.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76
    Дон Жуан не е точно литературен герой... известен е като такъв, но е базирано на реална личност, и просто в произведението му е сменено името...
    Иначе със Казанова предпочитам...
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Kazanova

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от nofi
    Цитирай Първоначално написано от DiTko^
    Мога да си припомня и цялата легенда и да ти ви я разкажа с подробности, но предполагам няма да има много желаещи Но темата наистина е добра, подкрепям!
    Аз съм желаеща! Моля разкажи!
    До 1 ден ще я имаш, обещавам.

КАЗАНОВА!!! Освен, че се е славил с уменията си, вече асоциирам името му с Хийт Леджър, който игра Казанова в най-новия филм за него
    Мммм, страхотен е!
    The only truth they can accept is their own.

Цитирай Първоначално написано от Brian Kinney
    КАЗАНОВА!!! Освен, че се е славил с уменията си, вече асоциирам името му с Хийт Леджър, който игра Казанова в най-новия филм за него
    Мммм, страхотен е!
    Да, ама филма лично за мен е пълна смешка
    И хиляди слънца да засветят на този свят моята усмивка ще ги заслепи, и всички диаманти и злата да заблестят няма да блестят като мойте две очи.

Град
    On top Drugs of choice: Nicotine Caffeine and Gaming
    Цитирай Първоначално написано от Cannibal_C0rpse
    А пък аз като се замисля... мммм хм,... със сегашната ми може би
    Цитирай Първоначално написано от 50cent
    s eva longoria

eh taq macka e prosto macka
    Ех, момичета, момичета, при това - лесбийки... Разбирам да не прочетете първия пост, ама и заглавието да пропуснете....

По темата: Казанова не си е изкарвал прехраната, спейки с богати жени. Бил е невероятен актьор, което му е позволило да мами хората. Освен това е бил доста ерудирана личност. Той е бил влюбен в жените като цяло. Не в някоя определена, а във всяка. Следователно не е лъжел, коагот им е казвал, че ги обича (което не му се е случвало кой знае колко често). А Дон Жуан просто ги презира, защото не са достатъчно съвършени... Лично аз предпочитам Казанова....

Град
    СОфия
    Дон Казанова........
    мисълта и за двамата не ме възбужда сори...нито един не ми е на сърце, не ми доставя удоволствие да спят с мен и след това да ме захвърлят...че аз да не съм вещ
    Незнам какво искам но знам как да го постигна

samo kato si spomnq filma Kazanova s Heath Ledger i napravo se raztapqm
    taka 4e KAZANOVA!!!

Цитирай Първоначално написано от darity_91
    samo kato si spomnq filma Kazanova s Heath Ledger i napravo se raztapqm
    taka 4e KAZANOVA!!!
    Надявам се осъзнаваш, че филма няма нищо общо с нито един момент от живота на Казанова, нито пък Хийт Леджър прилича на истинският Казанова
    И хиляди слънца да засветят на този свят моята усмивка ще ги заслепи, и всички диаманти и злата да заблестят няма да блестят като мойте две очи.

Град
    Монтана
    nofi

Дон Жуан е живял в Севиля. Бил е много умен и изключително красив. Когато навършил 20 години баща му го посъветвал да си избере девойка, за която да се ожени, като му казал да избира по сърце, а не по физическата красота. Но за дон Жуан външната красота била на първо място.

И така първата девойка, за която се оженил била съвършена, но един ден
    той забелязал у лицето й някакъв недостатък - гримаса, породена от лоша новина. Дон Жуан, ужасен я напуснал, като същевременно едва не убил брат й в схватка за честта на девойката. Следващата му бъдеща жена, пък имала много грозна сестра и притеснен, че и тя ще заприлича на сестра си ... я напуснал. Така в търсене на перфектната, той постепенно губел своята духовност, сърцето му постепенно се вледенявало и не усещал нищо, когато наранявал поредната девойка.

И един ден той срещнал дона Ана, дъщерята на испански комендант. Тя била съвършено красива. Той се влюбил в нея, но един ден отново забелязал някакъв недостатък в нейното лице и... я напуснал. Продължил да се скита, но непрекъснато мислел за доня Ана. И решил да я види отново. Една вечер прескочил оградата на къщата и, но охраната го усетила и впоследствие той убил баща и - командора. Кралят побеснял и обявил дон Жуан вън от закона.
    Изгонен от Севиля, Мадрид и от Испания, от краля той се скитал из Европа. Когато стария крал починал, новият такъв наредил да върнат дон Жуан в Испания и му отредил място в кралския двор.

Една вечер бащата на дон Жуан го навестил и след не особено приятелски разговор младият испанец решил да се разходи из улиците на Мадрид. Внезапно го нападнали крадци и той се скрил в един параклис, където изненадан, видял статуята на коменданта, когото убил - бащата на доня Ана. Развълнуван той поканил статуята на вечеря в имението си. И след няколко часа останал изненадан, когато статуята с бавни стъпки прекрачила прага на дома му. Застанала пред дон Жуан и поискала да стисне ръката му. Дон Жуан, нехаещ вече за нищо и никого, подал ръката си, а статуята я стиснала като в менгеме. В този момент земята под тях се разтворила и погълнала и двамата. От този момент никой нищо не чул повече за дон Жуан.

