Снежинки. тежката тренировка не е задължително да е обемна. например повторения 1-5 резултират в много по-малко нарастване на мускулите от 20-25. Както вече казах - виж някоя кънкьор за скоростно пързаляне. Слабо натоварване и мнооого повторения - имат ОГРОМНИ крака.
Ако искаш да вадим научните изследвания ажи. нямам проблем.
90% от инструкторите по фитнес залите препоръчват едно и също. Аз някъде да съм споменавал абдуктор?
Ако толкова те интересува - няма тренивка спецаилно за мъже и специално за жени. За маса е нужен определн обем. За сваляне - отрицателен калориен баланс.
Моето чудо е доказано и то многократно. Питай гугъл за EPOC. А съвсем между другото нещата, които ги говоря са точно писани от жена, която не изглежда като Рамбо (може би щото не си бие по 3 инжекции тестостерон на ден като тази на снимката ти). Или понеже нещата са писани от треньорите на Джесика Биел, Джесика Алба и тн.
Даже на едно място в нета имаше тренировката на Хайди Клум. Присъстваха мърва тяга, клекове и всякакви такива гадни многоставни двиежения. Разликата е, че се тренираха в комплекс с голяма плътност.
Ако си мислиш, че някога някоя от пишещите тук ще стане акто тази на снимката - грешиш. Тая има повече тестостерон в нея от половината мъже във форума взети заедно. Нейната биохимия е изкуствена.
Az predlagam tova:
П.П. Никой експерт няма да препоръча на никога абдуктор, адуктор или бедрено сгъване и разтгъване, освен, ако няма контузия и не се нуждае от възстановяване. Тези упражнения не помагат за нищ, освен безмислено напомпване с кръв, което не разултира нито в растеж, нито в отслабване.
Тренировката не винаги е с цел растеж. Може да е с цел повишен калориен разход, подобряване на метаболизма и тн.
Ама дай да говорим: от кого си чела и защо? Кой е подготвял? Къде и за кого е писал?
Аз чета от Chad Waterbury, Chris Shugart, C, Thibaudeau, Rachel Cosgrove, Jamie Eason, Alwyn Cosgrove, Charles Poliquin, Robert Remedios и тн.
Естесвено те може да грешат и да не заслужават отличията си и да подговтява грешно атлетите си.