада или ще ни заплашите с божията агресия и т.н.При положение че има неуспорими факти които говорят че бог е измислен и че религията е използвана като оръжие....неуспорими факти,които съм ги писал из целия раздел поне 30-40 пъти в опит да си защитя тезата.
    Никой не се опитва да те накара да вярваш, ние си говорим за религиозни неща, а ти идваш и почваш да спориш. Това е безсмислено, защото ние си знаем кое е истина и кое не е.

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Хората сме прости и неуки създания..В целият форум не съм прочел едно доказателство, че няма Бог.

Адмирале, не виждам какво пречи на четенето, фактът че вярваме в Бог!? Обясни ми моля те.

k'man във всяка тема, ти се опитваш да ни убедиш че няма Бог, не ние теб че има..
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от NaughtyWhisper
    Хората сме прости и неуки създания..В целият форум не съм прочел едно доказателство, че няма Бог.
    Много трудно се доказва че Бог НЕ съществува...
    Но пък лесно се доказва че Библията е пълна с противоречия..което ако си малко по умен човек ще го приемеш...
    По тази логика може ли да ми докажеш че няма лепрекони, дракони и летящи метли...никой не е ги е виждал обаче това не значи че не съществуват нали ?
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Много трудно се доказва че Бог НЕ съществува...
    Но пък лесно се доказва че Библията е пълна с противоречия..което ако си малко по умен човек ще го приемеш...
    По тази логика може ли да ми докажеш че няма лепрекони, дракони и летящи метли...никой не е ги е виждал обаче това не значи че не съществуват нали ?
    Цитирай тези противоречия.

Град
    тук таме
    "Трябва ли да се Боим от Бог?

А) ДА, ТРЯБВА
    Да се не онеправдавате един други; но да се боиш от своя Бог; защото Аз съм Иеова вашият Бог. (Левит 25:17)
    за да се боиш от Господа твоя Бог, да пазиш всичките Му повеления и заповедите Му, които ти заповядвам, ти, синът ти, и внукът ти през всичките дни на живота си, за да ти се продължат дните. (Второзаконие 6:2)
    От Господа твоя Бог да се боиш, Нему да служиш, и в Неговото Име да се кълнеш.(Второзаконие 6:13)
    Господ ни заповяда да вършим всички тия повеления и да се боим от Господа нашия Бог, за да ни бъде всякога добре, и за да пази Той живота ни, както прави и днес. (Второзаконие 6:24)
    Събирай людете, мъжете, жените, децата и чужденеца, който е отвътре градовете ти, за да чуят и се научат, та да се боят от Господа вашия Бог, и да внимават да изпълняват всичките думи на тоя закон; да чуят и чадата им, които не знаят, та да се научат да се боят от Господа вашия Бог до тогава, до когато живеете в земята, към която преминавате през Иордан, за да я завладеете.(Второзаконие 31:12,13)
    И каза на човека: Ето, Страх от Господа, туй е мъдрост, И отдалечаване от злото, това е разум. (Йов 28:2
    Нека се бои от Господа цялата земя; Нека благоговеят с боязън пред Него всичките жители на вселената. (Псалми 33:
    Защото колкото е високо небето от земята, Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят (Псалми 103:11)
    Не се ли боите от Мене? казва Господ, Не ще ли треперите пред Мене, Който с вечна заповед съм поставил пясъка за граница на морето, Която не може да премине; Тъй че, макар вълните му да се издигат, пак няма да преодолеят, При все, че бучат, пак няма да я преминат? (Еремия 5:23)

Б) НЕ, СТРАХЪТ НЕ Е ЗА ВЯРВАЩИТЕ
    Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение. (Тимотей 2 1:7)
    В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта. (Йоаново 1 4:1"

"Разкайва ли се Бог за Делата Си?

А) НЕ, ТОЙ НИКОГА НЕ ВЪРШИ НЕЩА, ЗАРАДИ КОИТО БИ СЕ РАЗКАЯЛ

„Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?” (Числа 23:19)
    „Па и Силният Израилев няма да излъже, нито да се разкае; защото Той не е човек та да се разкайва” (Царе1 15:29)
    „Аз Господ го изговорих; това ще се сбъдне, и ще го извърша; няма да отстъпя, няма да пощадя и няма да се разкая; според постъпките ти и според делата ти ще те съдят, казва Господ Иеова. (Езекиил 24:14)