Единия казал това,другия онова,пфф просто си представете... нещо супер яко с някой друг,а не както винаги с любимият- сериозният приятел Аз искам казанова
    мОгА дА †э нАкА®Ам дА ©э ®А熮ЭпЭ®Иш ?двА Ли пО ДОб®А О† мЭнэ щ? нАмЭ®Иш..
    .в©ЭкИ ПИч зА мЭн нА ОпАШкА ©э нА®ЭждА..©АмО †oЯ дЭ†У ©и ©†®УвА ©э п®Эд®ЭждА !!!·
    ¤.°·BсЭкИ яК иСкА дА мЭ вИжДа, ВсЯкА ВтОрА мИ зАвИждА..·°.¤·

Мммм, страхотен е!
    И какъв е въпроса?

Цитирай Първоначално написано от nofi
    Мммм, страхотен е!
    Да, ама филма лично за мен е пълна смешка
    Нищо особено не беше. Аз го гледах само и единствено заради Хийт Леджър. Но някакси Хийт ми е в съзнанието повече като Казанова отколкото като който и да е от другите герои, които е играл (в Brokeback Mountain, Ned Kelly,The Brothers Grimm, The Patriot, 10 things I hate about you и доста други). Но дори и да не асоциирах Казанова с него, пак бих избрала него. Неговата история и живот ме впечатляват повече.

Цитирай Първоначално написано от samonervi
    Мммм, страхотен е!
    И какъв е въпроса?
    Хаха, ти някъде въпрос виждаш ли? Всички ли тая вечер виждат шум?!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Казанова естествено. дон Жуан е търсил идеалната красота и не я е намерил, защото е виждал само лошото. Докато Казанова е обожавал жените и е ценял женската красота

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Докато Казанова е обожавал жените и е ценял женската красота
    А още повече е обожавал парите им
    Smile!?

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Е, ама и да ти гледа недостатъците не е много приятно, нали?

Цитирай Първоначално написано от DiTko^
    nofi

Дон Жуан е живял в Севиля. Бил е много умен и изключително красив. Когато навършил 20 години баща му го посъветвал да си избере девойка, за която да се ожени, като му казал да избира по сърце, а не по физическата красота. Но за дон Жуан външната красота била на първо място.

И така първата девойка, за която се оженил била съвършена, но един ден
    той забелязал у лицето й някакъв недостатък - гримаса, породена от лоша новина. Дон Жуан, ужасен я напуснал, като същевременно едва не убил брат й в схватка за честта на девойката. Следващата му бъдеща жена, пък имала много грозна сестра и притеснен, че и тя ще заприлича на сестра си ... я напуснал. Така в търсене на перфектната, той постепенно губел своята духовност, сърцето му постепенно се вледенявало и не усещал нищо, когато наранявал поредната девойка.

И един ден той срещнал дона Ана, дъщерята на испански комендант. Тя била съвършено красива. Той се влюбил в нея, но един ден отново забелязал някакъв недостатък в нейното лице и... я напуснал. Продължил да се скита, но непрекъснато мислел за доня Ана. И решил да я види отново. Една вечер прескочил оградата на къщата и, но охраната го усетила и впоследствие той убил баща и - командора. Кралят побеснял и обявил дон Жуан вън от закона.
    Изгонен от Севиля, Мадрид и от Испания, от краля той се скитал из Европа. Когато стария крал починал, новият такъв наредил да върнат дон Жуан в Испания и му отредил място в кралския двор.

Една вечер бащата на дон Жуан го навестил и след не особено приятелски разговор младият испанец решил да се разходи из улиците на Мадрид. Внезапно го нападнали крадци и той се скрил в един параклис, където изненадан, видял статуята на коменданта, когото убил - бащата на доня Ана. Развълнуван той поканил статуята на вечеря в имението си. И след няколко часа останал изненадан, когато статуята с бавни стъпки прекрачила прага на дома му. Застанала пред дон Жуан и поискала да стисне ръката му. Дон Жуан, нехаещ вече за нищо и никого, подал ръката си, а статуята я стиснала като в менгеме. В този момент земята под тях се разтворила и погълнала и двамата. От този момент никой нищо не чул повече за дон Жуан.
    DiTko^ Благодаря ти много!

hmmm.... mai don Juan! no samo za6toto Kazanova e jenkar

Голям фен
    Казанова от гледна точка на сигурността-той е бил един от първите надянали презерватив
    Vi faro un' oferta che non potete rif' utare

Избирам Казанова. Той е бил по-романтичен, не е гледал на жената като на предмет. Докато Дон Жуан е търсил перфектното. А аз мисля 4е то не съществува...

С нито един от тях...Какъв е смисъла като знаеш,че на следващата утрин ще си просто поредната,с която е преспал...Да се чувстваш специална само за една вечер ? Не си заслужава..

Град
    Монтана
    nofi няма проблем Радвам се, че ти е било интересно

Град
    Na sedmoto nebe
    Ми Казанова,защото е...оф де да знам, повече ми харесва името му

6e mu 64upa na don juan glavata da jivee don kihot nai golemiq jenkar v seloto

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си