- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Казах това , което исках да кажа. Несигурността те кара да търсиш някаква помощ , за да се почувстваш сигурен. Вярвайки в Бог си въобразяваш ,че той би могъл да ти даде това , от което се нуждаеш , а именно тази сигурност , породена от нереални и въображаеми неща ...Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Не вярвам в Бог ! Един въпрос към вярващите: "Бог" помага ли ви/откликва ли на молитвите ви ?![]()
![]()
Вярвам в Бог до някъква степен .... Ама малко не ми се струва истинско и за това не вярвам
Бившия BlueSmoke..
Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
![]()
И с какво ти е помогнал, че ми стана интересноПървоначално написано от Christ
Аз вярвам!
To be yourself is all that you can do...
Праща му невидима енергия....о Анакине,сине божи....кънтрол дъ форс![]()
![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
К'во сте се зарибили всички с тия енергии, бе?
Казах вече, плаща ми наема.
Първоначално написано от Christ
Извинявай за въпроса, ноооо ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ?
Да .
Преди не, но сега ДА! Още от началото на тази година преминах през много трудности и започнах да се моля и станаха много странни неща. В последно време за каквото и да се помоля, всичко се сбъдва, чак леко е плашещо.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
НЕ... Не знам защо но винаги съм мислела и продължавам да мисля , че това са пълни глупости. ( С извинение към вярващите )
Не вярвам че син който изнасилва майка си, за да бъде роден с цел линчуването си което да потуши гнева му, породен от факта че хората които е създал смотани са смотани е достоен за название по-различно от олигофрен. Освен това от всички религиозни книги няма и един грам вярна история, наука или предсказания. Защо аз или който и да е трябва да вярваме в "бог" според когото проказа се лекува като убиеш птица, натопиш друга птица в кръвта ѝ и я използваш като парцал с който да пръскаш прокажения, изкъпеш се и после си сложиш агнешка кръв в ухото и палеца и после да ти се изсипе останалата кофа с кръв върху главата???
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Направи един IQ тест и ако накрая ти се покаже трицифрено число аз си режа главата....Първоначално написано от gandalfepi4
Това което говориш е също толкова изопачено, колко като циганина на кражбата казва взимане на заем!
Бог!?
Като не съм го видяла или не съм го пипнала значи го няма! xD
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
5и свещеникът да заповяда да заколят едното птиче в пръстен съд над текуща вода.Първоначално написано от "kadishona
6После да вземе живото птиче, кедровото дърво, червената вълна и исопа и да натопи тях и живото птиче в кръвта на закланото над текущата вода птиче;
7и седем пъти да поръси очищаемия от проказата и да го обяви за чист, а да пусне живото птиче на полето.
...
14После свещеникът да вземе от кръвта на приноса за престъпление, и свещеникът да я тури на края на дясното ухо на очищаемия, на палеца на дясната му ръка, и на палеца на дясната му нога.
16и свещеникът да натопи десния си пръст в маслото, което има в лявата си длан, и с пръста си седем пъти да поръси от маслото пред Господа;
17и от останалото масло, което има в дланта си, свещеникът да тури края на дясното ухо на очищаемия, на палеца на дясната му ръка, и на палеца на дясната му нога, върху кръвта на приноса за престъпление;
18а останалото масло, което е в дланта на свещеника, да тури на главата на очищаемия, и свещеникът да направи умилостивение за него пред Господа.
или за по-просто левит 14:2 до 52 и ако обичаш преди да ми казваш че изпопачавам нещо си прочети маймунската приказка или просто кажи че греша или изопачавам, или директно лъжа защото *.....* а не само да ми сипеш разни празни и необосновани обвинения. не за друго, просто изглежда че казвам вярни неща които не ти харесват но не можеш да обориш никак![]()
ПП правил съм 3-4 теста (1-2 от сайтове одобрени от менса) от нета поне и ВИНАГИ са ми давали резултат около 115-120
@gandalfepi4: Между "Вярвам в Бог (= някаква висша сила)" и "Вярвам в идиотщините, написани преди безсрамно много време в Библията" има малка разлика.
Аз не вярвам. Не вярвам, че Разумът е в началото, защото Разумът е комплексен, съставен от по-прости елементи. Не можеш в началото да имаш къща, ако преди това не си имал тухли, нали?
@gandalfepi4: Между "Вярвам в Бог (= някаква висша сила)" и "Вярвам в идиотщините, написани преди безсрамно много време в Библията" има малка разлика.
Аз не вярвам. Не вярвам, че Разумът е в началото, защото Разумът е комплексен, съставен от по-прости елементи. Не можеш в началото да имаш къща, ако преди това не си имал тухли, нали?
Това е само ако вярваш, че всяко нещо има начло и край..т.е. че времето е общовалидно![]()
Разбира се,че вярвам..![]()
Който не вярва да помисли малко за к'во е на тоя свят и за к'во се бори...
Все пак всеки си избира в к'во да вярва...![]()
Мисля че единственият почтен, смел и уважителен избор е истината НЕЗАВИСИМО каква е тя.Първоначално написано от UNITED2
Ако се даде поне едно доказателство за някъв бог ще вярвам, но за момента има само книжки пълни с глупости и хора които си режат пишките в тяхно име, а това не е много благородна кауза за "борба" и "смисъл", както ти каза.
gandalfepi4, християнството и исляма не са единствените религии, отново правиш генерализирани изводи от частни случаи![]()