Б) ДА, РАЗКАЙВА СЕ ЗА НЯКОИ НЕЩА

Разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. (Битие 6:6)
    Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си. (Изход 32:14)
    Разкаях се, гдето поставих Саула цар, понеже той се отвърна от да Ме следва, и не извърши повеленията Ми. А това нещо възмути Самуила, и той викаше към Господа цялата нощ. (Царе 15:11)
    А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли сега ръката си. И ангелът Господен бе близо до гумното на евусеца Орна. (Царе2 24:16)
    Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост. (Еремия 15:6)
    Ако следвате да живеете в тая земя, Тогава ще ви съградя, и няма да ви разоря, Ще ви насадя, и няма да ви изкореня; Защото се разкаях за злото, което ви сторих. (Еремия 42:10)
    Господ се разкая за това: Няма да бъде, казва Господ. Това е, което Господ Иеова ми показа: Ето, Господ Иеова вика на съд чрез огън; и огънят изпояде голямата бездна, и щеше да изпояде и Израилевият дял. Тогава рекох: Господи Иеова, престани, моля Ти се! Как да се издигне Яков? защото е малък. Господ се разкая затова: И това няма да бъде, казва Господ Иеова. (Амос 7:3-6)"

"Всичко ли е по силите на Бог?

А) ДА, ЗА НЕГО НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА
    Има ли нещо невъзможно за Господа? На определеното време ще се върна при тебе, до година по това време и Сара ще има син. (Битие 18:14)
    Зная, че всичко можеш, И че никое Твое намерение не може да бъде възпрепятствувано. (Йов 42:2)
    О Господи Иеова; ето, Ти си направил небето и земята с голямата Си сила и с простряната Си мишца; няма нищо мъчно за Тебе (Еремия 32:17)
    Ето, Аз съм Господ, Бог на всяка твар; има ли нещо мъчно за Мене (Еремия 32:27)
    А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно (Матей 19:26)

Б) НЯКОИ НЕЩА НЕ СА ПО СИЛИТЕ МУ
    Господ беше с Юда; и той изгони жителите на хълмистата страна, обаче, не изгони жителите и на долината, защото имаха железни колесници. (Съдии 1:19)
    И не можеше да извърши там никакво велико дело, освен дето положи ръце на малцина болни и ги изцели. (Марк 6:5)"

И още много,ако разбираш английски ще ти е доста приятно да надникнеш
    http://www.infidels.org/library/mode...adictions.html

http://www.islamway.com/english/imag...radictions.htm

Заповядай...

Йес, IslamWay.com Много добър атеистичен източник на информация без абсолютно никакви предубеждения.

http://www.carm.org/bible_difficulties.htm (en)

Град
    Йес, IslamWay.com Много добър атеистичен източник на информация без абсолютно никакви предубеждения.

Един път ще те подкрепя в твоето мнение , а и не ми се пише ^^
    Въпреки че не съм съгласен с всичко в този сайт

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    @k'man скоро не съм чел библията, но имам наблизо човек, който може да се опита да обясни цитираните противоречия ли, какво е там, вероятно утре.

Един път ще те подкрепя в твоето мнение , а и не ми се пише ^^
    Въпреки че не съм съгласен с всичко в този сайт
    Няма и как да си.

е виждам какво пречи на четенето, фактът че вярваме в Бог!? Обясни ми моля те.
    Не знам само защо се молиш на мен,но...
    Ще дам един пример...един вярващ сяда да чете за създаването на Вселената и след като свърши може да се похвали, че знае и това, но той си вярва, че бог е създал всичко за 6 дни и това и не го е грижа кой знае колко за другата реалистична идея за създаването на Вселената.И вместо да помисли той си вярва в библията, а може да му хрумне нещо важно от научна гледна точка, ама като не седне да помисли...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Admiral John
    Ще дам един пример...един вярващ сяда да чете за създаването на Вселената и след като свърши може да се похвали, че знае и това, но той си вярва, че бог е създал всичко за 6 дни и това и не го е грижа кой знае колко за другата реалистична идея за създаването на Вселената.И вместо да помисли той си вярва в библията, а може да му хрумне нещо важно от научна гледна точка, ама като не седне да помисли...
    Това за създаването на Вселената не се разбира буквално, ами има символичен смисъл, не знам за кой път го казвам...

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от Admiral John
    Това за създаването на Вселената не се разбира буквално, ами има символичен смисъл, не знам за кой път го казвам...
    И това ли е символика...ми то всичко нереално в библията би трябвало да е символика.Еми то почти цялата книжчица би трябва да е символика тогава...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си