- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Точно Бог е единственото перфектно нещо. Перфектното добро.Първоначално написано от mistake
Не...вие го създадохте перфектен в съзнанието си...а в живота перфектното и безгрешното несъществуват. А и ако Бог е създал Вселената , след като твърдиш че е безгрешен ... защо е разпръснал на толкова различни посоки всички тези планети и галактики. Не трябва ли според безгрешността на Бог всичко да е подредено?Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Бог не живее на земята, където няма перфектно и безгрешно. Вселената също не е перфектна, защото е място за нас.
Ама нали уж Бог е перфектен , защо създава неща пълни с грешки??? След като е перфектен - той не трябва да греши... А щом греши значи не е перфектен ... А щом не е перфектен значи Бог не съществува...
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Щото ние сме грешни. Пък и вселената не може да се каже че е пълна с грешки чак, ако Бог е перфектен, ние не сме, поради свободната ни воля може да сме и зли.Първоначално написано от mistake
Ако той е перфектен няма да допуска грешки в происведенията си...Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Нашите души са със свободна воля... абе изобщо кво тръвам да ти обяснявам, грешките са наши, а не на Бог. Тия основни въпроси щом грешно ги разбираш...Първоначално написано от mistake
Добре , по твоята теория Вселената е създадена от Бог (който е безгрешен- съвършен). След като е безгрешен би било редно да създава само перфектни неща ... но Вселената не е перфектна. Всички планети , галактики, звезди са разпръснати напълно безразборно. Следователно Вселената не е създадена от Бог ... защото той несъществува .Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
В твойте очи не съществува. Тая логика на мислене е пълна глупост. Изобщо защо ли споря, като истината е една, а ти явно не я знаеш и няма как да ти влезе в главата.Първоначално написано от mistake
Разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. (Битие 6:6)
Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си. (Изход 32:14)
Разкаях се, гдето поставих Саула цар, понеже той се отвърна от да Ме следва, и не извърши повеленията Ми. А това нещо възмути Самуила, и той викаше към Господа цялата нощ. (Царе 15:11)
А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли сега ръката си. И ангелът Господен бе близо до гумното на евусеца Орна. (Царе2 24:16)
Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост. (Еремия 15:6)
Ако следвате да живеете в тая земя, Тогава ще ви съградя, и няма да ви разоря, Ще ви насадя, и няма да ви изкореня; Защото се разкаях за злото, което ви сторих. (Еремия 42:10)
Господ се разкая за това: Няма да бъде, казва Господ. Това е, което Господ Иеова ми показа: Ето, Господ Иеова вика на съд чрез огън; и огънят изпояде голямата бездна, и щеше да изпояде и Израилевият дял. Тогава рекох: Господи Иеова, престани, моля Ти се! Как да се издигне Яков? защото е малък. Господ се разкая затова: И това няма да бъде, казва Господ Иеова. (Амос 7:3-6)
Ще ги удрям един о друг, Бащите и синовете заедно, казва Господ; Няма да пожаля, нито да пощадя, нито да покажа милост Та да ги не изтребя. (Еремия 13:14)
Защото жителката на Марот горчиво ожида благото, Понеже зло слезе от Господа до ерусалимската порта (Михей 1:12)
Още цитати искаш ли и то не от къде да е,а от "словото божие"
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Това е стария завет. Той е специфичен. Аз ползвам новия завет. Християнство, Христос, Новия завет.
Е как.....нали е все божието слово,а то неможе да греши,защото това ще означава че самия бог греши....
Не съм чел стария завет, но не казвам че е грешно. В стария завет става въпрос за други неща, които не съм изследвал, но ако искаш утре ще питам и ще ти огвороя за значението на гореизложеният от тебе цитат.Първоначално написано от k`man
не вярвам в нищо. отнасям се с респект към всички религии, но в доста от тях не ми допадат някои неща. засега имам най-големи симпатии към будизма.
В кой бог да вярвам ... богове много.Книги, като примерно Библията, посветени на тях- още повече!
Oh no, whatcha gonna do when the time comes and they come for you
Stand up, Fight back- send em to hell with one final attack!!!
И кого ще питаш....папата...гугъл...
Имам грешка в предишния си пост - под "да вярвам" имах впредвид "дали вярвам".Извинявам се и не питам папата или гугъл, а авторът защо при наличието на толкова много религии, той е обърнал внимание само на една.
Oh no, whatcha gonna do when the time comes and they come for you
Stand up, Fight back- send em to hell with one final attack!!!
Много религий, един Бог.Първоначално написано от Antisocial_
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Първоначално написано от Nam3less3
Нито една религия, един Бог.
Колкото повече религии-двойно повече противопоставящи се богове.Като не влючаваме религиите без богове и всичките останали вярвания и иделогизми.
И всичките подвластни на времето,предпочитанията,зн анията,технологиите,обичаи те,епохите ценностите и морала на хората,които на своя страна са подвластни кръговрата на живота,който от своя страна е подвластен от друг по голям кръговрат,но и едновременно много важен за подобните си кръговрати които са пдовластни на този по голям кръговрат,който от своя страна е подвластен на друг кръговрат и така се получава кръговрат от кръговрати....една постоянна непроменлива,ена постоянна безчувствена движеща се машина,подвластна дори на най-малките кръговратчета,но и едновременно независима.Ето зашо няма нищо вечно....и ето защо с всеки край се слага ново начало и всичко което противоречи на тези кръговрати...като безсмъртие и вечни души,са чисто и просто прумици на човешкото недоразвито съзнание....
Що не напишеш книга. Във форума ти думите нямат много ефект.Първоначално написано от k`man
Твоите още по-малко.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Мойте имат, защото са свързани с теми и неща, които някой хора не отричат, а не към доказване.Първоначално написано от mistake
A моите са свързани с теми които са приети от милиони хора по цял свят,и това са същите тези хора които правят лекарствата и спомагат за развитието на новите технологии които спасяват човешки животиНо отхвърлени от хората които си мислят че под земята живеят дяволчета,а в небесата ангелчета....
Тия нови технологий и лекарства НЕ СА ОТХВЪРЛЕНИ ОТ НИКОЙ. Това, че вярваш в Бог, не значи че си против науката, и тя няма нищо общо с вярването, за кой път да ти го казвам, май нищо не схващаш. Тъй че мненията ти се основават на лъжи. Ангелите и дяволите са просто отражения на доброто и злото в мислите ни, никой не вярва в рогати демони. Толкова малко разбираш, а толкова много знаеш да оплюваш, тъй че не спори.Първоначално написано от k`man